Csudalények – Minimentők

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Csudalények – Minimentők
(The Wonder Pets)
Wonderpets.png
Linny, Tuck, Ming-Ming
Műfaj oktató, kaland

Író(k) Chris Nee
Adam Peltzman
Melinda Richards
P. Kevin Strader
Rendező(k) Jennifer Oxley, Robert Powers
Zeneszerző(k) Martin Erskine
Michael John LaChiusa
Larry Hochman
J. Walter Hawkes

Ország  Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Évadok 3
Epizódok 42
Gyártás
Vágó(k) Romeo Alaeff
Részenkénti játékidő 30 perc
Sugárzás
Eredeti adó Nick Jr.
Nickelodeon
Eredeti sugárzás 2006. március 3.2009. május 1.
Magyar adó Nickelodeon
TV2
Magyar sugárzás 2007 óta
Korhatár Korhatár nélkül megtekinthető. (Nickelodeon)
Hat éven aluliak számára nem ajánlott. (TV2)
Külső hivatkozások
Hivatalos oldal
IMDb-adatlap
PORT.hu-adatlap

A Csudalények – Minimentők (eredeti cím: The Wonder Pets) színes, amerikai televíziós vegyes technikájú filmsorozat. A sorozat natúr (valós térben levő élőszereplős) és több fajta animációs (pl. rajzos, számítógépes animációs, papírkivágásos és stb.) jeleneteket tartalmaz. A sorozatot az Amerikai Egyesült Államokban 2006. március 3. és 2009. május 1. között a Nickelodeon vetítette, majd a Nick Jr. sugározta, Magyarországon korábban a Nickelodeon tűzte műsorra, később a TV2 adta le.

Ismertető[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Egyik ovi termében három kis állatka él. Ők a csudalények a minimentők. Linny a tengeri malac, Tuck a teknős és Ming-Ming a kiskacsa. Együtt összetartva mentenek meg sok állatot a világban. Mikor az Óvodából hazamennek a gyerekek, akkor lépnek ők csapatba. Nem rendelkeznek ők varázserővel, de saját erejükkel minden bajt sikerül megoldaniuk. A világ különböző részein alakulnak bajok, ahol számítanak rájuk. Együtt összetartva még jobban képesek a mentésre mint egyedül. Munkájuk elvégzése után haza térnek az óvodába és lepihennek. Vacsorára gyakran esznek egy kis zellert is.

Szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • Linny – Egy tengeri malac, aki a csapat vezetője. Nem fél semmitől sem és mindenkinek segít. Szereti a zellert. A csapatban között a legidősebb is. Eredeti hangja: Sofie Zamchick
  • Tuck – Egy teknőcgyerek, aki nagyon érzékeny. A csapatban ügyes tag. Szeret ölelgetni és szereti ha ölelgetik. Kiváló úszó. Eredeti hangja: Teala Dunn
  • Ming-Ming – Egy kiskacsa, aki bátorságos és magabiztos. Jól tud repülni, de nem emelkedik még magasra. Ötletei jók, de néha túlszárnyalja önmagát.
  • Ollie – Egy kis nyuszi, aki csak kétszer vendégségben járt az óvodában. Azon a napon egy alkalommal beszállt a többiek közé, egy másik alkalommal pedig megmentették a többiek.

Magyar hangok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Epizódok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

További információk[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]