Szerkesztővita:MrSilesian/Archívum10

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Kossuthzs. 14 évvel ezelőtt a(z) régi barnstar témában

előzőkövetkező

Ez mire volt jó?

Fájl:Szív törli szivet.png Ne rám haragudj, a szerzői jogot nem én találom ki, és ha nem én, akkor más szólt volna a képek miatt. Inkább tanuld meg mit lehet feltölteni és mit nem. :-)Timish levélboksz 2009. május 31., 17:44 (CEST)

a legjobb az engedélykérés, és akkor legalább szép nagyfelbontású képeket lehet szedni a honlapról :) – Timish levélboksz 2009. május 31., 17:52 (CEST)

Kunyhó javaslat

Faliújság ötlet jó, én is terveztem ilyet. De most már meg kell csinálnunk a portált, mert nem lehet így eldönteni, hogy mi hol legyen. Ezért össze kell minden ötletet írni felsorolásszerűen ahogy neked írtam és megépíteni. – VadszederkeMágika 2009. május 31., 22:33 (CEST)

Wikiszülinap

Nagyon boldog wikiszülinapot, (még ma is.) 2 éves vagy istenem, de öregszel! :-)VadszederkeMágika 2009. június 6., 02:41 (CEST)

Szia! Utólag is boldog wikiszülinapot. Nem is tudtam, hogy van sretan rođendan kép is. tök jó :) Szajci reci 2009. június 8., 20:44 (CEST)

Kirándulás

Jól tetted, én is azt csináltam. – VadszederkeMágika 2009. június 8., 12:56 (CEST)

portálok ismét

Szia! kérlek nézd meg a javaslatok kocsmafalon a portálok ismét szakaszt. Szajci reci 2009. június 8., 20:40 (CEST)

Balkányi SE

Szia! Erre jártam és látom, hogy milyen nagyszerű munkát végeztél a Balkány cikkben, éppen ezért, mivel balkányi vagy megkérdezném, hogy lenne e kedved a harmadosztályban szereplő Balkány Sportegyesület megírásához?– Kovalchuk vita 2009. június 9., 14:11 (CEST)

Értem. Az nagyon jó lenne, ha valaki tudna segíteni neked ebben. Hétvégére pedig sok sikert, mivel még kieshettek. :P– Kovalchuk vita 2009. június 9., 16:25 (CEST)

Bot

Szombaton vége az iskolának, utána szívesen. – Hunyadym HunyadymVita 2009. június 11., 10:46 (CEST)

Na, itt vagyok, ráérek, és akkor lenne néhány dolog:

  • 1. és 2. kérés: szerintem érdemes lenne ezt megbeszélni, én például támogatnám a magyarítást, és akkor viszont felesleges kétszer végigbotozni a cikkeket, esetleg a visszafele való kompatibilitás érdekében működhet mind a két paraméterrel, de a botnak ekkor is inkább magyarítania kellene. Ha kialakult a konszenzus, végigmegyek rajtuk, és megcsinálom. (Botmunkánál fontos, hogy előbb kérdezzünk, utána cselekedjünk, mert a visszavonás/javítás sok időt vehet igénybe.)
  • 3. kérés: teljes mértékben egyetértek, át kellene nevezni először a műhelyt (dupla átirányításokra figyelni), illetve cserélni mindenhol a szövegeket (Üdvözlünk az autópálya-portálon stb.). (Ezeket nem érdemes botosítani, másrészt például vitalapokon jobb nem megbolygatni a dolgot, mert egy automatizált csere után ebből lesz a "Nevezzük át az autópálya-portált autópálya-portálra!" dolog) Utána javítom a linkeket és a sablonokat.
  • 4. kérés: az átnevezések és a linkek cseréje megoldható bottal, bár egy kicsit bonyolult. Azzal, hogy a DN1-es főutat egyértelműsíteni kell-e, nem biztos, hogy mindenki egyetért. (Nekem már szóltak amiatt, hogy 7E busz (Budapest) néven hoztam létre cikket, pedig 7E busz csak egy van. Jelenleg ez a 7E busz néven fut.) Ha kialakult ebben a kérdésben is egy egybehangzó vélemény, akkor megcsinálom.

Egyelőre ennyi, esetleg feljöhetnél IRC-re vagy MSN-en felvehetnél a további konzultáció érdekében ([usernevem]@hotmail.com). – Hunyadym HunyadymVita 2009. június 13., 16:40 (CEST)

Autópálya

Helló, igen érdeklődöm az autópályák után miután szakmámba vág. Magyar mellett Ausztriát és annak úthálózat fejlesztéseit a munkaközi anyagokkal együtt ismerem. Vát elkerülő: autóútként üzemel, kék táblákkal 110 km/h seb.határral, osztott 2x2 sávos pályával, különszintű átvezetésekkel, autópályává fejleszthető autóút. Kiépítettsége messze meghaladja az M15 félautópálya vagy főútat 90km/h-val?! Ezért javaslom javítsuk a táblázatot és tűntessük ott is fel, ha egyetértesz. Autópályává fejleszthető főút a megyében a 89. sz. főút, 2x1 sávval, 110 km/h táblával, különszintű és három szintbeli csomópontokkal. Pan Peter vita 2009. június 12., 11:16 (CEST)

Balkány térkép

Első körben: a belinkelt térkép rettentő pici, de szerintem tudok szerezni jobbat. Második körben, úgy gondoltam, előbb a nagyvárosok, megyeszékhelyek térképét készítem el, ez is vagy fél évbe telne. Időigényes munka... A prioritásokat gondolom érzed te is, de ha szeretnéd, megcsinálom. Természetesen egységes lesz, Miskolcéhoz hasonló. – BáthoryPéter vita 2009. június 15., 19:44 (CEST)

Megcsinálok még pár nagyobb várost, aztán igyekszek sorra keríteni Balkányt. Most még vizsgaidőszak van, aztán elutazok... szóval nem tudom mikor – BáthoryPéter vita 2009. június 17., 20:19 (CEST)

Válasz

A vírusírtóm (az a nagy dicsőségnek örvendő NOD32) valamit blokkolt, ezért nem lehetett megnyitni semmit, ami az internetről szól, újratelepítettük az xp-t, fenn volt az AVG, az még a saját mappájában (program files/grisoft/avg) is vírusokat talált, jött az F-Secure (pontosabban T-vírusvédelem, amit az F-secure csinál), már kezd jó lenni, csak mert nem egy hű de nagy márka a T a vírusírtók közt, inkább nem járkálok az Interneten, hanem a programok, amiket letöltöttem régebben, azokkal vagyok elfoglalva, stb. Ez a hosszú folyamat, amig a T-vírusvédelmig eljutottam, június 10-én ért véget. De mostmár talán gyakrabban járok erre is, mert igaznak tűnik, hogy elszoktam innen. De pl. mostanában egy-két napja, nézegettem a cikkeket, csak nem volt mit javítani rajtuk. – Tricsa haggyá' üzenetet 2009. június 17., 10:58 (CEST)

Bot

Bocs, sajnálom, tényleg nem figyeltem, javítottam az összeset. (Egyébként át kellene nézni a cikkeket is, mert az M2 egyértelműsítő lapon is autópályaként szerepel, sőt még a cikk is így kezdi, hogy az M2-es autópálya. Ja, és az M2 lapon a sablon el van csúszva.) Üdv! – Hunyadym HunyadymVita 2009. június 17., 20:43 (CEST)

(Magyarország)

Miért nevezed át a főutakat xx-as főút (Magyarország) alakra? Ilyen zárójeles egyértelműsítést csak akkor szoktunk alkalmazni, ha van már cikk ugyanilyen számú főútról másik országból, vagy fennáll egyéb ok az egyértelműsítésre. VT???!!! 2009. június 20., 00:05 (CEST)

Hivatkozási szempontból könnyebb lenne, ha a magyar szócikk maradna zárójel nélkül, a külföldiek meg kapnának zárójelet és egyért2-vel jeleznénk a magyar cikk fejlécben az ugyanolyan számú külföldi utat, illetve ha sokan vannak külön egyértelműsítő oldalt kapnának. Szerintem jóval többször fordul elő, hogy magyar főútra hivatkozunk mint külföldire, pl. magyar településcikkeknél. Ezenkívül úgy érzem, ahol még nincs külföldi útról szóló cikk, ott korai még a zárójeles alakra nevezni. VT???!!! 2009. június 21., 00:00 (CEST)

Hali!

Nem akarok tolakodó lenni, de ha a Salgótarján cikkel meg vagy elégedve akkor, tanúsítsd kérlek szépen. Láttam neked ez a dolog már bevált mind Balkánynál mind pedig Magyarország autópályáinál is. Régóta szeretnék egy kiemelt cikket írni. A város végre ismerté válik.

Előre is köszi.

A választ várom ezzel kapcsolatban.

Jojoka2Tarjáni bakterház

Én is belekeveredtem amibe te. Ebbe: Wikipédia:Kocsmafal (javaslatok)/Archív46#Kopogtatás: nem fair és spam.

Attól függetlenül a cikket támogatod Jojoka2Tarjáni bakterház

Nos most a forrásjavítással milyen. Jojoka2Tarjáni bakterház

Díjfizetés

Szia, egy valaki tanúsított a megszövegezésben, de nem írta alá. Kiderítenéd ki volt az? Jojóka cikkét majd nézd már át egy picit, javult azért már.– VadszederkeMágika 2009. június 22., 20:11 (CEST)

Források ellenőrzése

Szia, mivel a Salgótarján cikk kiemelési eljárásán tanúsítottad a forrásokat, figyelmedbe ajánlom ezt. Jojoka forrást hamisít és még szeme sem rebben, letagadja. Így lesz ez a cikk kiemelt? Légyszi gondolkodj el, hogy valóban rendese átnézted-e a forrásokat a szavazás előtt... nem lesz ez a kiemelési eljárás így jól... Én remélem, hogy Jojoka észbe kap, és rájön, hogy ez nem egy szívességi eljárás, ahol arra adunk csillagot, hogy ki milyen cuki és mennyire haver. Köszönöm a figyelmed. – Timish levélboksz 2009. június 25., 23:09 (CEST)

Perkedpuszta

Még hogy nem lehetett feltenni? Már szavaztam is rá! :-)VadszederkeMágika 2009. július 5., 20:40 (CEST)

Autópályás képek és térképek

Szia! Láttam, hogy egy csomó térképet átpakoltál a commonsba. Megkérhetnélek, hogy átpakolás után a magyar wikiben maradt képre tedd rá a {{nowcommons}} sablont, hogy az adminok töröljék. Teljesen felesleges mindkét helyen tárolni ugyanazon képeket. Köszi– Istvánka posta 2009. július 8., 09:06 (CEST)

Egyébként mások is pakoltak át képeidből:-). Azokat majd kimazsolázom – Istvánka posta 2009. július 8., 09:09 (CEST)

Magyarország portál

Szia!

Elég keveset szerkesztetted a portált ezért, ha megengednéd, átvenném néhány rész szerkesztését.

Jojoka2Tarjáni bakterház

Máté, kedves barátom...

Kaptam 5 kedves figyelmeztető sablont a Commonson, miután törölték 5 olyan képedet, amely én töltöttem fel és a skyskraperscity.com oldalról származott. Tudom, hogy azok régi képek voltak, de akkor is. Kérlek, hogy ha van még hasonló, esetleg más oldalról származó nem teljesen jogszerű kép, akkor jelöld őket törlésre valamilyen indokkal. Köszi. – Beroesz 2009. július 16., 12:04 (CEST)

Véleményt kéredznek rólam

Véleményt írtak ki rólam. Nézd meg, és ha nem értesz vele egyet akkor írd oda. Jojoka2Tarjáni bakterház

A2 autópálya (Ausztria)

Szia Máté! Nem csak rajongója vagyok, de személyesen is jól ismerem az osztrák autópályákat. Hiányzik a szócikkek közül az A2 autópálya. Mivel a leghosszabb pálya és rengeteg csomóponttal, segítséggel elkészíthetnénk, van saját fotóm is a feltöltéshez. Pan Peter vita 2009. július 27., 09:02 (CEST)

Ok! Köszönöm! A többi osztrák és német pályát is segítem teljessé tenni.Pan Peter vita 2009. július 29., 08:51 (CEST)

Re:Kérés

Hát egyik kép sem az igazi az infoboxok fejlécébe. Ráadásul tök felesleges minden úttípushoz külön ikont csinálni, ehelyett elég lenne csak egy, ami közösen jó mindegyikhez (mint a településeknél, megyéknél az iránytű - akár ez az utakhoz is jó lenne). qcz [Dani] デスノート 2009. augusztus 1., 18:09 (CEST)

Kép

Szia! Ogodej jelölte az egyik fotómat kiemelésre. Megtisztelnél ha elmondanád róla a véleményed.[1] Köszönettel:– Ivanhoe vita 2009. augusztus 2., 10:51 (CEST)

Kiemelt kép

Ezt jó lenne, ha megnéznéd. Jojoka2Tarjáni bakterház

Nem is tudtam, holnapra deres, de napsütéses időt mondanak? A csudába, tisztítóban a a télikabátom :-) – Ivanhoe vita 2009. augusztus 3., 15:37 (CEST)

User:Orion 8/maininfo hu

Persze, nyilvánosság elé fogom terjeszteni, csak még csiszolgatok rajta pár dolgot. De nagyon örülök, hogy tetszett neked. -- Orion 8 vita 2009. augusztus 4., 15:51 (CEST)

A kezdőlapon…

…mire akarsz azzal kilyukadni? eLVe ideges lett. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. augusztus 4., 17:29 (CEST)

Nem lett azért ideges, csak szófordulatot használt, mert nagyon nem érti. :) És arra gondolt, mi sem hiányzik jobban, mint egy ilyen megbecsült szerkesztő akármilye. És már reggel óta nézem és gondolkozom rajta, de csak most írtam bele, hogy más is. Fejtsd ki ezt nekünk, légyszives és ne hagyj kétségben minket. :) – eLVe kedvesS(z)avak 2009. augusztus 4., 17:35 (CEST)

M9

Szia Máté! Visszatértem az osztrák pályákról a hazaira, bár az A26 leírása a hahota magazinban is lehetett volna, "elkészült" pályáról írtak, megadom:-) Segítséget kérnék, hogy ha időd engedi javítsuk majd ki a térképét az M9-nek. Már csak Szombathelyig megy, nem Sopronig. Küldöm a puskát: http://www.kozlonykiado.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/mk08099.pdf Magyar Közlöny. Szerinted hogyan lehetne az Ország Szerkezeti terve pdf térképet wikire feltenni? esetleg egy Országos Területrendezési Terv oldalra?! Köszönöm a segítségedet előre is! Pan Peter vita 2009. augusztus 7., 10:32 (CEST)

Szia! Kösz a gyorsaságot! Az OTrT-re vissztérve, nem tom egy jogszabály lehet-e jogvédett?! Próbáltam a bétát, de nagyon lelassította a szerkesztésemet, így ma azzal nem fejeztem volna be az osztrák autópályák teljessétételét:-). Mindegyiknek lett tartalmas, értelmes oldala, A24 hiányzik, de az fényévre van úgyis... A magyar autópályák áttekintésében segítek, sok pálya összevonásra került, de lettek újak is. Az M9-nek egyébként most készül a nyomvonal kijelölő tanulmányterve. Kb 5 év mire engedélye is lesz. A főutakon is van még mit keresni! A magyar wiki igazán jól gazdagodik, de fotó kellene több. Érdekes, de üres a környezetvédelem cikk, pedig hát...??? Szép 7végét! Pan Peter vita 2009. augusztus 7., 15:19 (CEST)

2008-as Formula–1 világbajnokság

Szia! Kérlek nézd meg a cikket és szavazz a kiemeltszavazáson! Egy szavazat hiányzik még. Szajci reci 2009. augusztus 11., 07:44 (CEST) Közben kiemelt lett :) Szajci reci 2009. augusztus 11., 12:06 (CEST)

Eurovíziós szívecskék

Szia, azt hittem már megbeszéltük, hogy az eurovíziós szívecskék jogvédett dolgok, és ráadásul be akarsz etetni azzal, hogy ezeket a képeket te készítetted? Ha így lenne, akkor a www.tineye.com egyiket se találná meg, de megtalálta mind a kettőt. [2] Légy szíves fejezd ezt be de sürgősen, mert nem leszek lágy szívű, és neked is megy a blokk, mint más jogsértőnek. – Timish levélboksz 2009. augusztus 11., 17:35 (CEST)

Már megbeszéltük párszor hogy képek ügyében talán nem vdaszederkére kellene hallgatnod, mert nincs igaza. neki is megmondtuk, hogy egy videóba feltöltött jogvédett kép jogvédett marad, nem lesz belőle "képkocka" (amúgy meg még csak nem is képkocka licenccel töltötted fel, hanem kettős saját kép licenccel, ami még hamisítás is). Úgyhogy légyszi hagyjuk a magyarázó rizsát, mert nem először lett megmondva, hogy ezeket a képeket semmilyen formában nem töltheted fel ide. – Timish levélboksz 2009. augusztus 11., 20:11 (CEST)


régi barnstar

Szia Máté! Ne problémázz rajta, én tettem rossz helyre, később észrevettem, de gondoltam majd megleled... Köszönöm a kérdésed, sajnos hamar eltelt, s máris vége felé közeledik a nyár. Remélem Neked is jól telt el, és már várod az új iskolában várható új élményeket. Baráti üdvözlettel:Kossuthzs. vita 2009. augusztus 11., 23:19 (CEST)

előzőkövetkező