Tényfeltáró gyilokpornó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tényfeltáró gyilokpornó
South Park
17. évad, 2. epizód
Eredeti címInformative Murder Porn
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám1702
Első sugárzás2013. október 2.
Első sugárzás Magyarországon2014. január 7.
Kronológia
ElőzőKormányármány
KövetkezőZimmerman világháború
A South Park epizódjainak listája

A Tényfeltáró gyilokpornó (Informative Murder Porn) a South Park című amerikai animációs sorozat 239. része (a 17. évad 2. epizódja). Elsőként 2013. október 2-án sugározták az Egyesült Államokban. Magyarországon 2014. január 7-én mutatta be a magyar Comedy Central.

Az epizódban a gyerekek próbálják megakadályozni, hogy a szüleik "gyilokpornót" nézzenek, azaz ismeretterjesztő csatornákon sugárzott, megtörtént bűneseteket feldolgozó sorozatokat.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Az iskolában Peter Mullen tart előadást a gyilokpornóról: olyan tévéműsorokról, amiket a szüleik néznek az Investigation Discoveryn és más hasonló csatornákon. Véleménye szerint a különféle gyilkosságokat szexszel fűszerezik, és ezzel teszik a felnőttek számára izgalmassá. Arra bátorítja a többieket, hogy kérdezzék meg a szüleiket, hogy nézik-e ezeket, és ha igen, akkor szerintük "mennyi idő kell ahhoz, hogy apu fehérneműbe öltözve bezúza anyu fejét egy téglával".Stan aznap este fel is fedezi, hogy a szülei, Randy és Sharon gyilokpornót néznek. Később felhívja őt Cartman, hogy azonnal jöjjön Aaron Hagen házához, mert az apja megölte az anyját. Stan pont akkor ér oda, amikor kihozzák a nő holttestét, a rendőrök pedig egy takarót dobnak Aaron fejére, hogy ezt ne lássa. Miközben az apját elviszik a rendőrök, ő folyamatosan az ártatlanságát hangoztatja azzal, hogy az elkövető egy fekete betörő volt.

Másnap a közösségi házban összegyűlnek a gyerekek, hogy megoldást találjanak. Kyle megmutatja nekik, hogy létezik egy telefonos alkalmazás, amivel leblokkolhatnak egyes tévéműsorokat. Olyan biztonsági jelszóval védik le, amit csak egy gyerek ismerhet: hogyan lehet lovat szelidíteni a Minecraftben? Randy felhívja a kábelszolgáltatót, és megtudja tőlük, hogy ők tettek rá szülőzárat. Stan nem hajlandó segíteni az apjának, aki ezért összevitatkozik vele, és a végén közli vele, hogy bárcsak Jaden Smith lenne a fia.

Randy és a többi szülő elmennek a kábeltársasághoz, hogy vegyék le a szülői zárat, de az ott dolgozók élvezik, ha kellemetlenséget okozhatnak az ügyfeleknek, és ilyenkor láthatóan úgy élvezkednek, hogy a mellbimbóikat izgatják. A szülők ezért elhatározzák, hogy egy Corey Lanskin nevű gyereknek fizetnek azért, hogy tanítsa meg őket Minecraftozni.

Másnap Jimmy elmondja Stannek és Kyle-nak, hogy egyes szülőknek sikerült feltörnie a zárat. Butters ráadásul sokkot kap, amikor megtudja, hogy az apja megölte az anyját a Minecraftban. Kyle ebből jön rá, hogy valaki tanítja a szülőket. Ha ez még nem lenne elég, a gyerekeket idegesíteni kezdi, hogy a gyilokpornó után már a Minecraftet is tönkreteszik, és ezért Kyle-t és az alkalmazást hibáztatják.

Másnap elmennek Coreyhoz és leleplezik. Meggyőzik, hogy a Minecraftnek negatív hatásai is vannak a szülőkre, ráadásul az egészet a gyilokpornó miatt csinálták. Corey elmondja nekik, hogy az egyetlen megoldás, ha meggyőzik valahogy a kábeltársaságot. Természetesen ők nem akarnak segíteni, ám amikor megtudják, hogy a csatornák letiltásával kellemetlenséget okozhatnak a szülőknek, azonnal élvezkedni kezdenek és kiveszik az általános csomagból azokat, áttéve egy olyanba, amihez a beltéri egységet kizárólag hajnali 2 és 3 között tudja átállítani a szerelő, és további 300 portugál csatornára is elő kell fizetniük.

Feldühödve azon, hogy nem nézhetik tovább, Randy és Sharon Minecraftozni kezdenek, és nagy élvezettel gyilkolják le benne egymást.

Készítése[szerkesztés]

A tizenhetedik évad Blu-Ray kiadásának audiokommentárja szerint a gyilokpornó ötlete Trey Parkertől és Bill Hadertől származik. Parker és Hader korábbról is ismerték ezeket a műsorokat, mert a feleségeik pont ugyanúgy nézték azokat, mint ahogy a szülők az epizódban. Könnyen kifigurázhatónak találták őket, különösen azért, mert meglehetős pontatlansággal ábrázolták az elvileg megtörtént eseményeken alapuló történeteket. Az Investigation Discovery, az Oprah Winfrey Network és a Cinemax sugárzott ekkoriban hasonló tartalmakat.

Parker és Matt Stone a Minecraftot választották az epizód másik fő elemének, mert valami családbarátat szerettek volna szembeállítani a komoly gyilkosságokkal. Mivel ők ketten se értették egyáltalán ezt a játékot, ezért úgy gondolták, hihető lesz, ha a történetben a szülők sem. Felvették a kapcsolatot a Mojanggal, a játék fejlesztőivel, hogy engedélyt kérjenek, akik örömmel beleegyeztek, sőt merchandise terméketet is küldtek a stábnak.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Informative Murder Porn című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.