Warcraft III: Reign of Chaos

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Warcraft III: Reign of Chaos
Fejlesztő Blizzard Entertainment
Kiadó USA Blizzard Entertainment
EU Sierra Entertainment
Japán Capcom
Tervező Rob Pardo
Sorozat Warcraft-sorozat
Platformok Windows, Mac OS és Mac OS X
Kiadási dátum USA 2002. július 3.
EU 2002. július 5.
Japán 2003
Verzió 1.26.0.6401 (2011. március 24.)
Műfaj valós idejű stratégia
Játékmódok egyjátékos, többjátékos
USK-besorolás USK 12
PEGI-besorolás PEGI 12
Adathordozó CD-ROM (1)
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
600 MHz processzor, 256 MB RAM, 32 MB 3D videokártya, DirectX® 8.1 kompatibilis hangkártya (Windows)
A Warcraft III: Reign of Chaos weboldala

A Warcraft III: Reign Chaos (rövidítve War3 vagy WC3 és RoC) egy valós idejű stratégiai játék, amit 2002. július 3-án adott ki a Blizzard Entertainment. A játék folytatása a Warcraft: Orcs & Humans nevű kiadásnak. A Warcraft III sok díjat megnyert, köztük az év játéka címet is.

Négy játszható fajt tartalmaz a Reign of Chaos: az embereket (Humans) és orkokat (Orcs), akik már a korábbi Warcraft: Orcs & Humans kiadványban nagy szerepet kaptak, valamint a Warcraft II: Tides of Darkness részből ismert éjelfeket (Night Elves) és élőhalottakat (Undeads). A játék kampányai (campaigns) a fajoknak megfelelően el vannak különítve, és így játszható egy-egy történet.

A játékhoz tartozik egy 2003-ban kiadott kiegészítő Warcraft III: The Frozen Throne néven. Később megjelent a Warcraft III Battle Chest, ami mindkét részt tartalmazza egy csomagban.

A játékról[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A játék nagyban különbözik elődeitől. A legfeltűnőbb változtatások egyike, hogy a játszható két faj (ork és ember) további kettővel bővült (élőholtak, éjelfek). Minden fajnak külön vannak küldetéssorozatai (campaigns). Ezekben izgalmas küldetések teljesítésével játszhatunk végig egy adott történetet, hogy kiismerjük egy faj eredetét a Warcraft univerzumban, illetve folyamatosan tanulhatjuk is a fajjal való stratégiákat, egységek szerepét.

A többjátékos módban (multiplayer) interneten vagy a hálózaton keresztül vívhatunk csatát ellenfeleinkkel. A kampánnyal ellentétben nem a gép által irányított csapatokat kell legyőznünk, hanem ismerőseinket tehetjük próbára.

A szereplői fajonként változóak. Emberek: Arthas a paplovag (a végén halál lovag). Jaina: fiatal és pimasz varázsló nő.