Kappa Mikey

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kappa Mikey
(Kappa Mikey)
Műfajkaland, bohózat, szatíra, szitkom

AlkotóLarry Schwarz
RendezőSergei Aniskov
FőszereplőCharles Emmanuel
ZeneszerzőJohn Angier

Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Évadok2
Epizódok52 (epizódlista)
Gyártás
ProducerLarry Schwarz
Sergei Aniskov
Sean Laher
Christopher Fauci
Michael Gold
Részenkénti játékidő22 perc
GyártóAnimation Collective Schwarz Productions
ForgalmazóParamount Television Studios
Sugárzás
Eredeti adóNickelodeon
Eredeti sugárzás2006. február 25.2008. szeptember 20.
Első magyar adóNickelodeon
Státuszbefejezett
Kronológia
KövetkezőDancing Sushi
További információk
SablonWikidataSegítség

A Kappa Mikey amerikai televíziós anime stílusú rajzfilmsorozat, ami 2006. február 25-e és 2008. szeptember 20-a között futott a Nicktoons csatornán. Magyarországon 2006 novembere és 2010. február 15-e között adta a Magyar Nickelodeon. Bár a sorozat Amerikai, Japánban játszódik és anime szereplők vannak benne. (Kivéve Mikey-t)

Történet[szerkesztés]

A sorozat kiindulási pontja a LilyMu című animesorozat, aminek szereplői: Lily, Mitsuki és Guano akik Gonard ellen küzdenek. Azonban szükségük van egy új szereplőre ezért, válogatást tartanak. Eközben Amerikában Mikey Simon színésznek akar menni de, visszautasítják a szereplését. Majd az utcán búslakodva talál egy kaparós sorsjegyet, és ő lett a szerencsés aki, Japánba utazhat LilyMu szereplőnek.

Szereplők[szerkesztés]

Mikey Simon[szerkesztés]

Mikey, egy Amerikai fiú aki színész akart lenni de, hazájában elutasították. Ám talált egy kaparós sorsjegyet és Japánba utazott. Mikey gyakran egoista és önző, azt gondolja körülötte forog a világ és, bármit megtenne hogy megkapja amit akar. Sok terve van neki amik sokszor bajba keverik őt.

Lily[szerkesztés]

Lily a LilyMu főszereplője (erre utal az anime neve is), aki egy kedves lánynak tűnik a műsorban, de a valóságban egy szívtelen sikeréhes színésznő. Mikey vonzódik hozzá, de Lily ki nem állhatja őt.

Mitsuki[szerkesztés]

Mitsuki egy kedves, barátságos, önzetlen lány. Szerelmes Mikey-ba, de ő nem veszi ezt észre. Amikor ideges lesz akkor keserű és erőszakos lesz.

Gonard[szerkesztés]

Gonard a LilyMu gonosztevője aki, meg akarja semmisíteni a világot. A valóságban Gonard valójában egy szerethető, jó természetű bugyuta férfi aki Mikey legjobb barátja.

Guano[szerkesztés]

Ozu[szerkesztés]

Bólogató Yukata[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]