Szerkesztővita:Gbarta/Archív 4

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pataki Márta 13 évvel ezelőtt a(z) Kellemes ünnepeket! témában

Ne másolj, ne kamuzz!

A Pataki Zita (meteorológus) "cikked" leverte nálam a lécet. Először is, millió figyelmeztetést kaptál, hogy ne lopjál szövegeket máshonnan, de te újra és újra másolsz. Másodszor pedig, honnan a búbánatos nyavalyából szülted azt a dezinformációt, hogy Pataki Zita meteorológus? Melyik megadott forrásodban olvasható efféle marhaság? Elolvastad azokat a forrásokat? Nem túl nehéz, mert egyik sem hosszú, és nem haladja meg egy esti mese bonyolultságát. Meteorológusnak lenni egy szakma, egyetemi diploma kell hozzá, Pataki Zita pedig NEM meteorológus, hanem csak elmondja az időjárásjelentést. Harmadszor meg, ennyi itt töltött idő után már lehetne némi gőzöd arról, hogy mi a különbség a megbízható forrás meg a bulvár- és pletykalapok között. Elképesztő dolog cikket írni olyan "forrásokból", amelyek a miniszoknyáról meg a cikk alanyénak a kedvenc évszakjáról szólnak. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2010. január 1., 20:51 (CET)

AGP

Szia! Kérlek írj ennek a cikknek forrást! Előre is köszönöm. Szajci reci 2010. január 4., 19:39 (CET)

Színész infobox

Szia! Írtam egy észrevételt a Kecskés Karina cikked vitalapjára. Üdv.! – Kispados vita 2010. január 14., 09:32 (CET)

Forrás

Szia! Láttam néhány újkeletű színész-szócikkedet (pl. Sam Rockwell, Kristin Davis). Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a forrásolás nem csak abból áll, hogy külső hivatkozásokat adsz meg, hanem pl. az életéről szóló fejezetben az egyes állításokhoz forrást kell rendelni a cite sablonnal. Üdv. RepliCarter Wormhole 2010. január 29., 15:32 (CET)

Cynthia Nixon ugyanez. - RepliCarter Wormhole 2010. január 29., 15:35 (CET)

Még egy kérés, bár ez nem forrás-téma: a filmográfiában felsorolt filmcímeket jobb, ha [[]]-be teszed mindet, hátha valaki megírja a hiányzókat. - RepliCarter Wormhole 2010. január 29., 15:38 (CET)

Szia! Egy-két helyre beszúrtam a forráshiány sablont. Ha enwikiből fordítottad, akkor a Jegyzetek fejezetben fel kell tüntetni a fordítás sablont, {Fordítás|en|szócikk címe az enwikin|4=angol}, persze két-két kapcsos zárójellel. - RepliCarter Wormhole 2010. január 30., 10:41 (CET)
Bejelöltem ott is, de nem néztem át az összes szócikkedet, próbáld megnézni őket. A fontos állításokat kell alátámasztani, pl. a díjakat. Még egy kérés, ne feledd a filmcímeket [[]]-be tenni. - RepliCarter Wormhole 2010. január 30., 10:57 (CET)

Filmcímek

Szia! Szeretnélek ismét megkérni, hogy a színész szócikkekben a filmográfiában felsorolt filmcímeket tedd [[]]-be, akkor is, ha még nincs hozzá szócikk! Mert lehet, hogy egyszer lesz, valaki megírja. Köszi. (Laurence Olivier a legújabb ilyen szócikked, abban láttam, hogy nem linkesítetted a filmcímeket.)- RepliCarter Wormhole 2010. február 2., 13:36 (CET)

És még egy: a vastag betűzést csak a szócikk legelején használjuk, a filmek, művek címeit dőlt betűvel emeljük ki. Továbbá kerüld a „x év 2. felében” vagy a „3. házassága” típusú írásokat, legyen az „x év második felében” és „harmadik házassága”. Törekedjünk a szócikkek egységességére és a lexikon-szerű írásokra. Köszi még egyszer. - RepliCarter Wormhole 2010. február 2., 13:40 (CET)
Szia újra! Tényleg nem idegesíteni akarlak (vagy te engem), de megnéztem az egyik legújabb szócikkedet, és még mindig nincsenek a filmcímek linkelve, illetve nem mind. Légy szíves....!!! - RepliCarter Wormhole 2010. február 3., 15:51 (CET)

Sablonok használata

Szia! Szeretnélek megkérni, hogy használd a {{PORT.hu-person}}(?) és a {{imdb név}}(?) sablonokat. Mert az jó. Köszönöm. További jó szerkesztést.– Hannababa86 vita 2010. február 10., 12:12 (CET)

Horváth Sándor (színész)

Szia!

Gratulálok a cikkedhez! A cikk vitalapján írtam egy-két javaslatot. Üdv.! – Kispados vita 2010. február 10., 18:30 (CET)

Marthe Keller

Szia! Itt ez a legújabb színészed... az angol wikiben jóval több info van az életéről, nem akarod még bővíteni? Jó lenne teljesebb szócikkeket létrehozni... - RepliCarter Wormhole 2010. március 6., 23:11 (CET)

Jogsértő szövegek

Szia!

Légy szíves, írd át a fent jelzett és az általam meg nem talált jogsértő szövegeket 5 napon belül, mert különben törlöm azokat, és akkor csak szubcsonk marad a cikkekből. Üdv! – Hunyadym HunyadymVita 2010. március 15., 18:22 (CET)

Kevin Kostner

Szia, az ilyen jellegű átirányításoknál kérlek tégy egy {{rosszredir-auto}} sablont az átirányítás alá. Lásd: Sablon:Rosszredir. Köszi! – Timish sablongyár üzenőfal 2010. március 16., 12:00 (CET)

segítség

Szia! Láttam, hogy te az életrajzokkal foglalkozol. Rengeteg olyan cikkünk van sajnos, aminek nincsen forrása. Én szeretnélek megkérni, hogyha tudsz, keress életrajzi személyekhez forrást és ha van időd és kedved bővítsd. Várom a válaszod. Szajci reci 2010. március 19., 06:26 (CET)

Köszönöm a segítséget. Mint láthattad a szerklapomon én nem tudok angolul. A többinek utánanézek és majd írok, ha valamit nem tudok. Üdv Szajci reci 2010. március 19., 11:18 (CET)

Ismételt kérés

Szia! Emlékszel még arra, amit Pasztillával mondtunk neked az akadémikus-szócikkekkel kapcsolatban? Kérlek vedd figyelembe, mert Penke Botond cikkénél több tárgyi tévedést is benne hagytál: az ELTE nem főiskola, a kandidátusi/akadémiai doktori fokozat nem díj vagy elismerés... Cassandro Ħelyi vita 2010. március 20., 15:07 (CET)

Bocsi, de a kalapos ő betűk, amiket benne hagytál, erősen árulkodóak voltak. Másrészt a Dr. sosincs a szócikkek címében, kivéve, ha valamilyen film vagy hasonló szereplőjéről van szó. Cassandro Ħelyi vita 2010. március 20., 15:35 (CET)
Ez továbbra sem magyarázza meg a kalapos ő betűket, amik a cikkben voltak és ez egyértelmű jele annak, hogy ez olyan weblapról származik, ami nem tudja jól kódolni az ő betűt. Ezt neked mint rendszergazdának tudnod kellene. Cassandro Ħelyi vita 2010. március 20., 15:44 (CET)

Majó Zoltán

Szia! A Majó Zoltán szócikk jogsértő tartalom miatt törlésre lett jelölve. Mint a sablonban olvashattad, a sablont nem szabad eltávolítani, hanem a /Új allapon lehet újraírni a szócikket. Kérlek, vedd figyelembe ez a további szócikkeidnél. - RepliCarter Wormhole 2010. március 21., 23:33 (CET)

Kijavíttatni?

Szia! Olyan nincs, hogy valamit kitenni valahova, amit ki akarsz javíttatni más valakivel, és akkor valaki megcsinálja. Egy szócikket vagy megírsz, vagy ha kevés, tegyél rá {{csonk}}(?) sablont. Ha lektorálni kell (helyesírás, tartalom), akkor {{lektor}}(?) sablont. Ha lefordítandó szakasz van benne, {{leford}}(?) vagy {{leford-szakasz}}(?) sablont... stb. Itt megtalálod az összes hasonló sablont, ezeket kell elhelyezni a szócikken, ha valami hiányzik vagy figyelmet igényel. Ha bármi egyéb gondod, kérdésed van, szerkesztőt meg lehet kérdezni, vagy kocsmafalon feltenni a kérdést. - RepliCarter Wormhole 2010. március 29., 15:36 (CEST)

Kendi Ferenc

Hogyhogy román, és mit keres ott a román zászló? Nézd már meg a többi erdélyi fejedelem infoboxát! – Pagonyfoxhole 2010. március 30., 18:56 (CEST)

Azonkívül nem fejedelem volt, hanem vajda. Tedd rendbe az egészet, kérlek! – Pagonyfoxhole 2010. március 30., 19:00 (CEST)

Filmcímek

Szia! Ha jól emlékszem, már kétszer kértelek meg, hogy a színész szócikkekben tedd a filmcímeket [[]]-be, és nem csak azt, aminek már van szócikke, hanem mindet. Később még lehet bármelyiknek, de te nem biztos, hogy vissza fogsz nézni a szócikkre, hogy ja, ezt is be kéne linkelni. Próbáld meg ezt észben tartani a színész szócikkeknél, jó? Köszi. Ja, és most épp Val Kilmer szócikkéről beszélek. - RepliCarter Wormhole 2010. március 31., 15:30 (CEST)

Jogsértő (hányadik???)

Szia! Nem kevés üzenetet kaptál már azzal kapcsolatban, hogy nem másolj. A Nezvál Ferenc szócikk ismét másolmány innen. Próbálj kicsit alkalmazkodni a szabályokhoz, ha már életrajzi szócikkek tömegét írod meg. - RepliCarter Wormhole 2010. április 13., 12:04 (CEST)

Sztárlexikon

Szia! Felhívom a figyelmed, hogy van egy ilyen sablonunk: {{starity}}. Érdemes használni, főleg, ha sok életrajzi cikket írsz. Üdv, – Mex plática 2010. május 4., 10:55 (CEST)

Kovács Patrícia

Szia! Örülök a cikkednek. Külön öröm, hogy kép is került mellé. Egy dologra szeretném felhívni a figyelmedet. A Máté Gáborral fémjelzett előadások egy sorozat részei, amelyet Zsámbékon adnak elő nyaranta. Évente más évfolyamtárs kerül sorra. Üdv.! – Kispados vita 2010. május 8., 00:23 (CEST)

Andai Györgyi - Andai Katalin

Szia! Írtam a két szócikk vitalapjára észrevételeket, javaslatokat. Szeretném javasolni ezen túlmenően, hogy legalább az új szócikkeidet jelöld be a figyelőlistádon. Szerintem nagyon hasznos, ha figyelemmel kísérjük egyes cikkeink változásait, illetve bekapcsolódunk a vitalapon felvetett észrevételek megtárgyalásába. Üdv.! – Kispados vita 2010. május 17., 08:13 (CEST)

Szia! Kicsit udvariatlannak tartom a reagálásodat. Andai Györgyinél a Tivoli Színház forrásaként megjelölted a PORT.HU-t. Azt én is láttam, hogy az információd, honnan származik. A forrásokat azonban nem árt ellenőrizni. Hangsúlyozom, én nem emlékszem arra, hogy a Tivoli Színház önálló társulattal rendelkezett volna. Erre forrást nem találtam. A PORT.Hu adataival kapcsolatban van okunk kételkedni és tovább kutakodni. A magyar színész szócikkek írásánál, lektorálásánál szíves figyelmedbe ajánlom a következő autentikus forrást is: http://www.szinhaziadattar.hu.
Sajnálom, hogy észrevételeinkre érdemben nem reagálsz, nem vitatkozol, nem érvelsz, csak járod a Magad útját. Üdv.!

Kispados vita 2010. május 17., 21:06 (CEST)

Nevezetességi irányelv-tervezet: Szépségverseny-győztesek, modellek, playmatek

Szia! Mivel látom, hogy több, a fenti kategóriába is illeszthető hölgyről írtál cikket, véleményeznéd a rájuk vonatkozó nevezetességi irányelv-tervezetet? Itt olvashatóPerfectmisside írj! 2010. május 20., 21:58 (CEST)

Források

Szia Gergő! Kérlek a cikkek megírásához ne csak egy forrást használj fel, főleg egy ilyen szűket, mint a Ki kicsoda (én is használom, de sok más egyéb mellett). Másrészt, a forrásod elavult. A 2002-es KK könyv-, ill. CD-verzióját 2001 októberében adták ki, így már 8,5 éves. Kérlek, hogy frissítsd fel valahogy, mert így nem igazán használható ma is élő személyeknél. Cassandro Ħelyi vita 2010. május 24., 11:46 (CEST)

Helyesírás, egyebek

Szia! Blazovich László cikkében újból előkerült néhány bibi. Kérlek, ügyelj arra, hogy amikor dátumot ragozol, eltűnik a pötty a szám mögül: június 2., de június 2-án. Az egyetemet és a kart nem kell egymástól kötőjellel elválasztani: JATE BTK, ELTE BTK. A valamettől valameddigséget nem kötőjellel, hanem nagykötőjellel fejezzük ki: 1962-től 1967-ig = 1962–1967. Az akadémiai (kandidátusi, doktori) és egyetemi fokozatok nem kitüntetések. Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. május 24., 15:44 (CEST)

Szia! Ugyanezek most Heilig Gábornál és Deme Lászlónál is előkerültek. Kérlek, feltöltés előtt ellenőrizd a szöveget, hogy ilyenek ne maradjanak benne. Köszönöm és üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. június 25., 14:47 (CEST)

Szia! Én is kérlek figyelj a dátumok írására, mert sokszor kell javítanom az egyébként szép munkádat! Köszi --Tamba mondd mi a gond? 2010. június 25., 20:54 (CEST)

Infobox

Lelkecske, kérlek, ne pakold bele az infoboxba az összes kitüntetést, a WP formában a Források előtti szakaszba kell rakni Díjak, elismerések címen. Az infoboxba elegendő egyetlen fontos kitüntetést beírni, ha két nagyon fontos kitüntetést találsz, akkor kettőt.– Mártiforrás 2010. május 28., 17:49 (CEST)

Mertz Tibor

Szia! Írtam a szócikk vitalapjár néhány észrevételt, javaslatot. Üdv.! – Kispados vita 2010. június 27., 11:52 (CEST)

Színházi Adattár

Szia! Én használom és működik, de nekem is okozott és okoz is gondot a kezelése. A lépéssorozat a következő:

  • Először válaszd ki az adatbázist. Pl: Előadások
  • Ezt követően, ha a Keresésre állsz, kapsz egy viszonylag nagy válogatási listát. Ebben én általában csak a Szereposztás mezőbe szoktam beírni a keresett személyt.
  • Ezután kell elindítani a keresést.

Az utóbbi időben én még a bemutató évét is beütöm. Így készítem például most szisztematikusan Takátsy Péter szócikkét.

A beállítást a rendszer sajnos/?/ menti és, ha újra indítod a géped egy új keresésénél a korábbi beállítást betölti.

Sajnos a keresés eredménye nem menthető, így nem is tehető be a szócikkeinkbe hivatkozásként. Ezért én csak a platform címét adom meg, annak érdekében, hogy az olvasó is tudja, van egy ilyen autentikus adatlelő hely.

Még egy kicsit tanulmányozom ezt a platformot és utána valószínű személyesen megkeresem a Színházi Intézetet. Két esetben fordultam más hozzájuk email-ben, főleg a képek esetleges felhasználása érdekében, eddig azonban még nem kaptam választ.

Egyébként valószínű félreértettél. Jó kinéznénk, ha mindenki abbahagyná a wikizést, aki nem rendelkezik végtelen könyvtárral. Én csak azt javasoltam, hogy a korábban lezárt források adatait az interneten található információkkal is ki lehet egészíteni. Erre szolgált példának Mertz Tibor szócikke, akinek az anyaga, színházai weblapjának segítségével kiegészíthető volt.

További jó szerkesztést kívánok! – Kispados vita 2010. június 28., 13:21 (CEST)

Ui: Nem tudom válaszom melyik része lehet érdekes Cassandrónak, ezért megkérlek Te küld el neki, azt a részt, ami szükséges.

Billy Wilder

Szia!

Bele tudnád írni az eredeti, angol filmcímeket is a magyarral egy sorba? (dőlt betűvel) Mert most nem egyértelmű, hogy mi volt az eredeti cím, hiszen a fordítás sok esetben nem szó szerinti. misibacsi*üzenet 2010. július 1., 11:40 (CEST)

Ez egy kérés volt feléd, hogy hajlandó vagy-e megcsinálni. A külső linkekből ki tudom bogarászni, de akkor mire való a szócikk? misibacsi*üzenet 2010. július 1., 14:10 (CEST)

Donald Trump

Szia! Csak infó, ha esetleg további szócikkeidnél felmerül: a Razzie-díj nálunk Arany Málna-díj. Üdv. - RepliCarter Wormhole 2010. július 4., 09:22 (CEST)

Színház- és Filmművészeti Egyetem

Szia! Kérlek, 2000 előtt végzett színészek cikkeiben ne használd az egyetem szót, mert az intézményt 1949 és 2000 között Színház- és Filmművészeti Főiskolának hívták. Köszönöm és üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. július 13., 15:11 (CEST)

Filmes szócikkek

Szia! A Billy Wilderről szóló cikk filmográfiája nem pontos. Wilder forgatókönyvíró és rendező volt elsősorban. A filmográfiából nem derül ki, hogy melyik filmet írta és/vagy rendezte. Pl: az 1995-ös Sabrina esetében csak a remake alapjául szolgáló film – Sabrina (1954) – forgatókönyvét írta. De hiányzik innen még számos fontos film (ha nem is az összes), melynek csak forgatókönyvírója volt. Rendezése is hiányzik (pl: Mauvaise graine (1934)). Akár egy válogatott filmográfia is készíthető a kiemelkedőbb filmjeiről. Anthony Minghella filmográfiája sem pontos: ő maga az IMDb-szerint mindössze kilenc filmet rendezett, de a cikkből nem derül ki melyiket (a cikkben ennél több van feltüntetve), sem az nem derül ki, hogy a többi esetében milyen feladatokat látott el. Hasonló a probléma van Walt Disney cikkével is, nem derül milyen szempont alapján lettek kiválogatva a filmek. Mert például mind a rendezői, mind a produceri munkássága tekintetében hiányos a cikk. (Disney több mint 500 (!) film producere és több mint 100 film rendezője volt). Mickey Mouse hangját is ő kölcsönözte számos filmben. Úgy vélem érdemes volna átdolgozni az említett filmográfiákat. A forrásként megadott CD-ROM mellett sok hasznos információt találhatsz a filmográfiákhoz az adott rendező IMDb adatlapján is. Üdv: Silvio Üzenj! 2010. július 22., 15:17 (CEST)

Szia! Látom átdolgoztad a cikkeket. Jó lett. Ha nem gond Wilder cikkében átrendeztem a filmeket, hogy átláthatóbb legyen. Javítottam a születési helyet is, mert úgy tűnik a Filmvilág cikkében téves az infó: Wilder Sucha Beskidzka nevű településen az akkor Osztrák-Magyar Monarchiában született és nem Bécsben. Üdv: Silvio Üzenj! 2010. július 22., 19:12 (CEST)

Kategória:Magyar költők, írók

Szia! Kérlek, ezt a kategóriát ne használd életrajzi szócikkeken. Költőkre van Magyar költők, írókra Magyar írók, aki meg mindkettőben jelentőset alkotott, megkapja mindkét kategóriát. A Magyar költők, írók csupán gyűjtőkategória, a különböző műfajokban alkotó magyar írók kategóriáit fogja össze. Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. augusztus 4., 09:55 (CEST)

Kategória

Üdv, amikor átrendezted az userlapodat, és kipucoltad az userboxokat egyúttal kikerültél a makói szerkesztők kategóriájából. Ha szeretnél újra ott lenni, csak kategorizáld be magad, rakj egy [[Kategória:Makói wikipédisták]] tagot a szerkesztői lapod aljára. Üdv, – Burrows vita 2010. augusztus 13., 20:50 (CEST)

Magánélet

Szia! A szócikkeidben a Magánélet fejezet gyakran egy mondat, vagy csak 3-4 szó. (pl. Fenyvesi Félix Lajosnál: Nős, felesége Bárándi Ágnes.) Ilyen esetben inkább ne nyiss neki külön fejezetet, hanem tedd bele az Élete fejezetbe szerintem, mert így elég bután néz ki. Üdv. - RepliCarter Wormhole 2010. szeptember 4., 14:58 (CEST)

Bajor Nagy Ernő

Szia! A szócikkben a halál időpontja két dátummal szerepel. Üdv.! – Kispados vita 2010. szeptember 7., 08:19 (CEST)

Kategória:Magyar költők, írók

Szia! Kérlek, ezt a kategóriát ne használd, ez csupán más kategóriák gyűjtőjeként van használatban. Aki szépprózát ír, arra ezt használjuk: Kategória:Magyar írók. Aki költ, arra ezt: Kategória:Magyar költők. Aki mindkettőt műveli, arra mindkettőt. Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. szeptember 8., 14:25 (CEST)

Na most megkapod...

...tőlem a szorgalom csűrcsillagát...
...a csendben, háttérben, nagy szorgalommal végzett, hasznos szerkesztéseidért. Csak így tovább :-) Peligro (vita) 2010. szeptember 10., 20:37 (CEST)

Megtévesztő zászlók

Szia! Az ilyen szerkesztések előtt gondolkozz el egy pillanatig: Románia illetve Szlovákia a mai formájában nem is léteztek 1570-ben illetve 1634-ben. Javítottam néhány ilyen szerkesztésedet, de kérlek, figyelj oda jobban. Köszönettel – Hkoala 2010. szeptember 13., 17:20 (CEST)

Ismételten kérlek, ha már mindenáron zászlókat pakolsz az infoboxokba, figyelj oda, hogy ne legyen megtévesztő. A Domanovszky Sándor és Éber Zoltán cikkekben román zászlót tettél be erdélyi településekhez, 19. századi dátumokkal. – Hkoala 2010. október 9., 22:37 (CEST)

Harmadszor is kérlek, figyelj oda jobban, milyen zászlókat rakosgatsz az infoboxoba. – Hkoala 2010. október 11., 19:52 (CEST)

Dobai Péter - infobox

Szia! Őszintén szólva én a boxot kitöröltem volna. Nem értem mi szükség van arra, hogy ugyanazokat az adatokat születés, foglalkozás... párhuzamosan, kétszer szerepeltessük. Véleményem szerint az infoboxokra nem az egy képernyős, hanem a terjedelmes szócikkeknél van szükség. Üdv.! – Kispados vita 2010. október 8., 19:00 (CEST)

Elsa Pataky

Szia! A Elsa Pataky - már jó régen létrehozott - szócikk Élete fejezete másolmány a sztárlexikon.hu-ról, ezért azt én most töröltem. Ha ki szeretnéd egészíteni, tedd meg, jogsértő tartalom nélkül. Köszi. - RepliCarter Wormhole 2010. október 8., 21:08 (CEST)

Román Sándor

Szia! Írtam egy javaslatot a szócikk vitalapjára. Szeretném javasolni továbbá, hogy a Színházi Adattára a következő formában hivatkozzál: Színházi Adattár [1]. Üdv.! – Kispados vita 2010. október 9., 23:49 (CEST)

Gyárfás Miklós

Szia! Írtam a szócikk vitalapjára néhány észrevételt, javaslatot. Üdv.! – Kispados vita 2010. október 17., 10:40 (CEST)

zászló

Szia! Csuka Zoltán cikkben láttam, hogy rosszul használod a zászlókat. 1901-ben Zichyfalva nem Szerbia része volt, hanem az OMM-é. Szajci pošta 2010. október 21., 20:48 (CEST)

Megerősített

Szia! Biztos már kérdezték, nem szeretnél megerősített szerkesztő lenni? Arra nem igazán hivatkozhatsz, hogy nincs elég tapasztalatod. Üdv! Föld-lét vita 2010. október 28., 08:57 (CEST)

Ez már azért is jó lenne, mert nem kéne ellenőrizzük a szerkesztéseidet - amelyekben amúgy se igen szokott hiba lenni -, automatikusan ellenőrzötté válnának. – Szabi237 vita 2010. október 28., 16:50 (CEST)

Nos? Föld-lét vita 2010. október 29., 08:54 (CEST)

Megerősített szerkesztői jog

Szia! Javasoltam a Bürokraták üzenőfalán a megerősített státusz megadását részedre. – Szabi237 vita 2010. október 29., 13:13 (CEST)

Ők azonban nincsenek elragadtatva az ötlettől...– Szabi237 vita 2010. október 30., 11:04 (CEST)

Filmcímek

Szia! Kérlek, hogy a filmcímek esetén ellenőrizd, hogy jó helyre mutatnak-e a hivatkozások, mert az Ács János szócikkben négy olyat javítottam ki, ami rossz helyre mutatott (pl. Presszó, Redl ezredes, stb.). Köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. november 18., 09:17 (CET)

"Élő" címke

Szia!

Ezt a címkét csak azoknál a személyeknél javaslom használni, akiknél biztosak lehetünk ebben. Idős, már nem közismert személyeknél ez nagyon kellemetlen lehet, hiszen nem tudhatjuk, hogy valóban él-e még. Vannak lexikonok, amelyek szerkesztése és aktualizálása már megszűnt, így az elhalálozásról információt nehéz szerezni. Kegyeleti okokból én a halálozási dátumnál a kérdőjel használatát is ellenzem. Üdv.! – Kispados vita 2010. november 19., 08:47 (CET)

Ki kicsoda 2009

Szia. Úgy tudom, ilyenkor ez a helyes forma:

  • MTI ki kicsoda 2009 [CD-ROM]. Szerk. Hermann Péter. Budapest: Magyar Távirati Iroda. 2008

Létezik a {{KiKi}}(?) sablon, ez majdnem ugyanezt tudja, egyelőre a CD-ROM megjelölése nélkül. Ha gondolod, ezzel ki lehet egészíteni a forrássablont. Most így néz ki:

CsGábormegbeszélés 2010. november 26., 20:33 (CET)

Még annyit, hogy amennyiben a könyv és a CD tartalma megegyezik, tulajdonképpen felesleges ez a kiegészítés. – CsGábormegbeszélés 2010. november 26., 20:36 (CET)

Kellemes ünnepeket!

Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az új esztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.
Weöres Sándor: Szép a fenyő

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Istvánka posta 2010. december 23., 13:40 (CET)
Fájl:Enfilade foudres.jpg
BÚÉK! – Mártiforrás 2010. december 31., 01:48 (CET)