Hetedik mennyország

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hetedik mennyország
(7th Heaven)
7thHeaven-logo.png
Műfaj családi, dráma, vígjáték

Alkotó Brenda Hampton
Rendező Brenda Hampton
Főszereplő Stephen Collins
Catherine Hicks
Barry Watson
David Gallagher
Jessica Biel
Beverley Mitchell
Mackenzie Rosman
Zeneszerző Dan Foliart
J.A.C. Redford
Gary S. Scott
Todd Rundgren

Ország  USA
Nyelv angol
Évadok 11
Epizódok 243 (epizódlista)
Gyártás
Vágó Ron Binkowski
Ellen Ring Jacobson
Janet Weinberg
Michael F. Anderson
Operatőr Ronald E. High
David Plenn
Dennis Smith
Részenkénti játékidő 45 perc epizódonként
Sugárzás
Eredeti adó The WB Television Network (1996–2006)
The CW Television Network (2006–2007)
Eredeti sugárzás 1996. augusztus 26.2007. május 13.
Első magyar adó RTL Klub (1. évad.) / Viasat 3 (1-2. évad új szinkronnal.) / TV2 (Teljes sorozat az utóbbi szinkron továbbvitelével.) / Story4 (A Viasat 3 és a TV2 szinkronjával.) / FEM3
További információk

A Hetedik mennyország (7th Heaven) egy 1996-os amerikai televíziós sorozat, alkotója és rendezője Brenda Hampton. A sorozat tervezett fináléja 2006. május 8-án lett volna, de a The CW Television Network a tervezett végső epizód magas nézettsége miatt meghosszabbította a szerződést. A 11. és egyben utolsó évad premierje 2006. szeptember 25-én, hétfőn volt, végül 2007. május 13-án fejezték be. Ez volt a hetedik legtovább tartó sorozat, amelyet a The CW Television Network valaha is műsorára tűzött. A sorozat egy protestáns lelkész családjának életét meséli el egy fiktív városban, Glen Oakban, Kaliforniában.

Történet[szerkesztés]

A központi karakter a glenoaki egyházmegye tiszteletese, Eric Camden tiszteletes (Stephen Collins), felesége, Annie (Catherine Hicks), és hét gyermek: Matt (Barry Watson) Mary (Jessica Biel), Lucy (Beverley Mitchell), Simon (David Gallagher), Ruthie (Mackenzie Rosman) és az ikrek, David (Lorenzo Brino) és Sam (Nikolas Brino).

A sorozat elején a családban öt gyermek van: (Matt, Mary, Lucy, Simon és Ruthie), de a harmadik évad, Annie ikreket szül, Sam és David. Matt megnősül és orvosként praktizál, Mary hozzá megy Carloshoz és stewardessként kezd dolgozni, Simon pedig egyetemre megy, hogy jogot tanuljon. Lucy egy darabig az átalakított garázsban lakik férjével, Kevinnel, aztán vesznek egy saját házat a Camden házhoz közel. Ruthie egy darabig Skóciában élt, de később hazajött. Az ikrek a sorozat alatt nem költöztek el a családi házból.

Minden egyes epizód egy erkölcsi tanulsággal vagy vitatható témával foglalkozik, amelyben a család közvetlenül vagy közvetve érintett.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Mostani magyar hang RTL-es magyar hang (1. évadban)
Eric Camden atya Stephen Collins Csernák János Balázsi Gyula
Annie Jackson Camden Catherine Hicks Kocsis Mariann Zsurzs Kati
Matt Camden Barry Watson Molnár Levente Bozsó Péter
Simon Camden David Gallagher Jelinek Márk
Czető Roland
Szvetlov Balázs
Mary Camden Rivera Jessica Biel Molnár Ilona Simonyi Piroska
Martin Brewer Tyler Hoechlin Kováts Dániel
Hamvas Dániel
Kováts Dániel
Lucy Camden Kinkirk Beverley Mitchell Tamási Nikolett
Mánya Zsófia
Molnár Ilona
Ruthie Camden Mackenzie Rosman Talmács Márta Mánya Zsófia
Cecilia Smith Ashlee Simpson Berkes Boglárka
Roxanne Richardson Rachel Blanchard Szénási Kata
Chandler Hampton Jeremy London Bódy Gergő
Kevin Kinkirk George Stults Magyar Bálint
Sandy Jameson Haylie Duff Simonyi Piroska
Dögei Éva
Julie Camden Hastings Deborah Raffin Orosz Anna
Dr. Hank Hastings Ed Begley Jr. Galbenisz Tomasz
Shana Sullivan Maureen Flannigan Mezei Kitty
John Hamilton Chaz Lamar Shepherd Hamvas Dániel
Robbie Palmer Adam LaVorgna Pálmai Szabolcs
Ben Kinkirk Geoff Stults Seszták Szabolcs
Sarah Glass Camden Sarah Danielle Madison Zsigmond Tamara
David Camden Nikolas Brino Czető Ádám
Sam Camden Lorenzo Brino Penke Bence
Deena Stewart Nicole Cherié Saletta Gulás Fanni
Meredith Davies Megan Henning Berkes Boglárka
Peter Petrowski Scotty Leavenworth Kilényi Márk
Rose Sarah Thompson Bogdányi Titanilla
Theodore "T-Bone" Colton James Kováts Dániel
Jane Sarah Wright
(Sarah Mason)
Böhm Anita
Mac Kyle Searles Markovics Tamás

Főbb szereplők

Eric Camden A családfő, és a fiktív Glenoak város lelkipásztora. Szigorú szülő, de nagyon szereti családját. Szülei mindketten katonák voltak, sokáig feszült volt velük a kapcsolata. Nagyon sok emberen segített már, ha az embereknek van valami problémája, mindig hozzá fordulnak, sőt néha még a rendőrség is a segítségét kéri.

Annie Camnen Eric Camden felesége, háziasszony. Miután édesanyja meghalt, nagyon nehezen fogadta el édesapja új párját., Ginger-t. Lelkiismeretes, érzékeny asszony, ám tud határozott is lenni. A gyerekeiért bármire képes, és az eredményes tanulás érdekében hajlandó türelmesen várni csemetéivel. Néha elszakad nála a cérna, olyankor férjének kell rendbeszedni mind nála, mind a családban a dolgokat.

Matt Camden A legidősebb Camden gyerek, a sármos Matt rengeteg lánnyal randizott már (akik közt ott volt például a siket Heather is), mire megtalálta az igazit, akivel össze is házasodott. Orvos lett belőle, annak dacára, hogy voltak gondjai a tanulással. Testvérei közül tagadhatatlanul Mary-vel a legszorosabb a kapcsolata, mindig ott van neki, ha csak egy kicsi bátorításról van szó, de akkor is, amikor éppen be kell mosni a lány egyik rámenősebb udvarlójának. Matt érzékeny, figyelmes és okos srác, de rengeteg vicces és aranyos pillanata van a sorozatban.

Mary Camden A legidősebb Camden lány, középiskolai éveiben kosarazott. Tűzrőlpattant, értelmes, szép lányként ismerhetjük meg, akinek összetett érzelmei vannak. Alapjában véve csökönyös, de egy-egy epizód végén mindig rájön, mi a helyes és mi nem. Amikor bátyja, Matt segíteni akar neki, először általában elküldi a fenébe, de második körben hagyja, hogy átsegítsék őt egy-egy szorultabb helyzeten. Édesapjával nagyon szoros a kapcsolata.

Lucy Camden Lucy sokáig középső gyerek volt, és mindig kirekesztettnek érezte magát az iskolában és néha testvérei között is(mindig ő tudta meg utoljára, ha történt valami). Kicsi őrült, kicsit romantikus. Ha valamit nagyon szeretne, abba nagyon bele tudja lovalni magát, és csak utólag jön rá, ha hülyén viselkedett. Sokat csalódott, de végül megtalálta az igazit. Kevin rendőrként dolgozik, és képes volt érte Buffaloból GlenOakba költözni.

Forrás[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]