Imri Ziv

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Imri Ziv
Életrajzi adatok
Születési névImri Ziv
Született1991. szeptember 12. (32 éves)[1]
Hod HaSharon
Pályafutás
MűfajokPop
Aktív évek2009
Hangszerénekhang
Tevékenységénekes
A Wikimédia Commons tartalmaz Imri Ziv témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség
Imri Ziv a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Imri Ziv (héberül: אימרי זיו) (Hod HaSharon, 1991. szeptember 12.— ) izraeli énekes. Ő képviselte Izraelt a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon Kijevben, I Feel Alive című dalával. A döntőben 39 pontot sikerült összegyűjtenie, így a 23. helyezést érte el.

Élete[szerkesztés]

Hod HaSharonban született 1991. szeptember 12-én, román-, lengyel-, osztrák- és ukrán-zsidó származású. Az Ilan Ramon Középiskolában tanult. A kötelező katonai szolgálat ellátása alatt a hadsereg zenekarában gyakorolt.

Ziv azt állítja, hogy gyermekkora óta könnyedén sajátítja el a nyelveket. Folyékonyan beszél spanyolul (argentin kiejtéssel), mivel spanyoltanára Buenos Airesből származik.

Karrierje[szerkesztés]

2012-ben részt vett a The Voice Israel televíziós tehetségkutató műsorban. 2016-ban szinkronszínészként szerepelt a Trollok című animációs filmben.

Részt vett a HaKokhav HaBa L'Eurovizion 4. szezonjában, a The Next Star for Eurovision tehetségkutatóversenyen. Győzelme után ő képviselte Izraelt a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol 23. helyezést érte el a döntőben. A Dolev Ram és Penn Hazut által írt I Feel Alive című dalt 2017. március 10-én mutatták be.

Magánélete[szerkesztés]

2023 júniusában vállalta fel nyilvánosan homoszexualitását.[2]

Diszkográfia[szerkesztés]

EP[szerkesztés]

Cím Dátum
Imri 2015. március 16.

Kislemez[szerkesztés]

Cím Dátum
I Feel Alive 2017. március 10.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Imri Ziv című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Imri Ziv, https://pantheon.world/profile/person/Imri_Ziv
  2. Imri Ziv on Instagram. (Hozzáférés: 2023. július 26.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]