A rosszfiúk: Pocsék karácsony

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A rosszfiúk: Pocsék karácsony
(The Bad Guys: A Very Bad Holiday)
amerikai film
RendezőBret Haaland
Producer
  • Aaron Blabey
  • Patrick Hughes
Vezető producer
  • Bret Haaland
  • Katherine Nolfi
Műfajfilmvígjáték
ForgatókönyvíróKatherine Nolfi
Hang
Zene
  • Daniel Futcher
  • Taylor Page[1]
VágóBen Glass
Gyártás
GyártóDreamWorks Animation Television
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő25 perc
Forgalmazás
ForgalmazóNetflix
Bemutató
KorhatárKorhatár nélkül megtekinthető
Kronológia
Kapcsolódó filmA rosszfiúk
További információk
SablonWikidataSegítség

A rosszfiúk: Pocsék karácsony (eredeti cím: The Bad Guys: A Very Bad Holiday) 2023-ban bemutatott amerikai számítógépes animációs filmvígjáték, amelyet Bret Haaland rendezett, a 2022-es A rosszfiúk című film különkiadása.

Amerikában és Magyarországon 2023. november 30-án mutatták be a Netflixen.[2][3]

Cselekmény[szerkesztés]

A rosszfiúk a városban járkálnak, és alig várják, hogy karácsonykor kiraboljanak egy bankot, kihasználva, hogy mindenki otthon ünnepel. Egy felvonuláson az autójukat egy szeretett Mikulás-lufihoz kötik, amit végül véletlenül tönkretesznek. Ennek következtében a város hangulata olyan mélyre zuhan, hogy a karácsony elmarad. Aggódva, hogy a rablásuk nem sikerül, a rosszfiúk elindulnak, hogy felvidítsák a várost. Először Tarantella azt javasolja, hogy a lufit egy általa épített Télapó exoskeletonra cseréljék, de a banda többi tagja nem ért egyet, mivel az túl ijesztőnek tűnik. Ehelyett Farkas azt javasolja, hogy készítsék el újra a lufit, de végül az is szörnyen néz ki, és szintén elvetik.

Mivel karácsony reggeléig még 12 óra van hátra, azt tervezik, hogy betörnek egy rádióállomásra, hogy újra karácsonyi dalokat sugározzanak – mivel a törlés óta heavy metal zenére cserélték –, miközben Farkas és Kígyó ajándékokat lopnak, hogy eljuttassák az emberek otthonába. Bár a terv sikerrel jár, Farkas úgy érzi, hogy hóra van szükség ahhoz, hogy az emberek lelkesedése teljesen felélénküljön. Ennek érdekében Tarantella átalakítja egy utcai stand borotvajég-gépét, de Farkas az utasításaival ellentétben megnöveli annak teljesítményét. A havazás elkezdődik, de gyorsan a várost terrorizáló jégviharrá fajul. A banda megdorgálja Farkast, amiért hajlamos túlzásba vinni a dolgokat, de megbocsátanak neki, amikor bevallja, hogy csak a valaha volt legjobb rablást akarta nekik adni, ahelyett, hogy felvágna. Farkas a Télapó exoskeletonjával hatástalanítja a jéggépet. Amikor a vihar véget ér, az exoskeleton lesz a város új hőse és kabalája. A mikrofonján keresztül Cápa azt mondja a polgároknak, hogy menjenek vissza az otthonaikba.

A rosszfiúk visszamennek a rejtekhelyükre, de mostanra megfáztak, és nem tudják végrehajtani a rablást. Meglepetésükre és megdöbbenésükre ajándékokat találnak a Télapótól a jótettükért. Ennek hatására elkezdenek dolgozni egy terven, hogy kirabolják a Télapó műhelyét, hogy bebizonyítsák, hogy a huncutok listáján a helyük.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Eredeti hang[4] Magyar hang[5]
Farkas Michael Godere Rajkai Zoltán
Cápa Ezekiel Ajeigbe Mészáros Máté
Piránya Raul Ceballos Csőre Gábor
Kígyó Chris Diamantopoulos Csankó Zoltán
Tarantella Mallory Low Gubik Petra
Tiffany Tincs Zehra Fazal Dögei Éva
Gary Keith Silverstein Makray Gábor
Trudy Tude Kari Wahlgren Kelemen Kata

Magyar változat[szerkesztés]

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette el.

A film készítése[szerkesztés]

A különkiadást 2022 novemberében jelentették be.[6] Bret Haaland lesz a rendező és Katherine Nolfi mellett vezető producer.[7] 2023 októberében a TVLine elárulta, hogy az eredeti filmszereplők közül senki sem fogja megismételni a szerepét, helyette Godere, Ajeigbe, Ceballos, Diamantopoulos és Low lesz a főszereplő.[8]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. The Bad Guys: A Very Bad Holiday (The Bad Guys Holiday Special). FilmAffinit, 2023. november 2. (Hozzáférés: 2024. március 5.)
  2. Singer, Matt: A 'Bad Guys' Holiday Special Is Coming to Netflix. ScreenCrush. Townsquare Media, 2023. október 9. (Hozzáférés: 2024. március 5.)
  3. Hazai Streaming Premierek – 2023. november 27. – december 03.. Sorozatjunkie. (Hozzáférés: 2024. március 5.)
  4. Mitovich, Matt: The Bad Guys Prequel Movie Gets New Voice Cast, Netflix Release Date and First Photos. TVLine, 2023. október 9. (Hozzáférés: 2024. március 5.)
  5. A rosszfiúk: Pocsék karácsony az Internetes Szinkron Adatbázisban (magyarul)
  6. Amidi, Amid: A New 'Bad Guys' Holiday Special Will Launch On Netflix Next Year. Cartoon Brew, 2022. november 8. (Hozzáférés: 2024. március 5.)
  7. Milligan, Mercedes: 'The Bad Guys' Plan Holiday Heist for Netflix in 2023. Animation Magazine, 2022. november 8. (Hozzáférés: 2024. március 5.)
  8. Milligan, Mercedes: First Look: ‘The Bad Guys: A Very Bad Holiday’ Brings Merry Mayhem to Netflix. Animation Magazine, 2023. október 9. (Hozzáférés: 2024. március 5.)

További információk[szerkesztés]