Szerkesztővita:Atosz80

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Cassandro 13 évvel ezelőtt a(z) Bíborosok témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Atosz80!
Non-Hungarian speakers, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Cassandro Ħelyi vita 2010. március 19., 12:07 (CET)Válasz

Heló Ati vagyok most már csak a bíborosok korát fogom átírni kicsit át is javítottam mert nem volt túl jó, némelyiknek nem egyezett meg a kora. A többibe meg úgy döntöttem hogy szótfogadva nem fogok belekontárkodni azt meghagyom neked mivel te értesz hozzá én meg nem. Na pá.

Bíborosok listája[szerkesztés]

Látom kitörölted válasz nélkül. Kár. Ha valakihez hozzászólnak az életben, és az nem válaszol, ignorálja a megszólítást, mit mondanak róla? Nos itt sincs ez másként. Előszedtem a laptörténetből az eredetit:


Szia! Látom, hogy nagyon gondosan karbantartod a Bíborosok listája szócikket, ez nagyon jó. A közelmúltban én is belekontárkodtam, "linkesítettem" a cikket. A személyneveket azért írtam úgy, ahogy (pl: [[Gilberto Agustoni|Agustoni, Gilberto]] ), mert a lista sorbarendezhető bármelyik oszlop szerint, akár a nevek alapján is. Namost ha meg lennének írva a bíbrosok szócikkei, akkor aszerint az írásmód szerint lennének a cikkek, ahogy maguk is írják, vagyis a keresztnév elöl, a vezetéknév hátul: Gilberto Agustoni. Nade ha valaki sorbarendezi, akkor az írásmód alapján olyan listát kap, ahol keresztnév szerint vannak sorbarendezve a nevek, ami nem jó. Ezért kell "beleszőni" a vezetéknév keresztnév írásmódot, vagyis az Agustoni, Gilbertot is. Sajnos nem mindegyiket javítottam, elég sok volt, de gondoltam később folytatom. Most viszont visszajavítottad a már átírtakat is, így most mindegyik a keresztneve alapján rendeződik.


Most az van, hogy a szerkesztéseidet már nem tudom visszavonni, mert többszörösen rászerkesztettél. Nincs más megoldás, hogy egyenként légy kedves javítsd vissza a neveket olyanra, amilyenek voltak. Még mindig szívesen segítek - bár ugye négy napja maradt érdemi válasz nélkül a kérésem, tehát lehetnék kifejezetten dühös is -, csak írd le, ha konkrét kérdésed van.

Más: ha vitalapon szólsz hozzá, kérlek írd alá: ha négy tilde jelet (ezt:~~~~) írod a hozzászólásod végére, megjelenik a neved és a dátum. Kösz, várom a válaszod December vita 2010. június 4., 17:09 (CEST)Válasz

Még más: vitalapról nem szoktunk törölni: el lehet archiválni a beszélgetést, ha nem akarod, hogy szem előtt legyen, de amit kitöröltél, az még ráadásul függő, befejezetlen ügy is volt. Kérlek, hogy erre majd figyelj oda. December vita 2010. június 4., 17:09 (CEST)Válasz

Szia nem értem hogy mit kéne visszaállítanom mert már valaki visszaszerkesztette talán az eredetire a dolgokat mert most az egész névsort úgy látom mint azelőtt még mielőtt én hozzá nyúltam volna. Bocs hogy eddig nem válaszoltam mert csak most nem rég jöttem rá a dolog nyitjára hogy itt ti hol komonikáltok tehát itt és ezt eddig nem tudtam és találtam most rájöttem és megtaláltam. Bocsi hogy véletlenül belekontárkodtam a listába én csak jót akartam és sajna rossszul sült el mert a listán szereplők neveinek adatai folyton változnak pl életkor meghalnak őket törölni kell. És ha minden igaz hamarosan új tagokkal fog bővülni a lista mivel kiöregedőben vannak a bíborosok és ilyenkor a szentatya új bíborosokat fog talán hamarosan kreálni. Én már a névsorhoz többet nem nyúlok ezt megigérhetem mivel nem értek hozzá ésn esetleg csak a korukat fogom néha átírni mert az folyton változik hogy tudjuk hogy hány bíboros tagja a pápaválsztó konklávénak. És majd esetleg a meghalt bíborosok nevét fogom törölni vagy egy keresztet fogok mellérakni hogy tudjátok hogy meghalt és hogy azt majd törölhetitek azt.

Dehogy sült el rosszul, és nem kontárkodtál: azzal kezdtem a korábbi bejegyzést is, hogy tök jó, hogy karbantartod a listát. Csináld csak bátran továbbra is. Volt egyvalami, amibe belejavítottál, nem feltétlenül jól, de hát honnan tudhattad volna? Most ezt próbáljuk helyrehozni. Azért is nyüstölöm, hogy Te csináld (mert az igazság szerint megcsinálhatná bárki, akár én is), szóval azért, hogy megtanulj egy új kunsztot. Aztán ezt a későbbiekben hasznosíthatod.
Arról van szó, hogy a bíborosok neve most aszerint van írva, ahogy hívják is őket. Mivel ők külföldiek, ezért a keresztnevük van elöl. Ez eddig OK. Hanem a lista sorbarendezhető oszlopokból áll, azaz ha az oszlop tetején lévő ikonra kattintasz, aszerint rendeződnek a sorok. Lehet pl. név szerint is rendezni őket, de itt a keresztnevek szerint rendezné a bíborosokat, mert aszerint vannak beírva.
Namost ezen lehet segíteni, ha megcseréljük a neveket, de a link megmarad az eredeti írásmód szerint. Ezt a Wikipédiában a pipe-nak hívott jellel lehet megoldani, ezzel: |. Most így néz ki egy link: [[Gilberto Agustoni]]. Ilyenre kell cserélni: [[Gilberto Agustoni|Agustoni, Gilberto]] . Ezeket én elkezdtem, de visszajavítgattad. Ezt kellene rendezni. Megpróbálsz néhányat? Szia! December vita 2010. június 7., 22:15 (CEST)Válasz

Szia köszi hogy bátorítasz és hogy a segítségemet kéred de én azt sem tudom hogy hogy kezdjek hozzá jó lenne ha segítenél vagy segítenétek. Hogy hogy és mit csináljak nehogy megint rosszat tegyek nektek és utána megint nektek kell majd javítani és utána csak a mérget eszitek majd velem és talán még szidni is fogtok már nem merek semmihez sem nyúlni. Sziasztok és előre is kösz a bizalmat Atosz80.

Sziasztok Atosz80 vagyok és szeretném a bíborosok listáját szerkeszteni vagy bővíteni illetve segíteni nektek ebben mert a tegnapi nap folyamán a Szentatya újabb 24 új bíborossal bővítette a kollégium létszámát ebből 4 nem pápaválasztó és 20 pedig pápaválasztó joggal rendelkező. Segítségeteket előre is köszönöm sziasztok.

Sziasztok ismét szerkesztettem és szeretném tovább szerkeszteni a listát mivel bővült a listán szereplő tagok száma és nem nagyon megy a szerkesztés, illetve kissé elszartam mert az egyik tagnak a neve nem a sorban van hanem kint van a sorból nem tudom hogy hogy a fenébe csúszott ki és szeretném ha valaki tudna nekem ebben segíteni köszönöm előre is sziasztok. Atosz80Atosz80 vita 2010. november 23., 14:32 (CET)Válasz

Bíborosok[szerkesztés]

Szia! A vitalapom alján találod a válaszom. Cassandro Ħelyi vita 2010. november 26., 13:48 (CET)Válasz

Válasz nálam. Cassandro Ħelyi vita 2010. november 26., 14:32 (CET)Válasz

Kérlek a listában tartsd a nyugati névsorrendet, akinél úgy írandó a neve. Így most keverve van a listában, ami zavart okozhat! Cassandro Ħelyi vita 2010. november 26., 18:22 (CET)Válasz