„Wikipédia:Wikitanácsi indítványok/Nem cégként szerkesztők azonosítója” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
A felhasználók ugyanis nem cégneveket (cégnév = vezérszó + tevékenységi kör + cégforma, rövid cégnévnél vezérszó + cégforma) adnak meg felhasználónévként, hanem olyan szavakat, amelyek azonosak vagy hasonlóak lehetnek a vezérszavakkal.
 
Cégként senki sem szerkeszt. Anonként vagy választott felhasználói néven igen. A kérdés az, hogy megtévesztő-e a választott felhasználói név. Ez pedig mérlegelésmérlegelést igényel.
 
Valójában nem elég az egyezés önmagában. Az egyezés lehet véletlen is. Nem az egyezés tilos, hanem a '''megtévesztő szándék'''. Egy azonosító akkor is tilos, ha megtévesztő, bár nem azonos cégnévvel (pl. "Szerkesztő:CSOK ügyintéző" vagy Szerkesztő:Kontrolladmin). Ha a felhasználói név alapján úgy tűnhet az olvasónak, hogy valamilyen hivatalos megnyilatkozást kap a felhasználótól, aki képviseli ezt a céget/intézményt/egyesületet/testületet stb., holott ilyen képviselet a Wikipédia szócikkeinek írásánál nem lehetséges, hiszen a Wikipédiát csak magánszemélyek szerkeszthetik, akkor a felhasználói név megtéveszti az olvasót. (A cégek stb. jogi képviselete - természetesen - lehetséges, akár szervezeti képviselet (pl. főigazgató) vagy jogi képviselő (ügyvéd stb.) útján --- a vitákban. De a szócikkekben soha.

Navigációs menü