Alfa Rómeó és Júlia

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Alfa Rómeó és Júlia
1969-es magyar film
RendezőMamcserov Frigyes
Műfajfilmvígjáték
ForgatókönyvíróHámos György
OperatőrLakatos Iván
HangmérnökRónay Gyula
Gyártás
Ország Magyarország
Nyelvmagyar
Forgalmazás
Bemutató1969. június 12.
Korhatár12 III. kategória (NFT/26054/2021)
További információk
SablonWikidataSegítség

Alfa Rómeó és Júlia egy 1969-ben bemutatott magyar romantikus filmvígjáték, amelyet Mamcserov Frigyes rendezett, Ruttkai Éva, Latinovits Zoltán, Ajtay Andor és Nagy Attila főszereplésével.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Vili és Júlia a szilveszteri utcai forgatagban találkoznak, de egy csók után elszakadnak egymástól. A fiút elüti egy autó, és megreped a májcsatornája. A kórházban éppen Júlia kezeli, aki műanyag epevezetéket ültet be neki. A fiatalok egymásba szeretnek, de iszonyatos gyanú támad: a Lacival ugyanazon műtéten átesett kutya közömbös a kölykei iránt. Nagyon félnek, de nemcsak a szerelmüket féltik, hanem a műanyag csőtől is, ami Juli találmánya. Laci megoldást talál a feszült helyzetre, amikor gondjairól megfeledkezve boldogan flörtölni kezd egy díjnyertes angol cocker spániellel.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Alfa Romeo și Julieta című román Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Szereposztás[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]