A Pityke epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ezen az oldalon a Pityke című rajzfilmsorozat epizódjainak listája szerepel.

   #   Epizód címe   Első sugárzás
   1.    Kukucs barlang    1981. április 30.
  Pityke őrmester balsorsa és örök keresztje, a Zsiráf őrs kirándulni indul, természetesen akkor, amikor (őszinte bánatára) pont az őrmester az ügyeletes. Kukucs és Szöszi nem is tagadja meg önmagát. Egy barlang felfedezésére indulnak, amíg a többiek egyéb rosszasággal vannak elfoglalva. A barlangban aztán nem csak a szokott dolgokat találják, amellett, hogy bajba is kerülnek. De Kati segítségével azután minden és mindenki a megérdemelt helyére kerül.
   2.    Rabló-pandúr    1981. május 1.
  Jól kigondolt, előre kitervelt bankrablás történik, amikor is ellopnak egy pénzszállító autót. De hiába minden precízen kidolgozott terv, Pityke logikáját és rendőri rutinját nem tudják becsapni. Kukucs és barátai, no meg természetesen a nyomozók segítségével az őrmester és Marcipán gyorsan elfogja az elkövetőt. Avagy: miért gyanús a fagyis, aki nem akar fagylaltot adni!?
   3.    A látszat csal    1981. május 6.
  Pityke riasztást kap a parancsnoki komputertől. Bűncselekmény van folyamatban! Egy kaméleont is megszégyenítő ügyességgel a külsejét változtatgató csaló, éppen azt a környéket fosztogatja, ahol az őrmester barátja, Kukucs is lakik. Kukucs is bedől ugyan az ügyes trükköknek de Pityke is nagymester ha álcázásról van szó, valamint Csusza is megmutatja, hogy az orra teszi a kutyát nem a mérete, így gyorsan bilincset tesz a csaló kezére.
   4.    A nyár veszélyei    1981. május 7.
  Akármilyen meleg nyár is van, fontos, hogy alaposan megnézzük hol is akarunk fürdeni, főleg a vízbe ugrálni! Kukucs és Szöszi alaposan próbára teszi Pityke ügyességét, aki mindent bevetve próbálja őket távolról visszatartani, amíg a segítség a helyszínre ér. De szerencsére minden jól végződik, és a gyerekek is rájönnek, hogy miért fontos csak biztonságos, kijelölt helyeken fürdeni.
   5.    Ruha teszi az embert    1981. május 14.
  A nyár folytatódik, de akármilyen meleg van, aki dolgozik vagy szolgálatban van, nem engedhet a víz csábításának. Ez főleg igaz az öltözők őrzésével megbízott kabinosra a strandon. Mert a bűnözők is résen vannak és gyorsan lecsapnak minden kínálkozó lehetőségre. De Pityke ismét a tolvajok előtt jár egy gondolattal, és verhetetlen logikájával csapdába csalja az elkövetőt.
   6.    Pityke szabadnapja    1981. május 15.
  
   7.    Pityke világszáma    1981. május 21.
  
   8.    Hasonmás    1981. május 28.
  
   9.    Iskolai bajnokság    1981. június 3.
  
   10.    Kukalovagok    1981. június 4.
  
   11.    A kerékpár nem trapéz    1981. június 10.
  
   12.    Kutyavásár    1981. június 11.
  
   13.    Nem mind arany, ami fénylik    1981. június 17.