Sasha Alexander

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sasha Alexander
Született
  • Сузана Дробњаковић
  • Suzana S. Drobnjaković

1973. május 17. (50 éves)[1][2]
Los Angeles
Állampolgárságaamerikai
Nemzetiségeszerb, amerikai
Házastársa
Gyermekeikét gyermek
Foglalkozása
Iskolái
Színészi pályafutása
Híres szerepeiCaitlin Todd
NCIS
Tevékenységszínész

A Wikimédia Commons tartalmaz Sasha Alexander témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Sasha Alexander, eredeti nevén Suzana S. Drobnjaković (Los Angeles, Kalifornia, 1973. május 17. –) szerb származású amerikai színésznő. Legismertebb szerepei az amerikai CBS tv-sorozatában az NCIS-ben alakított Catilin Todd, valamint Maura Isles a Született detektívek című bűnügyi sorozatban.

Élete[szerkesztés]

Fiatalkora[szerkesztés]

Alexander Suzana S. Drobnjaković néven született Los Angeles-ben szerb és olasz szülők gyermekeként. Az általános iskola hetedik osztályában kezdett színészkedni. Műkorcsolyázott is, de egy térdsérülés miatt abba kellett hagynia. Folytatta a színészkedést a középiskolában és az egyetemen is. Azután New Yorkba ment a Shakespeare fesztiválra. A „University of Southern California's School of Cinema-Television”-ben diplomázott.

Karrierje[szerkesztés]

Kezdetben két rövid életű sorozatban szerepelt: az egyik egy orvosi dráma volt Presidio Med címen, és az ABC húsz epizódot megélt Wasteland című sorozatban. Továbbá játszott még a Dawson és a haverok negyedik évadjában, a FOX komédiasorozatában a Greg The Bunny-ban, egy Jóbarátok- és egy Doktor House-epizódban is.

Az NCIS két első évadában végre nagyobb feladatot kapott, Caitlin Todd ügynök szerepét 2005 májusáig játszotta, majd 2006-ban két epizód erejéig csatlakozott a Kilenc túsz szereplőgárdájához Nick exfeleségeként. 2010-ben minden idők legnézettebb kábelcsatornás sorozatában, a Született detektívekben vállalt szerepet (a TNT sikersorozatát itthon a Viasat 3 vetíti).[3]

Több filmben is szerepelt, többek közt a Lucky 13-ban és az All over the Guy-ban. Kapott egy rövid szerepet a 2006-os Mission: Impossible III-ban, az Az igenemberben, és a Nem kellesz eléggé című filmben is.

Magánélete[szerkesztés]

2007. augusztus 11-én Genfben férjhez ment a rendező Edoardo Pontihoz, a színésznő Sophia Loren és a producer Carlo Ponti fiához. Két gyermekük van: Lucia Sofia (2006. május 12.) és Leonardo Fortunato (2010. december 20.).

Filmográfia[szerkesztés]

Filmek[szerkesztés]

Tévésorozatok[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. SNAC (angol nyelven). (Hozzáférés: 2017. október 9.)
  2. Roglo
  3. http://comment.blog.hu/2010/11/10/jonnek_a_szuletett_detektivek

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Sasha Alexander című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]