Góliát-fólia

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Góliát-fólia
Üzenet a jövőből – A Mézga család különös kalandjai
1. évad, 10. epizód
Eredeti címGóliát-fólia
Író
RendezőNepp József
OperatőrBacsó Zoltán
VágóCzipauer János
Gyártási szám1969
Első sugárzás1970. március 8.
Játékidő23 perc, 46 másodperc
Kronológia
ElőzőAkerkiter
KövetkezőLáthatatlanok
Az Üzenet a jövőből – A Mézga család különös kalandjai epizódjainak listája

A Góliát-fólia az Üzenet a jövőből – A Mézga család különös kalandjai című magyar rajzfilmsorozat tizedik része, a sorozat epizódjaként a Mézga család tizedik része.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Mézgáék kilátogatnak a telkükre, ami rémes állapotban van. Géza már korábban felszedte a kerítést, hogy szőlőkarókat csináljon belőle, ráadásul a tolvajok is rájártak a cseresznyéjükre, ami azonban annyira kukacos volt, hogy inkább otthagyták és egy cetlin üzentek nekik. Miután Máris szomszéd is kritizálja a kukacosságot, Géza úgy dönt, hogy valamilyen féregirtót kér MZ/X-től, aki azonban ehelyett egy különleges eszközt, úgynevezett góliát fóliát küldött nekik. A fólia megvédi a növényeket a külső behatásoktól, ráadásul mesterséges melegházi viszonyokat teremt, mint egy óriási búra, ami a telek fölé telepedik.

Két héttel később Mézgáék ismét ellátogatnak a telekre, ahol a növekedésserkentő aktiválását követően hatalmas méretűre nőttek a termések. Mikor nekilátnának a szüretnek, döbbenten látják, hogy a fólia alatt maradt állatok is óriásiak lettek. Előbb egy csapat óriásrigóval kell megküzdeniük, majd a sáskák kezdik el felfalni a kosarakat. Egy dinnye meglékelését követően mindannyiukat beteríti a lé, egy alma pedig Máris szomszédra zuhan. Amikor aztán kiderül, hogy a cseresznye kukacai is óriásiakra nőttek, kitör a pánik. A helybeli kertgazdák, amikor azt látják, hogy óriási hernyók legelik le a fáikat, kapára-kaszára kelnek, és elzavarják Mézgáékat.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Alkotók[szerkesztés]

Készítette a Magyar Televízió megbízásából a Pannónia Filmstúdió

Szereplők[szerkesztés]

Források[szerkesztés]