Maiden Japan

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Iron Maiden
Maiden Japan
koncertlemez
Megjelent1981. augusztus
Felvételek1981. május 23.,
Kosei Nenkin Hall, Nagoja, Japán
StílusHeavy metal
Nyelvangol
KiadóEMI
ProducerIron Maiden, Doug Hall
Kritikák
Iron Maiden-kronológia
Killers
(1981)
Maiden Japan
(1981)
The Number of the Beast
(1982)
SablonWikidataSegítség

A Maiden Japan (egyes kiadások esetén Heavy Metal Army) az Iron Maiden brit heavy metal együttes koncert EP-je, melyet Japánban, Nagoja városában rögzítettek, 1981. május 23-án adott fellépésükön. Az album címe egyfajta szójáték, ami a Deep Purple 1972-es, Made in Japan című, híres koncertlemezére utal.

A lemez két különböző számlistával jelent meg.[1] Japánban és Európában egy négyszámos változat jelent meg, a világ többi részén pedig a Wrathchild dallal kibővített verzió. Ez volt az utolsó hivatalos Iron Maiden kiadvány, amelyen Paul Di’Anno énekes szerepelt.

Borító[szerkesztés]

Az eredeti borító, amelyből mindössze 25.000 példányt nyomtattak Venezuelában, a zenekar kabalafiguráját, Eddie-t ábrázolja, ahogy az énekes Paul Di’Anno levágott fejét tartja a kezében.[2] A borítócsere rövid időn belül megtörtént, miután a zenekar menedzsere, Rod Smallwood, egy próbanyomatot kapott felülvizsgálatra, és felkavarta Di’Anno ilyetén ábrázolása, mivel akkor már az énekes leváltásán dolgoztak.

A koncert teljes felvétele[szerkesztés]

2008 novemberében, 27 év elteltével, az 1981-es nagojai koncert bootleg-felvétele teljes egészében kiadásra került a japán Tarantura gondozásában. Ez a felvétel igazolja, hogy aznap este kétszer adták elő a Running Free dalt, és a több mint másfél órás műsor 18 számból állt. Ez volt az egyik leghosszabb program, amit Paul Di’Anno idején játszott az Iron Maiden.

Az album dalai[szerkesztés]

Eredeti japán és európai verzió
# CímSzerző(k) Hossz
1. Running FreePaul Di’Anno, Steve Harris 3:10
2. Remember TomorrowDi'Anno, Harris 5:45
3. KillersDi'Anno, Harris 4:52
4. Innocent ExileHarris 4:02
Amerikai, kanadai, argentin, ausztrál, új-zélandi és brazil verzió
# CímSzerző(k) Hossz
1. Running FreePaul Di’Anno, Steve Harris 3:10
2. Remember TomorrowDi'Anno, Harris 5:45
3. WrathchildHarris 2:52
4. KillersDi'Anno, Harris 4:52
5. Innocent ExileHarris 4:02

Közreműködők[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Maiden Japan című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Iron Maiden: Maiden Japan at Discogs.com
  2. Popoff, Martin. Run For Cover: The Art Of Derek Riggs. Aardvark Publishing, 40. o. (2006. április 22.). ISBN 1-4276-0538-6