Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2011-08-02

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Keresztrejtvény[szerkesztés]

Sajnos nem érezzük illetékesnek magunkat ebben a kérdésben, a Wikipédia Tudakozója csak enciklopédiába, lexikonba való témákkal foglalkozik.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!
Azt szeretném megtudni, hogy a hetek óta a keresztrejtvényben miért nincs magyar közmondas nem volt még elég a törökökből? mióta ez a hölgy szerkeszti alig van magyar szó benne.
--217.197.185.76 (vita) 2011. augusztus 2., 10:18 (CEST)[válasz]

Miféle keresztrejtvényről beszélsz? Szalakóta vita

Csak egy török közmondással tudok válaszolni: "Amint megsüketültem – megnyugodtam.". Végy hát példát és nyugodj meg hát te is. Kerge Kísértet 2011. augusztus 4., 15:45 (CEST)[válasz]

természetvédelmi terület értéke[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy mennyit ér ma 1 ha természetvédelmi terület.
--212.24.173.248 (vita) 2011. augusztus 2., 20:54 (CEST)[válasz]
Válasz:

Egyrészt a természetvédelmi területek eszmei értéke felbecsülhetetlen.

Másrészt a vonatkozó 1996. évi LIII. törvény törvény szerinti Tulajdonjogi rendelkezések: 68. § (5) A barlang kivételével a védett természeti értékek és területek korlátozottan forgalomképesek. (6) Védett természeti érték és terület tulajdonjogának változásakor az államot elővásárlási jog illeti meg, amelyet az igazgatóság - más jogosultakat megelőzően - jogosult gyakorolni. Helyi jelentőségű védett természeti terület esetében - sorrendben az igazgatóságot követően - a települési önkormányzatot is megilleti az elővásárlási jog. Tehát a terület fenntartóját illetve a területileg illetékes önkormányzatot kell megkérdezni, hogy mennyit ajánlanak. --Rodrigó 2011. augusztus 3., 19:43 (CEST)[válasz]

Családi pótlék[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy ha a gyermekünk betöltötte a 18. évet, meddig jár a családi pótlék. Ha már nem jogosult, akkor azt automatikusan nem küldik, vagy jelezni kell? Ha egyemen tanul tovább, akkor jár-e?
Köszönettel: Gábor M. --217.21.24.95 (vita) 2011. augusztus 2., 21:37 (CEST)[válasz]
A GYEREK 20 ÉVES KORÁIG JÁR.JELEZNI KELL,MERT VISSZA VONJÁK.EGYETEMEMISTÁKNAK NEM JÁR.
A MAGYAR ÁLLAM KINCSTÁR HONLAPJÁN ELOLVASHATOD A JOGSZABÁLYOKAT.
ÜDV ANNA. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 87.229.66.13 (vitalap | szerkesztései) 2011. augusztus 2., 22:32
Egy link-gyűjtemény: http://www.csaladipotlek.info/hasznos-linkek - vitorlavita 2011. augusztus 2., 23:00 (CEST)[válasz]
Viszont ha van húga vagy öccse a 18. életévét betöltött gyermeknek, akkor továbbra is annyi jár majd utána, mint amennyi korábban, tehát nem csökken az utána járó összeg azáltal, hogy a testvére nagykorú lett. Feltéve természetesen, hogy az nagykorúvá vált gyermekük továbbtanul.– Mathae Fórum 2011. augusztus 3., 15:41 (CEST)[válasz]

rosszul formázott url[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy mit jelent a rosszul formázott url. és ,hogy mi a teendö.ha lehet lépésröl lépésre,mert antitálentum vagyok.köszi anna.
--87.229.66.13 (vita) 2011. augusztus 2., 22:24 (CEST)[válasz]

Szia! Hol találkoztál ezzel a hibaüzenettel? (Többnyire azt jelenti, hogy rosszul adták meg a linket, pl. ha a YouTube-on látod.) Alensha 2011. augusztus 2., 23:18 (CEST)[válasz]

(Szerkesztési ütközés után) felelet:

Ezt a hibaüzenetet (valóban az?) nem ismerem, így „szabad ötletroham” állapotában kell lennem, hogy kitaláljam: milyen esetekben kapunk a Windowstól ilyen választ.. Egy internetes oldal címét sokféleképpen lehet rosszul leírni - vagyis, nehéz a konkrét hiba ismerete nélkül jó tanácsot adni!
De látom, hogy a kérdező ugyanaz, aki az előző kérdésre választ adott! Sajnos, a válaszban internetes címet nem adott... Nyilván, ezzel kapcsolatos a mostani kérdés! Feltételezem, hogy az előző válasz megadásakor az Államkincstár megfelelő oldala rendelkezésre állt, csak az oldal címét kellett volna a válaszhoz hozzáfűzni. És ez nem sikerült...
A következőt kellett volna tenni:
  • Az Államkincstár (megfelelő oldalának) címét a böngésző program (Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome stb. valamelyike) címsorában látható (az internetes címek rendszerint úgy kezdődnek, hogy http://www... stb.).
  • Erre a címsorra rá kell mozgatni az egeret, és amikor rajta van a nyílhegy, akkor le kell nyomni a jobb egérgombot! Ezen egérparancs hatására az egész karakterlánc átszíneződik és előugrik egy menüt tartalmazó ablak.
  • Ebből a menüből ki kell választani egérmozgatással az a sort, amiben ez áll: Másolás Ctrl-C, és rákattintani a bal egérgombbal. (E parancs hatására látszatra semmi nem fog történni. A képernyőn valóban semmi: eltűnik az előugrott ablak, és visszajön a karakterlánc eredeti színe. Ez a látszat! Valójában nagyon fontos dolog történt! A bal egérgomb lenyomásakor az átszínezett karaktersorozat, vagyis a (legkacifántosabb is) internetcím teljes egészében bemásolódik egy háttér-memóriába - vagyis megjegyzi a számítógép, nem kell nekünk semmit lekörmölnünk!
  • A következő lépés az, hogy át kell jönni a válasz szerkesztőablakába, beírni a válasz megfelelő helyére az internetes címet. Nem kell semmit sem körmölni, hanem odaállni a szövegben, ahová a linket szeretnénk írni, és ott lenyomni az egér jobb gombját. Ezen egérparancs hatására megint előugrik egy menüt tartalmazó ablak.
  • Ebből a menüből ki kell választani egérmozgatással az a sort, amiben ez áll: Beilleszt Ctrl-V, és rákattintani a bal egérgombbal. E parancs hatására a háttér-memóriában lévő karaktersorozat, vagyis az internetes oldal címe - hiánytalanul - be fog másolódni a szövegbe, az egérkurzor helyén!
Talán erre a tanácsra volt szükség! - vitorlavita 2011. augusztus 2., 23:38 (CEST)[válasz]