Anubisz házának rejtélyei

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Anubisz házának rejtélyei
(House of Anubis)

Alkotó(k) Hans Bourlon
Gert Verhulst
Író(k) Diane Whitley
Rendező(k) Angelo Abela
Tim Hopewell
Tom Poole
Főszereplő(k) Nathalia Ramos (Nina)
Brad Kavanagh (Fabian)
Jade Ramsey (Patricia)
Eugene Simon (Jerome)
Ana Mulvoy Ten (Amber)
Tasie Dhanraj (Mara)
Alex Sawyer (Alfie)
Bobby Lockwood (Mick)
Klariza Clayton (Joy)
Hang(ok) Andrádi Zsanett (Nina)
Kováts Dániel (Fabian)
Szabó Zselyke (Patricia)
Molnár Ilona (Amber)
Baráth István (Mick)
Tamási Nikolett (Mara)
Ungvári Gergely (Jerome)
Czető Roland (Alfie)
Gerhát Barbara (Joy)
Főcímzeneszerző Rob Cairns
Tony Morales

Ország Egyesült Királyság
Évadok 3
Epizódok 240 (epizódlista)
Gyártás
Vezető producer(ek) Anja Van Mensel
Tony Wood
Producer(ek) Susie Liggat (1. évad)
Edward Pugh (2. évad)
Forgatási helyszín(ek) Liverpool
Részenkénti játékidő 23 perc (két 11 perces részt adnak le)
Gyártó Studio 100
Lime Pictures
Nickelodeon Productions
Forgalmazó Nickelodeon
Sugárzás
Eredeti sugárzás 1. évad 2011. január 1.
2. évad 2012. január 9. – 1. évad 2011. február 19.
2. évad 2012. május 28.
Magyar adó Nickelodeon
Magyar sugárzás 1. évad 2011. június 13.
2. évad 2012. május 28. – 1. évad 2011. augusztus 26.
2. évad 2012. november 2.
Státusz ismétlés
Korhatár nincs
Külső hivatkozások
Hivatalos oldal
IMDb-adatlap
PORT.hu-adatlap

Az Anubisz házának rejtélyei egy 2011-ben debütált amerikai-angol filmsorozat. Első epizódja 2011. január 1-jén került adásba az Amerikai Egyesült Államokban a Nickelodeonon, a magyarországi premier 2011 júniusában volt.

A sorozatban 9 tinédzser életét követhetjük nyomon egy nagy hírű angol bentlakásos iskolában. A sorozat főszereplői az Anubisz házban laknak (az egyiptomi istenről elnevezve).

Bevezetés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Nina Martin (Nathalia Ramos), aki eddig a nagymamájával az Amerikai Egyesült Államokban élt a szülei halála óta, elmegy az Egyesült Királyságba és beköltözik az Anubisz házba. Azonban ezzel egyidejűleg, egy már régebb óta ott lakó lány, Joy Mercer (Klariza Clayton) hirtelen és különös módon eltűnik, anélkül, hogy társait erről értesítené. Victor Rodenmaar (Francis Magee) próbálja Joy létezését kitörölni az iskola történetéből. Patricia Williamson (Jade Ramsey), Joy legjobb barátnője, felfedezi hogy Joy elhagyta az iskolát úgy, hogy őt erről nem tájékoztatta. Ez számára igen furcsa, összefüggést sejt Joy eltűnése és Nina Martin érkezése között, ráadásul Nina lesz Patricia új szobatársa (Joy helyett). Nina később találkozik egy kissé zavarodott idős hölggyel, aki azt mondja, Sarahnak hívják, azonban mikor Nina visszakíséri őt az öregek otthonába, az ápoló azt mondja a nőt Emilynek hívják és nagyon keveset tudnak róla. Sarah azt állítja, régebben a házban élt.

Első évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Mivel Patrica kivételével mindenki kezdi lassan elfelejteni Joyt, úgy tesz, mintha ő is megbarátkozna Ninával, majd kitalálja, hogy egy beavató ceremónián kell átmennie Ninának. Az a feladata, hogy ellopja a padlás kulcsát Victortól (ahova tilos felmenni), majd lehozzon onnan valamit. Nehezen, de sikerül teljesítenie a feladatot, és a feladat során rátalál egy titkos szobára a padláson, ahol talál egy festményt, ami elvezeti őt és Fabian Ruttert (Brad Kavanagh) a ház kincsének első darabjához.

Második évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A 2. évad, Mick hagyja Anubis Ház és költözik Ausztráliában, és egy új diák nevezett Eddie Miller ( Burkely Duffield ) csatlakozik a kollégiumi. Eddie később kiderült, hogy Edison Édes, Mr. Sweet amerikai fiát. Eddie kezd társkereső Patricia. Nina és Sibuna kényszerítik segít egy gonosz egyiptomi nő, Senkhara, találni egy ereklye nevezett Mask of Anubis, amelynek székhelye egy sor kamarák a ház alatt. Ez a maszk, ha kopott a Kiválasztott, sír könnyeket aranyat, hogy van szükség ahhoz, hogy a gyógyírt az élet. Victor megpróbálja, hogy a maszk segítségével új gondnoknő diákszállóban, Vera Devenish, aki titokban dolgozik Rufus Zeno miután megrendezte a halálát. Ha Sibuna nem kap a maszk Nina meg fog halni. A végén, miután a maszk található, kiderül, hogy Eddie a Osirian, a védő, a Kiválasztott, ahogy megmenti Nina attól, hogy megszállta Senkhara, amikor Rufus lesz szívja be a láng teli szakadékba. Joy is elvesztette az eszméletét, amikor Nina Nina birtokában Senkhara. Bár Victor kénytelen használni a maszkot könnyei gyógyítani Joy, apja gyűrűt, hogy ő kapott Nina tartalmazott egy könnycseppet az arany. A végén Fabian és Nina újra együtt, valamint Amber és Alfie, valamint Jerome és Mara kezdődik társkereső.

Harmadik évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A 3. évad, új tanár kisasszony Denby ( Susy Kane ) érkezik az iskolába, és úgy tűnik, hogy lógni Victor és Mr. Sweet gyakran. Új karakter KT Rush ( Alexandra Shipp ) és Willow Jenks ( Louisa Connolly-Burnham ), jön az iskola. Eddie-nek látomása KT haldoklik nagyapja ad neki egy kulcsot, és azt mondta neki, hogy menjen Anubis House. Eddie és a KT meg néhány bepillantás a ház körül, míg Fabian próbál megfejteni egy sor kódot tévesen adott Amber. Amikor Amber elhagyja a divat iskola, Sibuna is újjáéledt Eddie, mint a vezető és Fabian, KT, Patricia és Alfie tagjai. Úgy találják, hogy a felnőttek megpróbálják reawaken egy alvó Frobisher, és Denby hogy a "Keeper" - ő tartja Frobisher a tartályban szoba a Gatehouse, haza az iskolai tulajdon, Victor, hogy a "Enabler" és Mr. Sweet hogy a "fogó". Kiderül, hogy Miss Harriet Denby neve valójában Caroline. A nővére valójában Harriet - és az eredeti Keeper. Kiderül, hogy a KT a dédunokája Frobisher. Jeromos, Joy, Alfie és Patricia a leszármazottai Frobisher barátai és van szükség a szertartás, hanem azért, mert Caroline Denby hazudott a személyazonosságát, Frobisher reawakened gonosz.

Mindenki azt hiszi, hogy a szertartás nem jött össze, mert Sibuna beavatkozott éppen időben, de amikor Caroline elmegy a Gatehouse csomag a zsákokat, találkozik Frobisher, aki felébresztette és a gonosz. Caroline nem mondja Eric édes vagy Victor erről. Elmondja, hogy Caroline, hogy kell ragadnia öt vétkezik emberek Ammut éjfélkor vagy délben, hogy ők válhatnak a gonoszt. A bűnösök kifogott Victor, Patricia, Mr. Sweet, Fabian és Alfie. Ammut emelkedik, de többre van szüksége, lelket. Ő ad Frobisher egy könyvet, amely könnyen megragadja az emberek lelkét .. A hamis összeszerelés szerveződik, mint kísérlet arra, hogy elfog több lelket. Willow az egyetlen, aki nem vált a bűnös. Willow, Eddie és a KT kergetik Frobisher és a lélek nélküli hallgatók, de Harriet jön a mentő, egy lopott mentő. Ő elmondja, hogy Willow nem vált egy bűnös, mert ő KT holdja kulcsot, és hogy Ammut küldhető vissza Caroline V gombot, és a KT hold gombot. Willow lesz a bűnös, amikor ő és KT megpróbálják ellopni a kulcsot, miután Harriet megcsúszott a hold kulcsot KT zsebében. A végén, Ammut küld vissza, felfalja Caroline. Frobisher nem gonosz ismét a régi. Minden bűnösök visszatér a normális kerékvágásba, és nem emlékszem, hogy mi történt, amikor azok voltak bűnösök. Willow nem is emlékszem a rövid idő alatt, hogy ő jó volt, így ő elfelejtette az egész rejtély. A Sibunas, persze, mondta Eddie, és KT arról, hogy mi történt. Frobisher és Harriet elindult Egyiptomba, valamint Jerome és Joy végül összejönnek, miután sok dráma, amely magában foglalja Jerome megcsalta Mara és a Willow. Mara és Fabian flörtölni. A csoport élvezi a tűzijáték.

Rá Próbaköve (Torchstone of Ra) - a film[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

"House of Anubis: Touchstone of Ra" egy speciális, amely megjelent néhány hónappal a harmadik évad finálé.

A film, a gyerekek és a diploma négy gólya beköltözik a házba - Cassie, Erin, Dexter és Sophia. Miután egy utat a múzeum, a gyerekek ahhoz, hogy egy titokzatos kő és Sophia - akiről kiderül, hogy egy gonosz szolgája Ra. Sophia akarja befejezni a piramis Ra a Touchstone, de Victor és a gyerekek együtt megállítani. Victor azt mondja, ez volt a "sors", hogy megakadályozzák a piramis épül. Sophia nem sikerül, és van-e kapcsolva a kő, mint a büntetés a Ra, de Eddie elveszti Osirion hatáskörét. Victor elhagyja a házat, és a diákok egy érettségi party.

Karakterek & megformálóik[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Főszereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Név Színész/nő Epizódok Év
Nina Martin Nathalia Ramos 1-150 2011–2012 [1]
Fabian Rutter Brad Kavanagh 1-mostanáig 2011–mostanáig
Patricia Williamson Jade Ramsey 1-mostanáig 2011–mostanáig
Amber Millington Ana Mulvoy Ten 1-160 2011–2013
Jerome Clarke Eugene Simon 1-mostanáig 2011–mostanáig
Alfie Lewis Alex Sawyer 1-mostanáig 2011–mostanáig
Mara Jaffray Tasie Dhanraj (Tasie Lawrence) 1-191 2011–2013
Mick Campbell Bobby Lockwood 1-72 141-150 2011–2012
Joy Mercer Klariza Clayton 1-mostanáig 2011–mostanáig
Eddie Miller Burkely Duffield 75-mostanáig 2012–mostanáig
Kara Tattiana Alexandra Shipp 3. évad–mostanáig 2013–mostanáig
Willow Jenks Louisa Connolly-Burnham 3. évad–mostanáig 2013–mostanáig

Mellékszereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Név Színész/nő Epizódok Év
Victor Rodenmaar Jr. Francis Magee 1-191 2011–2013
Trudy Rehmann Mina Anwar 1-mostanáig 2011–mostanáig
Mrs. Daphne Andrews Julia Deakin 1-108 2011–2012
Mr. Eric Sweet Paul Anthony-Barber 1-mostanáig 2011–mostanáig
Rufus Zeno Roger Barclay 12-150 2011–2012
Sarah Frobisher-Smythe Rita Davies 3-60 2011
Esther Robinson Catherine Bailey 15-60 2011
Gran Gwyneth Powell 63-83 2012
Senkhara Sophiya Haque 64-150 2012
Poppy Clarke Frances Encell 61-mostanáig 2012–mostanáig
Vera Devenish Poppy Miller 74-mostanáig 2012–mostanáig
Jasper Chouhary Sartaj Garewal 67-mostanáig 2012-mostanáig
Piper Williamson Nikita Ramsey 115-124, 184 2012
Caroline Denby Susy Kane 162-190 2013
Harriet Denby Bryony Afferson 151-190 2013
Ammut Felicity Gilbert 189-190 2013
Robert Frobisher-Smythe John Sackville 151-190 2013
Ben Reed Freddie Boath 177-180 2013
Sophia Claudia Jessie 191 2013
Dexter Jake Davis 191 2013
Cassie Roxy Fitzgerald 191 2013
Erin Kae Alexander 191 2013

Évadok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az Anubisz házának rejtélyei epizódjainak listája

Első évad (2011)[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • Az évadot 2010 nyarán forgatták.
  • Az évad 60 részből áll.
  • Nathalia Ramos, Brad Kavanagh, Jade Ramsey, Ana Mulvoy Ten, Tasie Dhanraj, Eugene Simon és Alex Sawyer minden részben szerepelt.
  • Bobby Lockwood 3 részben hiányzott.
  • Klariza Clayton 51 részben hiányzott, az egész évad 85%-ában.

Második évad (2012)[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • Az évadot 2011 nyarán forgatták.
  • Az évad 90 részből áll.
  • A Nickelodeon 2011. március 10-én bejelentette, készülni fog második évad. A felvételek 2011. július 21-én kezdődtek, az évad 90 részből áll. Műsorra tűzve 2012. január 9-én lett Angliában. Magyarországon az előzetes tervekkel ellentétben nem május 14-től, hanem két hétre rá május 28-tól sugározzák napi egy új résszel hétköznaponként. [1]

Harmadik évad (2013)[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Nickelodeon 2013. Április. 16.-án bejelentette hivatalosan, hogy a hatalmas nézettségi rekordnak köszönhetően lesz 3.évad! 2013. Júliusában erre sor is került 40+1 rész forgatásával. Ez az évad nagyon sok újdonságot tartgat minden rajongó számára, mivel arról már korábban értesülhettetek, Nina ( Nathalia Ramos ) elhagyta a sorozatot. Helyette Alexandra Shipp KT szerepébe ( Robert Frobisher Smythe rokona ) került be a házba. Későbbiekben Ana Mulovy Ten ( Amber ) is elhagyja a házat, mivel a sorozat szerint divatképző suliba ment. Helyette Willow ( Louisa C. Burnham ) csatlakozott a lakókhoz.


Sajnos értesültünk a Nickelodeon Magyarországtól, hogy Hazánkban NEM adják le a 3. évadot, mivel költséges lenne. Ám de 2013. Szeptembere környékén az Anubisz.tk megalakult több fiatal taggal akik lefordították feliratosan a 3.évadot, és már több sorozatot is meglehet tekinteti náluk.


Keressétek őket a WEBEN: http://www.anubisz.tk

Facebook: http://www,facebook.com/anubisz.tk

Díjak és jelölések[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • 2011 A Nickelodeon Kids Choice Awards díjátadóján a kedvenc sorozat kategóriában a sorozat díjat nyert.

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  1. Nathalia Ramos nem tér vissza a harmadik évadban (angol nyelven). Twitter.com. (Hozzáférés: 2013. március 18.)

További információk[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]