Hearthstone: Heroes of Warcraft

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Hearthstone
Fejlesztő Blizzard Entertainment
Kiadó Blizzard Entertainment
Tervező Ben Brode, Eric Dodds
Zeneszerző Peter McConnell
Sorozat Warcraft
Motor Unity
Platformok Microsoft Windows, OS X, iOS, Android
Kiadási dátum 2014. Március 12. (Windows és MAC), 2014. Április 16. (iPad), 2014. December 15. (Android)
Verzió 19.4.X[1]
Műfaj Online gyűjtögetős kártyajáték
Játékmódok
Korhatár 6+
USK-besorolás USK 0
Adathordozó digitális terjesztés
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
Intel Pentium D vagy AMD Athlon 64 X2 processzor, 2 GB RAM, 3 GB HDD, NVIDIA GeForce 6800 (256 MB) vagy ATI Radeon X1600 Pro (256 MB)[2]
A Hearthstone weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Hearthstone témájú médiaállományokat.

A Hearthstone egy free-to-play gyűjtögetős kártyajáték, melyet a Blizzard Entertainment fejleszt.[3]

2015 májusában a regisztrált Hearthstone fiókok száma meghaladta a 30 milliót.[4] Egy évvel később a játék már 50 millió regisztrált felhasználót tudott maga mögött, míg 2017. májusában ez a szám elérte a 70 milliót.[5] 2018. november 5-én a regisztrált Hearthstone játékosok száma elérte a 100 milliót.[6]

Játékmenet[szerkesztés]

A játékmenet a hagyományos gyűjtögetős kártyajátékok mintájára épül. A két szemben álló játékosnak van egy-egy harminc lapot számláló paklija, ezekből húznak a játék elején 3-3 lapot, a második játékos húzhat még egy lapot, és kap egy bónusz kártyát, a „The Coin”-t (magyarul: „az érme”). Ezután minden körben egy lapot húznak egy megkevert pakliból, akárcsak a többi hagyományos kártyajáték keretében. Minden kör elteltével eggyel több manát kapnak, amelyeknek segítségével kijátszhatnak lényeket, varázslatokat és fegyvereket. A lapoknak három paramétere van: mennyi manába kerül kijátszani, mekkorát képes sebezni, és összesen mennyi sebzést képes elviselni. A kártyáknak lehetnek egyéb tulajdonságai is, például további sebzést biztosíthat más lények számára. Ezután a cél az ellenfél hősének mind a harminc életpontjának a lesebzése.[7]

Kasztok és karakterek[szerkesztés]

A játék folyamán tíz, a World of Warcraft univerzumából ismert kaszt és hozzá társított szereplő közül választhatunk. Az összes varázslat karakterhez kötött, de a lények döntő többsége neutrális, melyeket minden kaszt használhat. Mindegyik kaszt egy téma köré specializálódik. A kasztok, és a hozzájuk társított szereplők a következők:

 • demon hunter - démon vadász (Illidan Stormrage): ez a kaszt több olyan képességgel is bír, melyek mindkét oldalt sebzik, erős varázslatokkal, és sok démonnal vág neki csatáinak.
 • druid - druida (Malfurion Stormrage): ez a kaszt rendelkezik a Choose One-os lapokkal és a gyors mana szerzés lehetőségével.
 • hunter - vadász (Rexxar): ez a kaszt Beast („Bestia") típusú lényekkel van szinergiában.
 • mage - mágus (Jaina Proudmoore): ez a kaszt a varázslatokkal, varázslatokkal való sebzéssel, és a fagyasztással foglalkozik.
 • paladin - paplovag (Uther the Lightbringer): ez a kaszt a nagyon sok lény, megidézésével foglalkozik, és még egy kis gyógyítással.
 • priest - pap (Anduin Wrynn): ez a kaszt a gyógyítással, illetve az elmemanipulálással ( tehát ez a ellenfél paklijából lapok elemelésével) foglalkozik.
 • rogue - zsivány (Valeera Sanguinar): ez a kaszt a Combo lapokkal és a Stealth-es lényekkel rendelkezik.
 • shaman - sámán (Thrall): ez a kaszt Overload-al és a csak neki elérhető Totem típusú lényekkel foglalkozik.
 • warlock - boszorkánymester (Gul'dan): ez a kaszt leginkább egyes javakat áldoz fel másokért, (pl.: sebzi önmagát hogy lapot húzzon, vagy eldob egy lapot a kezéből)
 • warrior - harcos (Garrosh Hellscream): ez a kaszt a lények sebzésével és Armor („Páncél") szerzésével foglalkozik.

Ők a játszmák után tapasztalati pontokkal gazdagodnak, és szinteket lépnek. Az első tíz szint meglépése folyamán minden második szint elérésénél a játékos megszerezheti a kasztra jellemző alapkártyákat, utána az alapkártyák "golden" változatát érheti el. Ranked játékmódban valamely hőssel elért 500 győzelem után a hős aranyozott portrét és animált grafikát kap, 1000 győzelmet követően pedig új hőskinézetet.

Továbbá valódi pénzzel bővíthető ez a gyűjtemény: Alleria Windrunner (hunter), Medivh (mage), Magni Bronzebeard (warrior) hősökkel fejenként 10 euróért lehet megvásárolni. (Ezen hősök kikerültek a Shop-ból, 2019. december 10-től ideiglenesen nem megvásárolhatóak.)

2019-es karácsonyi időszak alatt új hősként bekerült Sylvanas Windrunner (hunter), aki az előbbi hősökhöz hasonlóan 10 euróért volt megvásárolható.

Egy rövid ideig meg lehetett szerezni Tyrande Whisperwindet alternatív priest hősnek. Ehhez csak annyit kellett tenni, hogy aktiválni kellett a Twitch Prime tagságot. Sajnos erre akkor még csak néhány országban (USA, Kanada, Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Belgium és Ausztria) volt lehetőség. Továbbá a távol-keleti régióban is megszerezhető volt a későbbiekben. 2019. december 11-én a 16.0. patch-csel megújult a játékban található Shop, melyben a karácsonyi időszakban ismét elérhetővé vált Tyrande, mint ingyenesen megszerezhető hős.

Ha World of Warcraftban elérünk 20-as szintet egy új karakterrel, akkor megkapjuk Lady Liadrint, egy paladin hőst.

Egy ideig egy különleges, WWF-el összedolgozó promóció keretében meg lehetett venni Khadgart is, mage hősnek.

A Recruit a Friend keretében, ha meghívunk valakit a Hearthstone-ba és ő eléri a 20-as szintet (el lehet érni egy hőssel is, de a 9 hős együttes szintje is számít) akkor a veterán játékos (aki a meghívót küldte) alternatív shaman hősként Morgl the Oracle-t kapja meg. Az újonc pedig classic kártyacsomagokkal gazdagodik.

A Journey to Un'Goro megjelenését követően kapunk egy különleges küldetést a napi küldetéseknél amelynek teljesítésekor (Nyerjünk 10 meccset Standard módban Ranked vagy Casual módban) Maiew Shadowsongot kapjuk új Rogue hősnek.

A Knights of the Frozen Throne-ban alternatív paladin hősnek Arthas herceget lehet megszerezni, ehhez azonban le kell győznünk magát a Lich Kinget mind a kilenc hőssel.

Egy rövid ideig tartó Fireside Gathering keretében, ahol Fireside Gathering Tawern-ben kellett játszani alternatív warlock hősnek meg lehetett szerezni Nemsy Necrofizzlet.

A The Witchwood megjelenését követően kapunk egy különleges küldetést a napi küldetéseknél amelynek teljesítésekor (Nyerjünk 10 meccset Standard módban) Lunarat kapjuk új Druid hősnek.

A The Boomsday Project megjelenése előtt lehetőség volt előrendelni a kiegészítőt két változatban. A nagyobb csomag megvásárlása esetén egyéb tartalom mellett egy alternatív warlock hőst Mecha-Jaraxxus-t kaptuk meg.

A 2018-as Hallow's End ünnepség idején (2018. október 17. - 2018. október 31.) Sir Annoy-O volt megszerezhető, mint alternatív paladin hős. Ehhez egy Hallow! Hallow! Bundle-t kellett vásároljunk 19.99 euróért, melynek tartalma volt még 20 The Witchwood kártyacsomag.

A Rastakhan's Rumble megjelenése előtt lehetőség volt előrendelni a kiegészítőt két változatban. A nagyobb csomag megvásárlása esetén egyéb tartalom mellett egy alternatív shaman hőst King Rastakhan-t kaptuk meg.

A Rise of Shadows megjelenése előtt lehetőség volt előrendelni a kiegészítőt két változatban. A nagyobb csomag megvásárlása esetén egyéb tartalom mellett egy alternatív priest hőst Madame Lazul-t kaptuk meg.

A 14.4-es patch élesedésével (2019. június 3.) Lei Shen, The Thunder King-et lehetett megszerezni, mint alternatív shaman hős. Ehhez egy úgynevezett Master's Bundle-t kellett megvásárolnunk. A csomag csak korlátozott ideig, 2019. július 1-ig volt elérhető és 19.99 euróba került. Tartalmazott még továbbá 10 Rise of Shadows és 10 Rastakhan's Rumble kártyacsomagot és egy hátlapot is.

A Saviors of Uldum megjelenése előtt lehetőség volt előrendelni a kiegészítőt két változatban. A nagyobb csomag megvásárlása esetén egyéb tartalom mellett egy alternatív druid hőst Elise Starseeker-t kaptuk meg.

A Descent of Dragons megjelenése előtt lehetőség volt előrendelni a kiegészítőt két változatban. A nagyobb csomag megvásárlása esetén egyéb tartalom mellett egy alternatív warrior hőst Deathwing-et kaptuk meg.

A 2019-es év végén egy úgynevezett Winter Veil csomagot lehetett megvásárolni, melyben egyéb tartalom mellett egy alternatív druid hős Dame Hazelbark volt megtalálható.

Az Ashes of Outland megjelenése előtt lehetőség volt előrendelni a kiegészítőt két változatban. A nagyobb csomag megvásárlása esetén egyéb tartalom mellett egy alternatív shaman hőst Lady Vashj-t kaptuk meg.

A 2020-as Fire Festival ünnepség idején (2020. június 9. - 2020. július 7.) Arana Starseeker volt megszerezhető, mint alternatív demon hunter hős. Ehhez a Fire Festival Bundle-t kellett megvásárolni.

A Scholomance Academy megjelenése előtt lehetőség volt előrendelni a kiegészítőt két változatban. A nagyobb csomag megvásárlása esetén egyéb tartalom mellett alternatív mage hős Kel'Thuzad élőhalott portréját kaptuk meg.

A 2020-as Hallow's End ünnepség idején (2020. szeptember 29. - 2020. október 21.) Horseman Uther volt megszerezhető, mint alternatív paladin hős. Ehhez a Horseman Uther Bundle-t kellett megvásárolnunk, mely 25 Scolomance Academy kártyacsomagot is tartalmazott.

A 2020-as év utolsó kiegészítője a Madness at the Darkmoon Fair megjelenése előtt (2020. november 17.) lehetőség volt előrendelni a kiegészítőt két változatban. A nagyobb csomag megvásárlása esetén egyéb tartalom mellett egy alternatív warlock hőst N'Zoth-ot kaptuk meg.

A 19.0-ás patch élesedésével (2020. november 12.) Annhylde-t lehetett megszerezni, mint alternatív warrior hős. Ehhez a Darkmoon Fair Tavern Pass-t kellett megvásárolni, mely 19.99 euróba került. Tartalmazott továbbá egy kártyahátlapot, egy alternatív kinézetet a The Coin kártyának, egy arany Silas Darkmoon legendary kártyát és további 3-3 alternatív hősportrét a mage és a shaman kasztokhoz, valamint az új küldetésrendszerhez gyorsabb fejlődést. A mage-hez tartozó alternatív kinézetek: Apprentice Jaina, Archmage Jaina és Kul Tiran Jaina. A shaman hőshöz a Thrall, Son of Durotan, Alterac Thrall és a Wolfrider Thrall portrék érkeztek.

A 19.0-ás patch-csel érkező új Küldetésrendszerben az 50 szint elérése esetén a következő kinézetek közül lehet választani:

 • demon hunter: Demonbane Illidan
 • druid: Cenarion Malfurion
 • hunter: Giantstalker Rexxar
 • mage: Arcanist Jaina
 • paladin: Uther Lawbringer
 • priest: Anduin of Prophecy
 • rogue: Nightslayer Valeera
 • shaman: Earthfury Thrall
 • warlock: Felheart Gul'dan
 • warrior: Garrosh of Might

A 2021-es kínai holdújévet ünneplő Lunar Fesztivál esemény alatt (2021. február 9. - 2021. február 23.) négy hőskinézetet lehetett megszerezni. Ehhez a megfelelő bundle-t kellett 2021. február 19-ig megvásárolni.

 • paladin: Guan Yu Uther [Guan Yu Uther Bundle (9.99 euró) vagy a Three Kingdoms Bundle (24.99 euró)]
 • priest: Zhuge Liang Anduin [Zhuge Liang Anduin Bundle (9.99 euró) vagy a Three Kingdoms Bundle (24.99 euró)]
 • rogue: Diao Chan Valeera [Three Kingdoms Mini Bundle (14.99 euró) vagy a Three Kingdoms Bundle (24.99 euró)]
 • warrior: Lü Bu Garrosh [Three Kingdoms Mini Bundle (14.99 euró) vagy a Three Kingdoms Bundle (24.99 euró)]

Ezeket a hőskinézeteket a kínai Három Királyság (Three Kingdoms) időszak ihlette.

Lapok[szerkesztés]

A lapokat négyfelé lehet osztani: lények, fegyverek, hősök és varázslatok. A lények a táblán maradnak, egészen halálukig életben maradnak, míg a varázslatoknak pár ismétlődő varázslat kivételével egyszeri hatásuk van, a fegyverek pedig engedélyezik a hősödnek a támadást, ameddig nem használódnak el.

Lények[szerkesztés]

A lényeknek van életpontjuk és sebzésük. Ha egy lény életpontja elfogy, akkor meghal, és nem játszik tovább. Egy lényt a kijátszása utáni körtől kezdve minden körben egyszer támadhat, kivéve azok a lények amelyek a Windfury képességgel rendelkeznek, ekkor a megtámadott félnek az életpontja csökken a támadó fél sebzéspontjával, de ha lényt támad, akkor ez visszafelé is hat.

Speciális kulcsszavak[szerkesztés]

 • Adapt (alkalmazkodás): ezzel a képességgel rendelkező lények kijátszásukkor egy (bizonyos lapok több) újabb tulajdonságra tesznek szert. A játék 10 lehetőség közül a Discover mechanizmushoz hasonlóan 3-mat ajánl fel és ebből lehet kiválasztani amire éppen szükségünk van. A 10 lehetőség: Living Spores (lényünk halálakor 2 db 1/1-es Plantet idéz meg), Flaming Claws (+3 támadást ad), Liquid Membrane (lényünket nem lehet célba venni varázslatokkal vagy hős képességgel), Crackling Shield (Divine Shield-et ad), Lightning Speed (Windfury-t ad), Massive (Tauntot ad), Volcanic Might (+1/+1-et ad), Rocky Carapace (+3 életet ad), Shrouding Mist (Stealth-t ad), Poison Spit (Poisonous-t ad).
 • Battlecry (csatakiáltás): amikor kijátszod ezt a lényt, akkor csinál valamit. (Fegyverekre is vonatkozhat).
 • Casts When Drawn: ezzel a kulcsszóval rendelkező lapok a felhúzásuk pillanatában fejtik ki hatásukat.
 • Charge: azok a lények melyek ezzel a képességgel rendelkeznek kijátszásukkor azonnal támadhatnak.
 • Choose one (válassz egyet): amikor a lapot kijátszod, akkor két válaszlehetőségből kell az egyiket választanod. Druida-specifikus. (Varázslatokra is vonatkozhat.)
 • Combo (kombó): akkor aktiválódik, ha már játszottál ki lapot ebben a körben. Zsivány-specifikus. (Fegyverekre és varázslatokra is vonatkozhat).
 • Corrupt (fertőzött): ha van egy ilyen lap a kézben, és közben kijátszunk egy olyan kártyát, ami több manába kerül, mint a Corrupt kulcsszóval rendelkező kártya, akkor fejlődik a Corrupt kártya, aktiválódik a képessége és Corrupted lesz.
 • Deathrattle (halálhörgés): amikor a lénynek elfogynak az életpontjai, akkor csinál valamit. (Fegyverekre is vonatkozhat).
 • Discard (eldob): eldob egy véletlen kártyát a kezünkből. (Varázslatokra is vonatkozhat)
 • Discover (felfedezés): a játék 3 lap közül enged választani bizonyos feltételekhez kötötten (pl. csak 1 manás lapokat, csak varázslatokat
 • Divine shield (szent pajzs): amikor a lény először sebződik, akkor nem csökken az életpontja. Leginkább a paplovaghoz kapcsolódik.
 • Echo (visszhang): ezzel a képességgel rendelkező kártyák egy körben többször is kijátszhatóak, ha van rá elég manánk.
 • Enrage (feldűhit): amikor a lény megsérül, de nem pusztul el akkor aktiválódik. (Megszűnt kulcsszó. Helyette már kiírják a képességet.)
 • Freeze (fagyasztás): amikor a lény "megfagy" akkor nem lehet vele ütni egy körig.(Varázslatokra is vonatkozhat)
 • Immune (immunítás): olyan mint egy Divine Shield csak ez örökre szól, nem lehet Immune-os lényt kijelölni sem, ha Taunt-os lény lesz Immune, akkor nem számit a Taunt.
 • Inspire (inspirálás): ez akkor aktiválodik amikor a Hero Power-ünket ("hősképesség") használjuk.
 • Invoke: ezzel a kulcsszóval rendelkező lapok kijátszásukkor erősebbé teszik Galakrondot.
 • Lifesteal: amikor a Lifesteallel rendelkező lény, fegyver vagy varázslat sebez, akkor a hősöd a sebzéssel megegyező mennyiségben gyógyul.
 • Magnetic: ezzel a képességgel rendelkező lények képesek egybeolvadni más "Mech" fajba tartozó lénnyel, így a képességeik, életük és erejük eggyé válik.
 • Outcast: az ilyen kulcsszóval rendelkező lapok extra effektet kapnak, ha az a kézben tartott lapok közül a két szélén lévő lap, csak a demon hunter rendelkezik ilyen kulcsszóval ellátott lapokkal.
 • Overkill: ezzel a kulcsszóval rendelkező kártyák képessége akkor aktiválódik, ha úgy pusztítanak el egy lényt, hogy a támadásuk meghaladja a megölt lény - vagy hős - életét!
 • Overload (túltöltés): a következő körben ennyivel kevesebb manád lesz. Sámán-specifikus. (Fegyverekre és varázslatokra is vonatkozhat).
 • Poisonous (mérgező): ezzel a képességgel rendelkező lény ha megsebez egy másik lényt akkor is végez vele, ha egyébként a másik lény túlélné a sebzést.
 • Reborn (újjászületés): ezzel a képességgel rendelkező lény halála esetén visszatér a harctérre, de már csak egy élettel fog rendelkezni és sebzett lényként jelöli majd a játék.
 • Recruit (toborzás): ezzel a kulcsszóval rendelkező kártyák azonnal megidézik az adott lényt/lényeket a paklidból és kiteszik a harctérre. Lesznek olyan Recruit lapok, amelyek bizonyos kritériumú lapokat idéznek meg, de lesznek olyanok is, amelyek teljesen véletlenszerűen idéznek meg egy lapot a pakliból.
 • Rush (roham): azok a lények melyek ezzel a képességgel rendelkeznek kijátszásukkor azonnal támadhatnak akárcsak a Charge esetében, de itt csak más lényeket vehetnek célba.
 • Sidequest (mellékküldetés): a normál quest (küldetés) lapokhoz hasonlóan bizonyos feltétel teljesítése után aktivizálódó lapok, eltérés a quest lapoktól, hogy automatikusan nem kerülnek kezdőkézbe.
 • Spellburst: ha egy Spellburst kulcsszóval rendelkező lény, vagy fegyver van a harctéren, akkor egy varázslat elhasználásakor a Spellburst képesség aktiválódik, de csak az első alkalommal aktiválódik.
 • Start of Game: azok a kártyák, melyek ezzel a képességgel rendelkeznek a meccs kezdetekor fejtik ki hatásukat.
 • Stealth (álca): ameddig a lény nem sebez, addig nem lehet megcélozni. Leginkább a zsiványhoz kapcsolódik.
 • Taunt (figyelemelterelés): minden ellenfélnek ezt a lényt kell támadni.
 • Twinspell (ikervarázs): ha egy Twinspell-lel rendelkező varázslatot használunk el, akkor egy másolatot kapunk a varázslatból a kezünkbe, de már a Twinspell kulcsszó nélkül.
 • Windfury (széldüh): ez a lény kétszer is támadhat minden körben. Leginkább a sámánhoz kapcsolódik. (Fegyverekre is vonatkozhat).

Varázslatok[szerkesztés]

A varázslatoknak csak egyszeri hatásuk van, ami nagyon különböző lehet. A hatás azonnal aktiválódik, kivéve a secreteké.

Secretek[szerkesztés]

A secretek a varázslatok közé tartoznak azonban csak akkor aktiválódnak, ha megtörténik egy bizonyos akció.

Secretet a paladin, a hunter, a mage és a rogue használ.

Quest (Küldetés) lapok[szerkesztés]

Szintén a varázslatok közé tartozó speciális laptípus. A Journey to Un'Goro kiegészítővel érkező új laptípus. Teljesítésükért jutalom jár, mely lehet egy erős lény vagy varázslat. A Saviors of Uldum kiegészítővel új küldetés lapok érkeztek, melyek már együtt lehetnek egy pakliban a korábbi küldetésekkel, de kijátszva egyszerre csak egy lehet. Ezen küldetések teljesítése esetén a Hero Power (Hősképesség) cserélődik le.

Fegyverek[szerkesztés]

A fegyvereknek két tulajdonságuk van: támadás és tartósság. A támadással egyenlő támadást biztosít a hősödnek, amivel a tartóssággal egyenlő számú támadást tehetsz. Minden kaszt rendelkezik fegyverekkel, a harcos, a paplovag és a zsivány rendelkezik a legtöbb fegyverrel, míg a vadásznak és a sámánnak csak limitált a készletük.

Paklik összeállítása[szerkesztés]

Jelenleg 2801[8] kártyalapból válogathatók össze a 30 lapos paklik. Egy lapból kettő ugyanolyan szerepelhet egy pakliban, kivéve a „legendary” lapokat, mert azokból mindössze egy. Léteznek a játékbeli előrehaladással megnyerhető, úgynevezett „soulbound” kártyák, és olyanok, amelyek játékbeli, vagy valódi pénzen vett öt lapos csomagokból bonthatóak. A bontott lapok bizonyos mennyiségű „dust”-ért (porért) visszaadhatóak, majd a belőlük kinyert dustból új kártyákat készíthetünk. (A soulbound lapok nem készíthetőek ezen a módon.) Kártyalapok közvetlenül valódi pénzen nem vásárolhatóak, kizárólag az öt véletlenszerű lapot tartalmazó csomagok, és Aréna belépőjegyek, de ezek is megválthatóak a játékbeli fizetőeszköz, a „gold” (arany) segítségével.

Lapok besorolása[szerkesztés]

A játék a bontható kártyalapokat négy kategóriába sorolja, azok gyakoriságának és értékének függvényében.

Angol/Magyar név Jelölés Eladási ár (dust) Vételár (dust)
Common/Gyakori Szürke 5 40
Rare/Ritka Kék 20 100
Epic/Hősi Lila 100 400
Legendary/Legendás Narancs 400 1600

Mindegyik kártyalapnak létezik golden változata, hasonlóképpen a Magic: The Gathering foilos kártyáihoz.[9] A lapok golden változata megegyezik a sima változatokkal, kivéve, hogy a golden lapok animált grafikával rendelkeznek, és mind az eladási, mind a vételáruk magasabb.

Fizetőeszköz[szerkesztés]

A játék belső fizetőeszköze a gold (arany). Gold a küldetésrendszerben előrehaladva bizonyos szintek elérésekor, valamint arénafutamokból nyerhető, vagy minden harmadik nyert játszma után jutalmul 10 goldot kap a játékos. Küldetést minden nap egyet generál a játék. Ha ezeket nem teljesíti a játékos, akkor sem vész el, másnap a következő napival együtt teljesítheti. Valamint hetente érkezik három, úgynevezett heti küldetés is. Egy öt kártyalapot tartalmazó csomag (Expert pack) ára 100 gold, az Aréna belépőjegy pedig 150 gold.

Másik játékbeli valuta a dust (por). Ezt arénafutamokból lehet szerezni, valamint kártyák betöréséért jár. Dust-ból tudunk kártyákat is készíteni.

Küldetésrendszer és Achievementek[szerkesztés]

2020. november 12-én a Blizzard egy új Küldetésrendszert vezetett be. Ebben a rendszerben egy Jutalomtérképen (Rewards Track) látható jutalmakat lehet megszerezni. A jutalomtérképen látható jutalmak megszerzésére mindig egy kiegészítő időszaka, vagyis nagyjából 4 hónap áll rendelkezésre. A térképen 50 szint található, mindegyikhez más-más jutalom (kártya, kártyahátlap, kártyacsomag, belépőjegy) jár, valamint az 50-es szint elérésével egy alternatív hősportrét választhatunk a 10 hős egyikéhez. Az 50-es szinten túl a 150. szintig minden szint elérésével 150 arannyal gazdagodik a játékos. Új kiegészítő megjelenésekor azonban mindenki újra 1-es szintre kerül vissza és az eddig meg nem szerzett jutalmai elvesznek. Előrehaladni a rendszerben Tapasztalati Pontok (Experience Point), röviden XP szerzésével lehet. XP-t küldetésekkel lehet szerezni, az értük járó XP mennyisége függ a küldetés nehézségétől.

Maga a rendszer ingyenes, de van egy fizetős változata is. Ebben az esetben egy Tavern Pass-t kell megvásárolnunk, melyben különféle jutalmak találhatók, úgymint alternatív hősportrék, kártyahátlap, XP gyorsító, stb.

Az Achievementek lényege, hogy elfoglaltságot és kihívást adjanak, illetve akad néhány közöttük, amelyek XP-t is adnak.

Szezonok[szerkesztés]

2016-tól kezdve a Blizzard elnevezi az éveket, melyekbe a játék belép.

 • 2016 Year of the Kraken - A Kraken Éve
 • 2017 Year of the Mammoth - A Mamut Éve
 • 2018 Year of the Raven - A Holló Éve
 • 2019 Year of the Dragon - A Sárkány Éve
 • 2020 Year of the Phoenix - A Főnix Éve

Játékformák[szerkesztés]

A játékban két formából választhatunk: Standard és a Wild.

Wild[szerkesztés]

Ebben a formában a játék teljes lapkészletéből állíthatjuk össze paklinkat. A Tavern Brawlok is - néhány kivételtől eltekintve - ebben a formában játszhatók.

Standard[szerkesztés]

Ebben a formában az adott naptári év és az azt megelőző év lapjait tartalmazza, valamint a Classic és a Basic lapokat kivéve a Hall of Fame-be került lapok. így a 2 évnél régebbi lapok már nem szerepelnek benne.

2018. november 5-én élesedő 12.4-es patch négy új Classic lappot adott a játékhoz, ellensúlyozva azt, hogy korábban Classic lapok kerültek a Hall of Fame-be egyes kasztoktól. Így a Mage kapott két varázslatot, a Rogue és a Warlock pedig egy-egy varázslattal lett gazdagabb.

A 14.6-os patch-csel két új Basic és nyolc új Classic lapot adtak hozzá a készítők a játékhoz. A Rogue és a Priest kapott 1-1 Basic lapot ugyanis ezen két kaszttól a Hall of Fame-be került 1-1 lap. A Classic szettben pedig a Druid, a Paladin és a Warlock kapott kasztonként egy lapot, a Neutral lapokhoz pedig öt lap érkezett.

Az Ashes of Outland megjelenésével hat priest kártya a Hall of Fame-be került, így ehhez a kaszthoz újakat adtak, így hat lappal lett gazdagabb.

Játékmódok[szerkesztés]

A játékban hét játékmód létezik: Practice (Gyakorlás), Casual (Általános), Ranked (Verseny), Arena (Aréna), Tavern Brawl (Kocsmai Verekedés), Battlegrounds (Csatatér), Duels (Párbaj). [10]

Practice[szerkesztés]

A gyakorló játék folyamán a mesterséges intelligenciával csaphat össze a játékos. A játék során kapott küldetések, amikért "arany" kapható ebben a játékmódban nem teljesíthetőek, azonban a karakterek itt is képesek szintet lépni.

Casual[szerkesztés]

Ez a legalapvetőbb játékmód, mely során a játék két emberi ellenfelet sorsol össze.

Ranked[szerkesztés]

A játékmenet megegyezik a Casual játékmóddal, de azzal a különbséggel, hogy a játékosok egy liga alapú rendszerben játszanak 5 ligával - Bronze, Silver, Gold, Platinum, és Diamond - mindegyik 10 ranggal rendelkezik. Minden rangon 3 csillag van. A csillagokat gyűjtve jutunk előre a ranglétrán, de elvesztésük esetén visszább is eshetünk. Minden rangon van egy szint, ami alá nem lehet esni. Ez minden ligában a 10-es, és az 5-ös rang. A Diamond 1 szinten túl van a Legenda rang is a legjobb játékosok számára. Az a játékos aki a Legend besorolást kapja, már nem csillagokat szerezhet a játékban, hanem azt láthatja, hogy a régió hányadik legjobb játékosa.

Arena[szerkesztés]

Az Aréna játékmódba a játékos 150 gold-ért vagy valódi pénzért belépőjegyet (Tawern Ticket) válthat. Itt 30 véletlenszerű lapból állíthatja össze a pakliját, amely addig érvényes, amíg el nem veszt három meccset az arénában. Ha elvesztett három meccset, akkor garantáltan kap egy öt kártyalapot tartalmazó csomagot, és a megnyert játékok arányában egyéb nyereményeket. Maximum 12 győzelemig mehet egy aréna.

Tavern Brawl[szerkesztés]

A Tavern Brawl játékmódban a játék két emberi ellenfelet sorsol össze, akik minden héten új, megváltozott szabályok szerint kell hogy összecsapjanak.

Battlegrounds[szerkesztés]

Egy teljesen új, automatikus harcot lebonyolító játékmód, ami egy új, stratégiai, 8 játékos élményt hoz a Hearthstone-ba. A Battlegrounds-ban egy ismert hős szerepébe bújhatsz a Hearthstone történelméből, összeállíthatsz egy erőteljes lényekkel teli harcteret, és megküzdhetsz egy csomó izgalmas párbajban, amíg meg nem születik egy győztes! A játék során érmékből lényeket tudunk vásárolni a fogadóban vagy érméért cserébe el tudjuk adni. A lényeknek 1-től 6-ig vannak szintjei. A Battlegrounds felkészülési és harci fázisból áll. A felkészülési fázisban tudunk lényeket venni, eladni, fejleszteni a fogadót. A harci fázisban a lények automatikusan támadnak addig amíg legalább az egyik térfélen el nem fogy valamennyi. Ezt követően szintjüknek megfelelően plusz támadást adnak a hősnek aki így megtámadja az ellenfelét. Az győz aki mind a hét ellenfelét legyőzi.

Duels[szerkesztés]

A Madness at the Darkmoon Fair kiegészítővel érkező, a Dungeon Runhoz hasonló játékmód, viszont ebben a saját gyűjteményünk lapjait használhatjuk és más játékosok ellen játszunk. Két formája van: Casual Duel és Heroic Duel. A Casual Duel ingyenes és tapasztalatszerzésre tökéletes, míg a Heroic Duelre az Arénához hasonló módokon lehet jelentkezni.

Egyjátékos kalandok[szerkesztés]

Az egyjátékos kalandokban 700 aranyért vehetünk egy szárnyat, minden kaland 4-5 szárnyat számlál egy szárnyban 2-5 ellenséget legyőzve kapjuk meg hőn áhított lapjainkat.

Az egyjátékos kalandoknak 3 fázisa van:

 • Normal: itt kapjuk meg a lapok nagy részét, ez a legfontosabb rész
 • Class challenges: Egy előre összeállított paklival kell legyőznünk egy ellenfelet, amitől kapunk 1 lapot
 • Heroic: Nagyon nehéz ellenségeket kell legyőznünk, és ha egy kalandban legyőztük az összes ellenséget, akkor a játék egy hátlappal jutalmaz minket a játék.

Curse of Naxxramas[szerkesztés]

A játékhoz hozzáadott egyjátékos kaland, a Curse of Naxxramas (Naxxramas átka) 30 új kártyalapot, új egyedi játéktáblát, és egy új egyjátékos játékmenetet tartalmaz, amelyben nem játszható karaktereket kell legyőzni. Megjelenése Európában 2014. július 23-ára volt bejelentve,[11] azonban egy nappal korábban, július 22-én vált elérhetővé.[12] A kaland a lebegő Naxxramas körül forog, ahová a lich Kel'Thuzad összegyűjt mindenféle szörnyűséget.

Blackrock Mountain[szerkesztés]

A második egyjátékos kaland, a Blackrock Mountain 2015 március 6-án lett bejelentve, a Pax East rendezvényen, majd 2015 április 2-án vált elérhetővé. Ez a kiegészítő 17 ellenfelet, 31 új kártyalapot, új egyedi játéktáblát és egyedi kártyahátlapokat tartalmaz.[13] A történet a Blackrock Mountaint lakó két ellenséges frakció, a Nefarius által vezetett sárkányok, és a Ragnaros által vezetett törpök harca körül forog.

League of Explorers[szerkesztés]

Ez a harmadik egyjátékos kaland, amely 2015 November 13.-án jött ki. 13 ellenfelet, 37 kártyalapot, 2 játéktáblát, két hátlapot tartalmaz. A történet a League of Explorers nevezetű felfedezőcsapatról szól, név szerint: Elise Starseeker ("a kartográfus"), Reno Jackson, Brann Bronzebeard és Sir Finley Mrrgglton. A történet a Staff of Origination kereséséről szól, ahogy a kalandoroknak külön-külön meg kell keresniük a darabokat, amelyeket összeillesztve megszerezhetik a kincset. Igen ám, de a darabokat őrző erőkön kívül is akad ellenségük: Rafaam, a főtolvaj!

One Night in Karazhan[szerkesztés]

Ez a negyedik egyjátékos kaland, amely 2016 augusztus 11-én lépett érvénybe. A történet a különleges, Karazhan mágikus tornyában megrendezett partiról szól, amelyre a játékosnak meghívója érkezik. A házigazda Medivh, az Őriző, akinek a lakhelyéül is szolgál ez az arkán mágiákat összegyűjtő építmény. Azonban hiába érkeznek meg a vendégek, egyvalaki hiányzik: Medivh! A torony megbűvölt lakói Medivh védőbűbájai nélkül a vendégek életére törnek; a játékos feladata kideríteni, hogy vajon mi történt.

A 2018-as BlizzCon-on a készítők bejelentették, hogy egyelőre nem tervezik további kalandok kiadását.

Kiegészítők[szerkesztés]

Goblins vs Gnomes[szerkesztés]

A játék első kiegészítője, a Goblins vs Gnomes (Goblinok a gnómok ellen) 123 új kártyalapot és új egyedi játéktáblát tartalmaz. A kiegészítő témája a Goblinok és Gnómok rivalizálása, illetve az általuk készített mechanikai csodák.

The Grand Tournament[szerkesztés]

A játék második kiegészítője, a The Grand Tournament 2015 augusztusától vált elérhetővé. A kiegészítő 132 új kártyalapot tartalmaz. A kiegészítő témája a Grand Tournament, ami eredetileg a legnagyobb hősök kiválasztására volt elrendelve, ám ma már csak egy hatalmas fesztivál, ahol a bajnokok összemérhetik az erejüket.

Whispers of the Old Gods[szerkesztés]

A játék a harmadik kiegészítője, a Whispers of the Old Gods 2016 április 29-én vált elérhetővé. A kiegészítő témája az Ősi Istenek, akik ugyan évezredekig álmukat aludták, ám most felébrednek, és a szörnyűségeket rázúdítják a világra.134 lapot tartalmaz.

Mean Streets of Gadgetzan[szerkesztés]

A játék negyedik kiegészítője, a Mean Streets of Gadgetzan 2016 december 1-én vált elérhetővé. A kiegészítő témája a Grimy Goons, Jade Lotus, The Kabal. Ezek a bandák

Gadgetzan utcáin harcolnak. És most már olyan kártyák is vannak amiket három kaszttal használhatsz. 132 lapot tartalmaz.

Journey to Un'Goro[szerkesztés]

A játék ötödik kiegészítője, a Journey to Un'Goro 2017. április 6-án (európai és ázsiai régióban április 7-én) vált elérhetővé. A kiegészítő témája Un'Goro vadonjában való kalandozás a hatalmas bestiák, vérszomjas dinoszauruszok és erős elementálok között.

A kiegészítő 135 új lapot tartalmaz.

Knights of the Frozen Throne[szerkesztés]

A játék hatodik kiegészítője, a Knights of the Frozen Throne 2017. augusztus 10-én (európai és ázsiai régióban augusztus 11-én) vált elérhetővé. A kiegészítő témája Northrend fagyos vidékein való kalandozás csontvázak, zombik és egyéb élőhalott szörnyek között ahol a csontig hatoló hideggel is meg kell küzdenie az erre a vidékre tévedő hősöknek. A kiegészítőben minden kaszthoz érkezik egy Death Knight változat. Ezen Death Knight hőskártyák kijátszásakor a hősünk és annak Hero Powere lecserélődik egy erősebbre.

A kiegészítő 135 új lapot tartalmaz.

Icecrown Citadel[szerkesztés]

A Knights of the Frozen Throne-hoz érkező ingyenes kaland, ahol a World of Warcraftban már megismert Icecrown Citadelbe látogatunk és küzdünk meg annak lakóival, összesen nyolccal. A kaland egy prológussal indul majd három szárny ellenségeivel kell megküzdenünk. Ebben a kalandban külön kártyák nem járnak jutalomként, a prológus teljesítését követően egy Death Knight kőskártyát ad a játék, viszont minden szárny teljesítéséért egy kártyacsomagot kapunk. A legvégén maga a Lich King lesz az ellenfelünk.

Kobolds and Catacombs[szerkesztés]

A játék hetedik kiegészítője, a Kobolds and Catacombs 2017. december 7-én (európai és ázsiai régióban december 8-án) vált elérhetővé. A kiegészítőben a föld mélyén lapuló lények kerülnek középpontba. Patkányok, férgek és egyéb szörnyűségek várnak ránk, és persze a földalatti járatok urai a koboldok. A kiegészítőben minden hős kap egy legendary minőségű fegyvert. Ebben a kiegészítőben különleges úgynevezett spellstone lapok is érkeznek, ezek olyan varázslatok melyek egy bizonyos feltétel teljesülésekor fejlődnek.

A kiegészítő 135 új lapot tartalmaz.

Dungeon Run[szerkesztés]

A Kobolds and Catacombs-hoz nem érkezik kaland mód, helyette egy újfajta egyszemélyes játékmóddal a Dungeon Runnal ismerkedhetünk meg. A Dungeon Runban 48 különböző ellenfélből választ a játék 8-at, akiket egy általunk választott hőssel le kell győzni. A futamot 15 kártyával kezdjük, minden ellenfél legyőzése után jutalmakat kapunk. Ez a jutalmak lehetnek kincskártyák. Ezek erőteljes lapok melyek az előrehaladásban nagymértékben tudnak segíteni. Továbbá győzelem esetén zsákmányokat is kapunk. Ebben az esetben 3 zsákmányból választhatunk egyet melyben három kártya található amelyek szintén hozzáadódnak a paklinkhoz. A Dungeon Run során ahogy haladunk előre egyre nehezebb ellenfelek érkeznek. Amennyiben veszítünk elölről kell kezdenünk a futamot. Ha mind a kilenc kaszttal teljesítettünk egy futamot egy kártyahátlap lesz a jutalmunk.

The Witchwood[szerkesztés]

A játék nyolcadik kiegészítője, a The Witchwood 2018. április 12-én vált elérhetővé. A kiegészítőben egy hátborzongató, elátkozott vidékre Gilneas városa mellett elterülő Witchwood-ba kalandozunk. Ezen a vidéken élő lények könnyű prédának találták a város lakóit és megfertőzték őket a worgen-átokkal, akik így félig ember félig farkas úgynevezett Worgen-ekké váltak. Vezérük Genn Greymane a Greymane Ház ura. A kiegészítőben worgenek mellett számos félelmetes, veszélyes és nagy erejű lénnyel találkozhatunk. A Witchwood a World of Warcraftban eredetileg a Broken Isles Highmountain zónájában található.

A kiegészítő 135 új lapot tartalmaz.

Monster Hunt[szerkesztés]

A The Witchwood-hoz nem érkezik kaland mód, helyette a Monster Hunt elnevezésű kihívással ismerkedhetünk meg. Ez a Dungeon Run-hoz hasonló egyszemélyes játékmód, melyben négy speciális hőssel kell legyőznünk az ellenfeleinket. Minden győzelem esetén - akárcsak a Duneon Run-oknál - kártyákkal gazdagíthatjuk paklinkat. Ha mind a négy hőssel teljesítettük a kihívást egy kártyahátlap lesz a jutalmunk. Ezek a hősök Cannoneer (Warrior), Houndmaster (Hunter), Time-Tinker (Mage) és a Tracker (Rouge).

The Boomsday Project[szerkesztés]

A játék kilencedik kiegészítője, a The Boomsday Project 2018. augusztus 07-én vált elérhetővé. A kiegészítőben az őrült zseni Dr. Boom laboratóriumába nyerünk betekintést ahol különféle mechanikus szörnyek találhatók és a tudósok bizarr kísérleteket végeznek.

A kiegészítő 135 új lapot tartalmaz.

Puzzle Lab[szerkesztés]

A The Boomsday Project esetében sem érkezik kaland mód, helyette egy teljesen új játéktípussal a Puzzle Lab-bal ismerkedhetünk meg. Ennek a típusnak a lényege, hogy egy adott feladványt kell teljesítsünk a játéktéren található lényeink valamint a kezünkben lévő lapokkal. Több mint 100 féle feladvány (puzzle) lesz. Ha sikeresen teljesítettük a Puzzle Lab kihívásait egy hátlap lesz a jutalmunk. Négyféle puzzle típust lehet majd teljesíteni:

 • Lethal Puzzle: Ebben a kísérletben le kell győznünk az ellenfelet egy kör alatt a rendelkezésére álló lapokkal.
 • Mirror Puzzle: Itt az ellenfelünk harcterét kell tökéletesen lemásolni.
 • Board Clear Puzzle: Ezekben a feladványokban ellenfelünk harcterét kell teljesen megtisztítani.
 • Survival Puzzle: Ebben az esetben úgy kell taktikáznunk, hogy túléljük ellenfelünk következő támadását.

Rastakhan's Rumble[szerkesztés]

A játék tizedik kiegészítője, a Rastakhan's Rumble 2018. december 4-én vált elérhetővé. A kiegészítőben a Stranglethorn Vale-ben (Folytótüske Völgy) található Gurubashi Arénába vezet utunk, ahol egy nagyszabású troll bajnokságnak lehetünk a szem- és fültanúi. Az arénában troll bajnokok csapnak össze akiket a spirituális isteneik a Loák vagy azok lelke (Spirit) segít a küzdelmek során.

A kiegészítő 135 új lapot tartalmaz.

Rumble Run[szerkesztés]

Ebben az egyszemélyes játékban egy fiatal troll bajnokkal kezdünk, aki még nem kötelezte el magát egyik Loa felé sem. A játék legelején három ereklye (Shrine) közül választhatunk ami végül meghatározza, hogy mely kaszt Loája fog hozzánk tartozni. Minden kaszthoz három Shrine tartozik így összesen 27-ből ajánl majd fel a játék. Ahogy haladunk előre úgy kapunk további lényeket és varázslatokat a paklinkba. A Dungeon Runban megismert treasur-ök helyett most különböző bajnokok fognak mellénk állni a harcok során. Ebben a játékmódban nyolc kihívót kell legyőzzünk és miután legyőztük őket egy végső ellenféllel kell megküzdenünk. Ha sikeresen teljesítjük ezeket egy kártyahátlap lesz a jutalmunk.

Rise of Shadows[szerkesztés]

A játék tizenegyedik kiegészítője, a Rise of Shadows 2019. április 9-én vált elérhetővé. A kiegészítőben a Gonoszok Ligája (Madame Lazul-priest, Togwaggle-rogue, Hagatha-shaman, Dr. Boom-warrior és Rafaam-warlock) megtámadja a lebegő várost Dalarant, annak mágikus és nagy erejű kincseiért. A város védelmezői (druid, hunter, mage, paladin) ezt akarják megakadályozni.

A kiegészítő 135 új lapot tartalmaz + a The Dalaran Heist 1 lapot.

A 14.4-es patch-csel egy új kártya került a játékba, amely eredetileg a The Boomsday Project szetthez tartozó lap, de csomagnyitással nem szerezhető meg. Annak aki szeretné a gyűjteményében tudni le kell gyártania dustból.

The Dalaran Heist[szerkesztés]

A Rise of Shadows kiegészítőben 2019. májusában egy, az előzőektől merőben eltérő egyjátékos kaland érkezett. Öt fejezetből áll (az első ingyenes), valamint található benne heroic mód is (nehezített változat). A kalandban 75 lehetséges ellenfélből választ a játék . A fejezeteket 700 aranyért lehet megvásárolni (a négy fejezet 2800 arany egy összegben), vagy 19.99 euróért egyben. Valamennyi fejezet megvásárlását követően több, nagyszerű jutalom mellett egy arany Legendary kártya Zayle, Shadow Cloak lesz a jutalmunk, akinek egészen különleges a képessége. A kaland normál és heroic módjának teljesítését követően egy-egy hátlap lesz a jutalmunk.

Saviors of Uldum[szerkesztés]

A játék tizenkettedik kiegészítője, a Saviors of Uldum 2019. augusztus 6-án vált elérhetővé. A kiegészítőben folytatódik a Rise of Shadowsban már megismert történet. A Gonoszok Ligája sikeresen elfoglalta Dalarant és zsákmányukkal Uldum felé vették az irányt. Azonban ott szembe találták magukat a League of Explorers (Felfedezők Ligája) tagjaival - Elise, Brann, Reno és Sir Finley - akik célja, hogy megvédjék Uldumot a gonosztól azonban az E.V.I.L. sem érkezik felkészületlenül, nagy erejű Plague (Pestis) varázslatokkal készülnek meghódítani és kifosztani ezt a területet is.

A kiegészítő 135 új lapot tartalmaz.

Tombs of Terror[szerkesztés]

A kaland 2019. szeptember 17-én jelent meg. Öt fejezetből áll (az első ingyenes), valamint ebben a kalandban is található heroic mód (nehezített változat). A fejezeteket 700 aranyért lehet megvásárolni (a négy fejezet 2800 arany egy összegben), vagy 14.99 euróért egyben. A kaland normál és heroic módjának teljesítését követően egy-egy hátlap lesz a jutalmunk. Valamint minden szárnyban, ha eljutunk legalább az ötödik ellenfélig és le is győzzük kapunk három Saviors of Uldum kártyacsomagot. Így a normal mód teljesítését követően 15 kártyacsomaggal leszünk gazdagabbak, továbbá egy arany Classic kártyacsomagot is kapni fogunk. Mindegyik fejezet végén egy erőteljes ellenféllel, egy Plague Lord-dal (Pestis Úrral) kell megküzdenünk, amelyek 300 életponttal rendelkeznek, azonban ha veszítünk ellenük akkor a következő alkalommal már annyi élettel kezdenek amennyi az előző futam alkalmával maradt nekik. A kalandban a League of Explorers tagjaival játszhatunk, melyben az a különleges, hogy mindegyikőjük úgynevezett dual-kaszt hős, azaz két különböző kaszt kártyáit lehet használni velük. Így Reno mage/rogue, Sir Finnley Mrrgglton paladin/shaman, Brann hunter/warrior, Elise druid/priest lapokat tud használni.

Descent of Dragons[szerkesztés]

A játék tizenharmadik kiegészítője, a Descent of Dragons 2019. december 10-én vált elérhetővé. Dalaran még az E.V.I.L. kezében, Uldum elesett, a kiegészítőben Dragonblight-ba érkezünk ahol folytatódik a harc a Gonoszok Ligája és a Felfedezők Ligája között. A harcokhoz csatlakozik Galakrond is, aki a Gonoszok Ligáját erősíti, így a Priest, Rogue, Shaman, Warlock és a Warrior kasztokhoz érkezett a lap. Ez a végső ütközet helyszíne, itt dől el ki kerül ki győztesen.

A kiegészítő 140 új lapot tartalmaz, melyből 135 lapot csomagok nyitásával lehet megszerezni, míg az 5 Galakrond hőskártyát mindenki megkapja aki a megjelenést követő 90 napban belép a játékba.

Galakrond's Awakening[szerkesztés]

A Descent of Dragonhoz 2020. január 21-én érkező egyjátékos kaland. A kaland négy fejezetből fog állni és az előzőekhez hasonlóan heroic módot is kap. A fejezeteket 700 aranyért lehet megvásárolni (a négy fejezet 2800 arany egy összegben), vagy 6.99 euró fejezetenként (19.99 euróért egyben). Ennek a kalandnak a különlegessége, hogy két külön története lesz. A történet egyik részében a Gonoszok Ligájának (E.V.I.L.) segítünk, míg a másik történetben a Felfedezők Ligájának. A kaland mind a négy fejezetének teljesítése esetén 35 új kártyával lesz gazdagabb a gyűjteményünk (fejezetenként 2x4 lapot kapunk, továbbá az első fejezet teljesítése esetén további hármat) a heroic mód teljesítése esetén pedig két kártyahátlapot kapunk.

Ashes of Outland[szerkesztés]

A játék tizennegyedik kiegészítője, az Ashes of Outland 2020. április 07-én vált elérhetővé. Ebben a kiegészítőben elhagyjuk Azerothot és Outlandre kalandozunk. Arra a világra amely egykoron Draenorként ismertek, mára azonban darabjaira szakadt és így lebeg az űrben. Ez a világ több faj köztük az orc-ok szülőotthona, valamint a draenei faj is erre a világra menekült mikor kénytelenek voltak elhagyni saját bolygójukat Argust. Outlanden több jelentős erődítmény is található, mint közül talán a legjelentősebb Black Temple, melyben a démonvadászok vezére Illidan Stormrage uralkodik.

A kiegészítő 135 új lapot tartalmaz. Továbbá a kaland prológusaként érkező kis történet végigjátszásával feloldjuk a demon hunter kasztot és további 30 kártyát, mely lapok ennek a kasztnak a kezdőlapjai.

Rusted Legion[szerkesztés]

Az Ashes of Outlandhez 2020. májusában érkező egyjátékos kaland. A kaland ingyenes.

Scholomance Academy[szerkesztés]

A játék tizenötödik kiegészítője, a Scholomance Academy 2020. augusztus 06-án vált elérhetővé. Ebben a kiegészítőben a varázslatos iskola, a Scholomance Akadémia padjaiba ülünk be, melyet maga Kel'Thuzad vezet még mielőtt gonosz lich nem lett belőle. Ebben az iskolában tanulhatnak a bajnokok, hogy aztán szembe tudjanak nézni a jövőben érkező veszélyekkel, vagy egymással. Azonban nem minden az aminek látszik. Az iskola alatt egy gonosz szekta is rejtőzik.

A kiegészítő 135 új lapot tartalmaz és a játék történetében először érkeznek a dual-cast (dupla karakterosztály) lapok. Ezek olyan lapok, amelyeket két karakterosztály is használhat. A létező variációk: demon hunter/hunter, demon hunter/warlock, druid/hunter, mage/shaman, paladin/warrior, priest/paladin, rogue/mage, shaman/druid, warlock/priest, warrior/rogue.

Book of Heroes[szerkesztés]

A Scholomance Academyhez 12 hónapon át - tehát majdnem minden hónapban - érkező egyjátékos kaland, melyben a 10 hős története kerül elmesélésre. A kaland ingyenes, azonban korlátozott ideig - az adott hőshöz tartozó történet megjelenésének első hetében - lehetőség van megvásárolni az éppen aktuális hőshöz tartozó Bundle-t. A Bundle-ben az adott hőshöz tartozó alternatív portré és 5 a hőshöz tartozó Standard lapokat tartalmazó csomag van.

Az eddig játszható történetek, alternatív kinézetek és megjelenésük dátuma:

 • mage: Scholar Jaina (2020. szeptember 15.)
 • hunter: Warsong Rexxar (2020. október 13.)
 • warrior: Nagrand Garrosh (2020. december 16.)
 • paladin: Second War Uther (2021. január 5.)
 • priest: SI:7 Anduin (2021. február 2.)

Madness at the Darkmoon Fair[szerkesztés]

A játék tizenhatodik kiegészítője, mely 2020. november 17-től vált elérhetővé. Ebben a kiegészítőben a Darkmoon Isle-ra (Sötéthold Sziget) utazunk, ahol Silas Darkmoon által vezetett karneváli forgatag zajlik a mélység négy vészjósló vendégével. Ebben a kiegészítőben visszatérnek az ősi istenek (Old Gods), C'Thun, N'Zoth, Y'Shaarj és Yogg-Saron.

A kiegészítő 135 új lapok tartalmaz. Bejelentkezési eseményként 2020. október 22-t követően aki belép a játékba automatikusan megkapja a Silas Darkmoon legendary kártyát, amely ennek a kiegészítőnek a lapkészletébe tartozik.

A 19.4-es patch-csel bekerült a játékba a Darkmoon Racers miniszett, ami 35 új lapot adott hozzá a korábbi 135-höz. Ezek a lapok a Madness at the Darkmoon Fair kiegészítő lapkészletébe tartoznak így hozzájuk lehet jutni kártyacsomagok kinyitásával, de le lehet ezeket gyártani dust-ból is. Továbbá a miniszett összes lapja megvásárolható 2000 goldért vagy 14.99 euróért is.

E-sport[szerkesztés]

A játék nagyon fontos része a profi e-sport. A játékosok a twitchen és hasonló helyeken közvetítik meccseiket, és profi bajnokságokon is összecsapnak, általában jelentős pénzdíjakért. A jelentős eseményeken, mint a Blizzcon, DreamHack, vagy a SeatStory cup-on olyan játékosok csapnak össze, mint Jason "Amaz" Chan, Aleksandr "Kolento" Malsh, Octavian "Kripparian" Morosan, vagy Thijs "ThijsNL" Molendijk.

Az eddigi Hearthstone világbajnokság győztesek:

 • James "Firebat" Kostesich (2014)
 • Sebastian "Ostkaka" Engwall (2015)
 • Pavel "Pavel" Beltukov (2016)
 • Chen Wei Lin "tom60229" (2017)

A legjobb magyar Hearthstone játékos Kalenics Máté "Exigo" aki 2019-ben megnyerte a WCG (World Cyber Games) Hearthstone versenyt.[14]

Megjelenés[szerkesztés]

A Hearthstonet a Penny Arcade Expón mutatták be 2013 márciusában, és a megjelenést még az évre tették.[15] 2013 augusztusától a játék zárt béta fázisba lépett, amelybe több mint egy millió játékost vontak be, a nyílt béta változatot decemberre tervezték, de az végül 2014. januárra csúszott át. Az Android- és iOS-változat bejelentése 2013 novemberében történt. A játék végül 2014 márciusában jelent meg Windowsra, áprilisában pedig iPadra.[16]

Magyar Hearthstone közösségek[szerkesztés]

Hivatkozások[szerkesztés]

 1. Frissítve: 2021.01.21.
 2. Hearthstone System Requirements battle.net (Megtekintés dátuma:2013.12.29.) - angol nyelven
 3. Hearthstone FAQ Archiválva 2014. január 1-i dátummal a Wayback Machine-ben battle.net (megtekintés dátuma: 2013.12.23.) - angol nyelven
 4. Makuch, Eddie: Hearthstone Reaches 30 Million Players. GameSpot, 2015. május 5. (Hozzáférés: 2015. május 6.)
 5. Hearthstone celebrates 70 million player milestone with free pack giveaway. Polygon, 2017. május 1. (Hozzáférés: 2017. május 12.)
 6. Blizzard celebrates 100 million player milestone with free card packs for everyone. PCGamer, 2018. november 5. (Hozzáférés: 2018. november 5.)
 7. Hearthstone: Heroes of Warcraft bétateszt PC Guru, 2013.09.17. (Megtekintés dátuma: 2013.12.23.)
 8. Kártyaadatbázis. playhearthstone.com
 9. What we know so far about Hearthstone: Heroes of Warcraft Archiválva 2013. november 5-i dátummal a Wayback Machine-ben Joystick, 2013.03.22. (Megtekintés dátuma: 2013.12.09.) - angol nyelven
 10. Hearthstone: Heroes of Warcraft screenshots show cards, characters VG247, 2013.11.08. (Megtekintés dátuma: 2013.12.30.) - angol nyelvtan
 11. Curse of Naxxramas Creeps Out on July 23! (angol nyelven). (Hozzáférés: 2014. július 20.)
 12. Curse of Naxxramas™ Now Live . . . Er, Undead! (angol nyelven). (Hozzáférés: 2014. július 22.)
 13. Blackrock Mountain - New Cards, Card Backs, Gameboard, Cinematic (angol nyelven). (Hozzáférés: 2014. augusztus 6.)
 14. Magyar játékos diadalmaskodott Kinában. 24.hu, 2019. július 21. (Hozzáférés: 2019. július 21.)
 15. Blizzard announces digital collectible card game Hearthstone: Heroes of Warcraft Archiválva 2014. január 14-i dátummal a Wayback Machine-ben Joystick, 2013.03.22. (Hozzáférés dátuma: 2013.12.29.) - angol nyelven
 16. Hearthstone™ Now Available on iPad®! battle.net, 2014.04.16. (Hozzáférés dátuma: 2014.05.10.) - angol nyelven
 17. http://hearthstonehungary.hu/node/hearthstone-hungary-hivatalos-magyar-hearthstone-rajongoi-oldal 2014.08.12. Magyarország egyetlen hivatalos Hearthstone rajongói oldala.