Szerkesztővita:Attilak7

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Teemeah 13 évvel ezelőtt a(z) Helyesírás témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Attilak7!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. A szerkesztői lapodon írjál a érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Ilyen vitalapja, „szerkesztővitája” is van minden szerkesztőnek, mint ez a lap itt. Aki neked üzenni akar valamit, az ide fog írni, téged pedig egy sárga csík a lap tetején automatikusan figyelmeztet az új üzenetre. A cikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg az érdekelt szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Timish levélboksz 2009. január 20., 23:44 (CET)Válasz


If you don't speak Hungarian, please click here.


Szóltam[szerkesztés]

Szóltam a mentoroknak, hogy a {{Segítséget kérek}}(?) felirattal mentort kértél magad mellé a Wikipédia szerkesztésébe való betanulás idejére. Addig is, amig egyikük jelentkezik, a Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek) lapon teheted fel a Wikipédia szerkesztésével kapcsolatos kérdéseidet. Érdemes az üdvözletben látható kék hivatkozásokra is rákattintgatni!

Karmelaüzenőlap 2009. január 21., 14:02 (CET)Válasz

Mentorálás[szerkesztés]

Üdvözöllek a Wikipédiában. Láttam, hogy mentort keresel segítségül magad mellé. Ha gondolod, én szívesen leszek a mentorod. Ebben az esetben légy szíves válaszolj nekem itt, ezen üzenet alatt. Ha akarod, választhatsz valaki mást is a többi mentor közül.– Beyond silence Üz 2009. január 25., 01:41 (CET)Válasz


Szia! Köszönöm a segítséget. Nem rég írtam meg a "Momentán Társulat" című szócikket. Már jópár dolgot átírtam, hogy ne legyen "reklámízű". Semmiképp nem az a cél. Szerinted így megfelel?

üdv: Attila

Hát formailag van néhány hiba... – Beyond silence Üz 2009. január 25., 21:20 (CET)Válasz


Mikre godnolsz? A.
  • www.momentantarsulat.hu link az elején nem kell, Tartalom kiírás, Történet == jelel kéne...


Ha a vitalapra írt az üzeneted befejeztével, az aláírás helyett rákattintasz a tizedik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki:

Lap mentése

akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat arra a szövegre, amit korábban a „beállításaim” segítségével aláírásodként beállítottál, sőt még az aktuális dátummal is kiegészíti azt.

Megjegyés • Más módon is elérheted ezt, nem csak az aláírógombbal:

Vitalap kiürítése[szerkesztés]

Szia, kérlek vitalap tartalmát ne távolítsd el. Vitalapról csak akkor törlünk egy-egy bejegyzést, ha az pl. vandalizmus (káromkodás, stb.). A társulat vitalapja esetében erről nem volt szó. ha már a vitalapra írtak nem érvényesek, akkor is ott maradnak a "közösség emlékezeteként", ha a Linkoman által beírtak már nem érvényesek a szócikkre, azt teheted, hogy megjegyzést írsz alá, mondjuk egyszerűen annyit, hogy: "javítva". Köszönöm! – Timish levélboksz 2009. február 9., 10:28 (CET)Válasz

Helyesírás[szerkesztés]

Szia, kérlek, hogy ne javítsd át a helyes számformátumokat helytelenre. "2003 novembere" - ez így helyes. Pontot az évszám után akkor teszünk, ha dátumot írunk: 2003. november 5. Ezen felül, a tíznél kisebb számokat ki szoktuk írni, theát nem "5" hanem "öt". Légy szíves ne javítgasd át ezeket. Lásd még: Wikipédia:Formai útmutató (számok írása), Wikipédia:Helyesírás. Köszönöm a figyelmed. – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. december 14., 12:30 (CET)Válasz