Hé, Arnold!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hé, Arnold!
(Hey Arnold!)
Hey Arnold!!.png
Műfaj vígjáték, dráma

Alkotó(k) Craig Bartlett

Ország Flag of the United States.svg Amerikai Egyesült Államok
Epizódok 100 (epizódlista)
Sugárzás
Eredeti adó

Flag of the United States.svg Nickelodeon

Flag of Hungary.svg Nickelodeon / RTL Klub
Eredeti sugárzás 1996. október 7.2004. június 8.
Külső hivatkozások
IMDb-adatlap

A Hé, Arnold! (eredeti cím: Hey Arnold!) színes, amerikai televíziós rajzfilmsorozat, melyet 1996. október 7. és 2004. június 8. között sugárzott az Nickelodeon televíziós csatorna. Magyarországon először a RTL Klub hétvégi műsorában jelent meg, jelenleg pedig a Nickelodeon magyar változatában játsszák rendszeresen. A Nickelodeon februári megújulása óta már nem vetítik hazánkban.

Leírás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A rajzfilm főszereplője a 4. osztályos, 9 éves Arnold, aki a nagyszüleivel, Phillel és Gertrude-val él azok bérházában. A legtöbb epizódban a korához képest érett, és általában helyes döntéseket hozó Arnold az iskolatársai, a barátai, a házuk bérlőinek, esetenként pedig idegenek problémáit kísérli megoldani. Visszatérő elem a sorozatban Helga Pataki (aki, mint az a neve is mutatja, nyilván magyar származású) szerelme Arnold felé.

A sorozat egy kitalált városban, Hillwoodban játszódik. Craig Bartlett, a rajzfilm ötletgazdája egy interjúban azt mondta, hogy Hillwood a nagy északi városok ihlették, mint Seattle (Bartlett szülőhelye), Portland (ide járt iskolába) és Brooklyn (amelyről sok jellegzetességet mintáztak)[1].

Magyar hangok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

További információk[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]