Bódy Gergely

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bódy Gergely
2016-ban
2016-ban
Született1979. október 29. (44 éves)
Magyarország Budapest, Magyarország
Állampolgárságamagyar
Foglalkozása
Iskolái

SablonWikidataSegítség

Bódy Gergely, ismertebb nevén Bódy Gergő (Budapest, 1979. október 29. –) magyar műsorvezető-riporter, újságíró.

Életpályája[szerkesztés]

2005-ben az ELTE Bölcsészettudományi Karán magyar szakon, 2006-ban a Színház- és Filmművészeti Egyetem tévés műsorvezető-rendező szakán szerzett diplomát az utolsó Vitray Tamás-Horváth Ádám osztályban. Korábban öt évig növendéke volt a Magyar Rádió – azóta megszűnt – gyermekstúdiójának, és tíz éven keresztül járt Földessy Margit Színjáték- és Drámastúdiójába. Gyerekszínészként játszott amatőr és profi társulatok előadásaiban (Katona József Színház, Komédium), szerepelt közel 150 rádiójátékban, televíziós sorozatokban (Kisváros, Szomszédok), magyar és külföldi filmekben, és a mai napig szinkronizál.

A tévés műsorvezető szak elvégzését követően indul életének médiához köthető része. 2006-2008-ig az akkori Magyar Televízió (MTV) egyik ifjúsági műsorának műsorvezetője, és a Magyar Rádió internetes hírportáljának hírszerkesztője. 2008-ban a dél-amerikai Uruguayban tölt egy évet, egy ottani dokumentumfilmes cég rendezőasszisztenseként, innen ered felsőfokú spanyol nyelvtudása. Hazaérkezése után rövid ideig az RTL Klub munkatársa, az Éjjel-nappal Budapest című dokureality rendezőjeként, 2011 óta pedig - immáron tehát több mint 10 éve - a Klubrádió műsorvezetője, egy délelőtti magazinműsor és egy betelefonálós, közéleti műsor házigazdájaként.

Alapító tagként 2003 óta a saját, belvárosi színházzal rendelkező Momentán Társulat interaktív improvizációs estjeinek műsorvezetője, rendezvények, gálák, konferenciák, díjátadók moderátora, és több mint 190 esküvővel a háta mögött az ország egyik legkeresettebb esküvői műsorvezetője (ceremóniamestere).

Szerepei filmekben, sorozatokban[szerkesztés]

  • Kisváros (akciófilm-sorozat, 1993-2001): Tamás (5 részben) / Gábor (1 részben) / Boldizsár Ákos (1 részben)
  • Szomszédok (teleregény, 1987-1999): Vendég a kávézóban (3 részben)
  • Friss levegő (2006): További szereplő
  • Pozitív sokk (magyar dokumentumfilm, 2009): Riporter
  • Coming out (2013): Tini srác a rádióban

Szinkronszerepei sorozatokban[szerkesztés]

Szinkronszerepei filmekben[szerkesztés]

Szinkronszerepei rajzfilm sorozatokban[szerkesztés]

Szinkronszerepei rajzfilmekben[szerkesztés]

Források[szerkesztés]