Cicik és sárkányok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Cicik és sárkányok
South Park
17. évad, 9. epizód
Eredeti címTitties and Dragons
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám1709
Első sugárzás2013. december 4.
Első sugárzás Magyarországon2014. február 25.
Kronológia
ElőzőA tűz és segg dala
KövetkezőA hobbit
A South Park epizódjainak listája

A Cicik és sárkányok (Titties and Dragons) a South Park című amerikai animációs sorozat 246. része (a 17. évad 9. epizódja). Elsőként 2013. december 4-én sugározták az Egyesült Államokban. Magyarországon 2014. február 25-én mutatta be a magyar Comedy Central. Az epizód a befejező része a háromrészes trilógiának, amely a "Fekete péntek" című epizóddal kezdődött. A cselekmény során a szerepjátékot játszó gyerekek továbbra is két táborra szakadva akarják eldönteni, hogy milyen játékkonzolt vegyenek, miközben Randy Marsh a biztonsági őrök parancsnokaként készül a vásárlók rohamára.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Az epizód az előző részben már hallott, a "Trónok harca" főcímdalát fütykösökre átírt verziójával kezdődik. Ezután "Kenny hercegnő" japán animékre emlékeztető stílusban megakadályozza a Microsoft blokádját, hogy a PlayStation 4-et szállító hajók idejében célbajussanak. Stan és a PlayStation-ösök azt tervezik, hogy a Vörös Robin éttermen keresztül fognak bejutni a plázába, megkerülve a tömegeket. Ezalatt megérkezik Cartman és az Xboxosok, és közlik, hogy leteszik a fegyvert, és inkább csatlakoznak hozzájuk. Kyle elmondja, hogy ki lehet bérelni a Vörös Robint egy lagzira, és ha mind összedobják a pénzüket, akkor ez sikerülhet. Stan gyanakszik, de belemegy.

Cartman beszélgetésbe elegyedik Stannel "Andros kertjében", a kert tulajdonosa azonban rögtön közli Stannel, hogy el fogják őket árulni a Vörös Robin nászon, és hogy Kyle találta ki az egészet. Hogy Stan ne tudjon odaérni tájékoztatni erről a többieket, Cartman odaszékel az öreg kertjébe, és ráfogja, így Stant szobafogságra ítélik. Mikor ezt Kyle megtudja, próbál békét kötni Stannel, de ő nem hajlandó meghallgatni.

Ezalatt George R.R. Martin, akit a pláza megnyitójára hívtak, Butters és Scott Malkinson kíséretében South Parkba tart lóháton (azért, mert a lovaknak hatalmas "fütykösük" van). Át kellene vágnia egy szalagot a megnyitón, de ahelyett, hogy ezt megtenné, a saját fütyköséről kezd el beszélni. Eközben a Vörös Robinban a lagzi során (amelyről elhitették a személyzettel, hogy Tom Hanks és Beyoncé esküvője) Kyle váratlanul köpönyeget forgat és lefegyverzi Cartmant. Ekkor azonban megérkezik Bill Gates és a Sony vezérigazgatója is, majd végül Stan. Amikor Randy megtudja, hogy milyen "lagzi" zajlik, és hogy Stan is ott van, ő is odarohan. Stan elmondja a többieknek, hogy a két cég, a Microsoft és a Sony akarják, hogy háborúzzanak, mert a háború jót tesz a termékeladásoknak. Bill Gates és a Sony vezérigazgatója összeverekednek, életre halálra, ezalatt a dühöngő tömegnek elege lesz George R.R. Martin péniszekről szóló tirádáiból, levágják az övét, majd megrohamozzák az épületet. Óriási tömegjelenetek alakulnak ki, melynek során a való életből vett képsorokat is láthatunk.

Bill Gates brutálisan kivégzi a Sony vezérigazgatóját, majd diadalmasan közli, hogy az Xbox nyert. A gyerekek egykedvűen indulnak holttesteken és vértócsákon át a játékboltba, hogy mindannyian Xbox One-t vegyenek. Mindezek után azonban úgy tűnik, hogy a gyerekek inkább odakint játszanának, Cartman ugyanis rávilágít, hogy az elmúlt hetekben, amíg szerepjátékoztak, volt dráma, akció, romantika, és ezért nincs szükségük konzolokra. Majd felemel a levegőbe egy botot, amit a földön talált, azzal, hogy ezzel is játszhatnak - ezt követően elkezdődik a "South Park: The Stick of Truth" reklámja, mely során Butters közli, hogy "ha ezt beveszed, akkor egy nagy löttyedt fütyit kapsz a szádba".

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Titties and Dragons című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.