A kukorica gyermekei 2. – A végső áldozat

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(A kukorica gyermekei 2: A végső áldozat szócikkből átirányítva)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A kukorica gyermekei 2: A végső áldozat
(Children of the Corn II: The Final Sacrifice)
1993-as amerikai film

Johnék a kombájnnal megzavarják a gyerekeket, mielőtt feláldoznák Laceyt és Angelát
Johnék a kombájnnal megzavarják a gyerekeket, mielőtt feláldoznák Laceyt és Angelát
Rendező David Price
Producer Scott A. Stone
David G. Stanley
Műfaj horrorfilm
Forgatókönyvíró A. L. Katz
Főszerepben Terence Knox
Paul Scherrer
Ryan Bollman
Ned Romero
Zene Daniel Licht
Operatőr Levie Isaacks
Vágó Harry Keramidas
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Forgatási helyszín Észak-Karolina
Játékidő 94 perc
89 perc vágott verzió
Költségvetés 900 000 $
Forgalmazás
Forgalmazó Dimension Films
BemutatóUSA 1993. január 29.
Bevétel 6 980 986 $[1]
Kronológia
ElőzőA kukorica gyermekei
KövetkezőA kukorica gyermekei 3. – A terjeszkedő gyökerek
További információk

A kukorica gyermekei 2. – A végső áldozat (eredeti cím: Children of the Corn II: The Final Sacrifice) 1992-ben bemutatott amerikai horrorfilm, A kukorica gyermekei (1984) folytatása. A filmet David F. Price rendezte, a főbb szerepekben Terence Knox, Ryan Bollman, Ned Romero, és Paul Scherrer látható.

Még számos további folytatása készült, de egy kivételével mind csak videókazettán jelent meg.

Cselekmény[szerkesztés]

Gatlin városában több mint 50 holttestet találnak egy lakóház pincéjében a rendőrök. A TV is beszámol erről az eseményről. A gyerekeket Hemingfordba szállítják, ahol helyi családoknál szállásolják el őket. Mrs. Burke tanárnő tiltakozik, hogy a gyerekeket beköltöztessék a városukba. Szerinte ezek a gyerekek gonoszak, és ugyanúgy elpusztítják majd őket, ahogy a Gatlinieket is. John az egyik pletykalap újságírójának fiával, Dannyvel Gatlin felé tart kocsival, amikor az úton összefut régi munkatársaival, akik a helyszínről tudósítottak a TV-nek. De mivel nincsenek jóban, hamar továbbmennek. A TV-stáb akar készíteni egy felvételt a kukoricásról is. Felettük viharfelhő jelenik meg, és mindkettőjüket megöli a kukoricás. Johnék kibérelnek egy szobát Angelánál, aki szintén befogadott egy gyereket, Micahot. John és fia, Danny nem jönnek ki jól egymással. Összevesznek, majd a fiú úgy dönt, elmegy Hemingfordból. Miközben a buszra vár a megállóban, arra jön Lacey motoron, aki azt mondja neki, hogy a következő busz csak kedden jön. Micah bemegy a kukoricásba megkeresni a többieket, de az, aki a sorok mögött jár megtámadja és megszállja a testét. Micah ezek után megjelenik a többiek gyűlésén, és átveszi Isaac szerepét. Figyelmezteti a többieket, hogy ne térjenek le az igaz útról. Danny este elindul vissza a buszmegállóból Hemingfordba a kukoricáson keresztül, és látja, amint a gyűlésről hazafelé tartanak a gyerekek. Reggel apjával Mrs Burke házához mennek, akinek zöld anyaggal egy keresztet festettek a házára. Mrs Burke a gyerekeket hibáztatja, akik jelnek vélik a keresztet. Mrs. Burke a cicáját szeretné kihívni a háza alól. Mikor bemászik a ház alá, a gyerekek ráengedik a cölöpökön mozgó házát.

Danny összebarátkozik Laceyvel, akivel tegnap találkozott a buszmegállóban: elmeséli, hogy a nagynénjénél lakik, mert meghaltak a szüleik. A Hemingfordi templomban épp istentisztelet van, a pap a bűnről és a sátánról prédikál, aki megrontja a lakosokat. Micah is ott van a templomban, és egy vudubábu segítségével hat az első sorban lévő Davidre, akiből dőlni kezd a vér és elvérzik a templomban. John elmegy az iskolába, ami még mindig le van robbanva. Ott találkozik egy indiánnal, Frankkel, aki az állami egyetem antropológia-tanszékén dolgozik. Megmutatja neki a gyerekek rajzait, amit még akkor rajzoltak, mielőtt kiirtották volna a felnőtteket, de Frank nem tudja megmagyarázni, mit jelenthetnek. John ekkor veszi észre, hogy a nadrágját átmarta az anyag, amiből mintát vett a Mrs. Burke házára felkent anyagból. Elmegy a fiával Mrs. Burke házához, ahol épp a holttestét emelik ki. Mrs. Burke testvére Mrs. West, a gyerekeket hibáztatja, akik szintén ott vannak. Danny összevész az apjával, ezt észreveszi Micah és érzi, hogy Dannyt is be tudná vonni a csapatba, csak egy kicsit hatnia kell rá. John elmegy az orvoshoz tudakozódni, ám az orvos nem akar beszélni az eseményekről. Mikor John elmegy, az orvos felhívja a seriffet, hogy John szaglászik az ügyben. John elmegy Frankhez, aki elviszi egy kőhöz az erdőben. Frank elmeséli az indián legendát, miszerint régen a felnőttek ellustultak és nem dolgoztak tovább. Éhínség tört ki, a gyerekek fellázadtak és elpusztították a szüleiket.

Este az orvos házát körbeveszik a gyerekek, majd megölik a férfit. John összemelegszik Angelaval. Danny észreveszi, amint az apja és Angela együtt töltik az éjszakát, de fényre lesz figyelmes az éjszakában. Látja, amint a gyerekek a kukoricásba tartanak egy szeánszra. A szeánszhoz a hemingfordi gyerekek is csatlakoznak a Gatlini gyerekekhez, vérszerződéssel pecsételik meg a szövetséget. Észreveszik Dannyt, akitől megkérdezik, hogy csatlakozik-e hozzájuk, amire zavarában igent mond. Másnap Laceyvel kimotoroznak a kukoricásba, majd ott csókolózni kezdenek, amikor véletlenül valamire ráfekszenek. Döbbenten látják, hogy egy halott keze az. Miután felállnak, veszik észre, hogy holttestek fekszenek körülöttük. Ezek azok a holttestek, akiket még nem találtak meg a rendőrök. Frank és John egy silóban tavalyi kukoricát talál, ami aflatoxinnal van bekenve. Szólni akarnak a seriffnek, de ő épp akkor jelenik meg, és ahelyett hogy meghallgatná őket, fegyvert szegez rájuk. Mrs. West tolókocsijára rácsatlakoznak egy távirányítóval a gyerekek és az útra vezetik, Mrs. Westet pedig elüti egy teherautó. A seriff Franket és Johnt kiviszi a kukoricásba és a kombájn elé kötözi őket. Majd elindítja a kombájnt, hogy darálja le őket, de Frankéknek sikerül kimenekülniük. Miután hazafelé mennek, a kukoricásban megtalálják a két riporter holttestét. A gyerekek elrabolják Angelat és Laceyt, hogy feláldozzák őket. A városban a seriff és a helyi lakosok gyűlést tartanak. Mary felveti, hogy a gyerekeket valami megszállta, és nem kellene hagyni, hogy itt lakjanak közöttük. De a pap nyugalomra inti és megmagyarázza, hogy szerinte téved. Mikor a gyűlésről ki szeretnének menni, nem tudják kinyitni az ajtót, mert a gyerekek bezárták őket. Rájuk gyújtják a házat, és a felnőttek mind bennégnek. Eközben a kukoricásban Dannyt épp fel akarják avatni, amikor észreveszi, hogy Laceyt kellene megölnie elkötelezettségét bizonyítandó. Danny láthatóan nem akarja megtenni, szerencséjére ekkor fény közeledik a kukoricásból. A gyerekek megörülnek neki, azt hiszik hogy az aki a sorok mögött jár, ő jön közéjük. De nagyot csalódnak, mikor látják hogy csak John és Frank jön a kombájnnal.

Kavarodás tör ki, mikor behajtanak a kombájnnal szeánszukra. Ekkor Danny kihasználja a lehetőséget, kiszabadítja Laceyt és Angelinát. Frankbe az egyik gyerek beledobja a dárdát, majd amikor Johnt meg akarják ölni, nem hagyja magát és ő végez Mordechai-jal. Dannyék menekülni kezdenek, de a föld alatt valami elkezdi őket üldözni. John Angelinával menekül, de őket is és a fiáékat is elkapják a gyerekek, majd Micahoz viszik őket. Miközben Micah transzba esik, hogy végezzen velük, a halottnak hitt Franknek még marad annyi ereje, hogy újra beindítsa a kombájnt és elgázolja vele Micaht, mire lángra kap a kukoricás. Johnék kihasználják a Micah halála miatti pánikot, kiszedik Franket a kombájnból, de az életét már nem tudják megmenteni. Másnap kukoricából csinálnak Franknek egy máglyát, amin elhamvasztják a testét. Lacey és Angela úgy dönt, hogy New Yorkba költöznek Johnékkal.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar szinkron[2]
John Garrett Terence Knox Mihályi Győző
Danny Garrett Paul Scherrer Bolba Tamás
Micah Ryan Bollman Bartucz Attila
Frank Redbear Ned Romero Szokolay Ottó
Lacey Hellerstat Christie Clark Zsigmond Tamara
Angela Casual Rosalind Allen Sáfár Anikó
Dr. Richard Appleby Ed Grady Gruber Hugó
Blaine seriff Wallace Merck Kiss Gábor
Hollings tiszteletes John Bennes Velenczey István
David Simpson Joe Inscoe Rosta Sándor
Mary Simpson Kellie Bennett Jani Ildikó
Mordechai Ted Travelstead Fekete Zoltán
Jedediah Sean Bridgers Szokol Péter
Mrs. Burke Marty Terry Kassai Ilona
Mrs. West Marty Terry Győri Ilona
Riporter Robert Harvey Felföldi László
Bobby a sofőr Matthew Hunter Faragó József

A film készítése[szerkesztés]

A film előkészületei 1992 tavaszának vége felé kezdődtek és azon a nyáron kezdték forgatni a filmet az Észak-Karolinai Libertyben. A legtöbb statiszta, köztük a gyerekek is helyiek voltak. Az Észak-Karolinai Ramseurben vették fel azt a jelenetet, amikor Micahék megölik a kerekesszékes Mrs. Westet. Amikor felgyújtják a házat a gyerekek, azt a jelenetet Liberty város Asheboro Street és Luther Avenue sarkán lévő épületben forgatták. A Fayetteville és a Raleigh Street sarkán lévő parókiában forgatták a templomi jeleneteket. David F. Price rendező szerint a film forgatása alatt volt egy kisebb keresztény csoport, akik amiatt tiltakoztak, hogy az ő templomukban forgatnak. De azt leszámítva, hogy a lépcsőjére egy döglött rágcsálót helyeztek, más atrocitás nem történt.

Eredetileg a filmforgatókönyv szerint úgy ért volna véget a történet, hogy John egy kukoricás melletti telefonfülkéből a főszerkesztőjének telefonál, amikor "aki a sorok mögött jár" kijön a földből és elnyeli. De ezt a verziót költségvetési okokból törölték, és azt a jelenetet rakták a helyére, amikor a halott Frank szelleme visszamegy az erdei kőhöz, és jeleket fest a kőre.[forrás?]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. imdb.com. (Hozzáférés: 2010. október 4.)
  2. internetes szinkronadatbázis. (Hozzáférés: 2010. október 4.)

További információk[szerkesztés]