Martín Vázquez

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Martín Vázquez
Személyes adatok
Teljes név Martín Emilió Vázquez Broquetas
Születési dátum 1969. január 14.
Születési helyMontevideo, Uruguay uruguay
Magasság183 cm
Testsúly76 kg
Beszélt nyelvek portugál, spanyol, angol
Egyéb foglalkozás alkalmazott
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
1999I. Ligajátékvezető
Nemzetközi játékvezetés
ÉvekKonföderációStátusz
2001FIFA-tagjátékvezető

Martín Vázquez (Montevideo, 1969. január 14. –) uruguayi nemzetközi labdarúgó-játékvezető. Teljes neve: Martín Emilió Vázquez Broquetas. Egyéb foglalkozása: alkalmazott.

Pályafutása[szerkesztés]

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés]

A játékvezetői vizsga megszerzését követően különböző osztályú labdarúgó mérkőzéseken szerezte meg a szükséges tapasztalatokat, 1999-ben lett I. Ligás játékvezető.

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés]

Az Uruguayi labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága (JB) 2001-ben terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. Több Libertadores-kupa és világbajnoki előselejtező mérkőzés, válogatott- és klubmérkőzést vezetett.

Világbajnokság[szerkesztés]

2008-ban a FIFA bejelentette, hogy 2010-ben a Dél-Afrikában rendezendő labdarúgó-világbajnokságra Uruguayból Jorge Larrionda mellett kiválasztották vezető bírónak.

2009-ben a FIFA meghívta Nigériába az U17-es labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseinek irányítására, ahol az Új-ZélandTörökország (1:1) és a Egyesült Arab EmírségekMalawi (2:0) csoportmérkőzéseket, az egyik nyolcaddöntőt, a SvájcNémetország (4:3) valamint kiegyensúlyozott szakmai munkájának elismeréseként, a Svájc–Nigéria (1:0) döntő találkozót irányította. Vezetett mérkőzéseinek száma: 4

Vezetett U17-es döntőinek száma: 1

A FIFA 2010. február 5-én kijelölte a (június 11.-július 11.) közötti dél-afrikai világbajnokságon közreműködő harminc játékvezetőt, akik Kassai Viktor és 28 társa között ott lehet a világtornán. Az érintettek március 2-6. között a Kanári-szigeteken vesznek részt szemináriumon, ezt megelőzően február 26-án Zürichben orvosi vizsgálaton kell megjelenniük. Az ellenőrző vizsgálatokon megfelelt az elvárásoknak, de a FIFA a tartalék keretbe sorolta. Erőnléti okok miatt Jorge Larrionda és két segítője kikerült a keretből, helyette sorolták a legjobbak közé. A helyszínen tartalék játékvezetőként szolgálta a labdarúgást.

Olimpia[szerkesztés]

A 2008. évi nyári olimpiai játékok labdarúgó tornáján két csoportmérkőzésen, a KínaÚj-Zéland (1–1) és a KamerunOlaszország (0–0) mérkőzéseken, valamint az egyik elődöntőben, a BrazíliaArgentína (0–3) találkozón szolgálta játékvezetőként a labdarúgást. Vezetett mérkőzéseinek száma: 3

Nemzetközi kupamérkőzések[szerkesztés]

Libertadores Kupa[szerkesztés]

Nemzetközi játékvezetőként 2006-tól 2009-ig több kupasorozatban működött közre, mint játékvezető. 2008-ban lehetőséget kapott, hogy az egyik elődöntőt irányítsa.

Sikerei, díjai[szerkesztés]

2008-ban a FIFA ranglistáján a 30., 2010-ben a 93. helyen szerepelt.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]