Fulminatrix

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Fulminatrix
Első megjelenésCsillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik
Utolsó megjelenésCsillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik
KapcsolatElső Rend
Szolgálatba álltYU 34 előtt
Főbb jellemzők
OsztályMandator IV osztályú csillagromboló
Maximális sebesség2000 km/h
Harci egységekbirodalmi rohamosztagosok, tisztek, droidok
Kiegészítő űrhajókTIE vadászok
Fegyverzetvonósugár, 26 lézerágyú, 2 orbitális automata ágyú
Védelempajzsgenerátorok
Meghajtás4 db ion és hiperhajtómű, 6 db manőverező hajtómű
Energiaforráshiperanyag-reaktor
Hossz7,669 km

A Fulminatrix (magyarul: Mennydörgő) egy csillagromboló a Csillagok háborúja univerzumában. Egy Mandator IV osztályú csillagromboló, ami az Első Rend szolgálatában állt. Miután, hogy az ellenállók elpusztították a szuperfegyver, támadást indítottak az ellenállók bázisára; az Ileenium rendszerbe.

Gyártás[szerkesztés]

A Fulminatrixot a Kuat-Entralla Mérnöki Vállalat gyárában készült valamikor Y. u. 34 előtt.

Felépítése[szerkesztés]

A Fulminatrix a többi csillagrombolóhoz képest nagyobb volt. 7,669 km hosszú volt, és több fegyverzettel rendelkezett. Méretéhez képest sokkal szélesebb volt. A fegyverzete a felső részén helyezkedtek el. 26 db lézerágyúk volt a felszínén, aminek nagy tűzere van. Csak ezzel az volt a baj, hogy nagy csatahajók elleni támadásra voltak jók, fürge vadászgépekre nem gondoltak, így bármelyik vadászgép el tudta a lézerágyúkat pusztítani. Az alján volt a két legerősebb fegyverzet. 2 db orbitális automata lézerágyúk voltak, amik bolygók felszíni bombázására képesek. De akár egy egész várost is képesek elpusztítani. A parancsnoki híd a hátulján helyezkedett el. A hídon piros világítás volt, hogy az éjszakai látásban segítse a technikusokat és hogy jobb célterületi köröket is segítette nekik. A híd tetején nem 2 hanem 6 darab pajzsgenerátor volt.

Története[szerkesztés]

A Fulminatrix valamikor Y. u. 34 előtt állt az Első Rend szolgálatába. Moden Canady volt a kapitánya a csillagrombolónak. Ő irányított mindenki a hajón. Amikor az ellenállók elpusztították a Csillagpusztító Bázist, Hux tábornok azonnali támadást indított a bázisuk elpusztítására. Amikor megérkeztek a vadászgépeik támadást indítottak. Hux parancsot adott Canady tábornoknak, hogy pusztítsa el a bázist. Elpusztította a bázist, és a vezérhajójukat is el akarta pusztítani, de az egyik bombázónak sikerült elpusztítania a csillagrombolót. És a Fulminatrix megsemmisült.

Megjelenése filmekben[szerkesztés]

Megjelenése könyvekben[szerkesztés]

  • Star Wars: Az utolsó Jedik – Bővített kiadás

Megjelenése videojátékokban[szerkesztés]

  • Star Wars: Battlefron II.

Források[szerkesztés]

  • Ultimate Star Wars
  • Star Wars: The last jedi: The Visual Dictionary

További információ[szerkesztés]