Warcraft II: Beyond the Dark Portal

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Warcraft II: Beyond the Dark Portal
FejlesztőCyberlore Studios
KiadóBlizzard Entertainment
SorozatWarcraft
Platformok
Kiadási dátum1996. április 30.
Legfrissebb kiadás
Stabil1.50
Műfaj
Játékmódok
SablonWikidataSegítség

Warcraft II: Beyond the Dark Portal egy kiegészítő csomag, amelyet a Cyberlore Studios fejlesztett. 1996-ban jelentette meg a Blizzard Entertainment, az ő díjnyertes valós idejű stratégiai játékához, a Warcraft II: Tides of Darkness-hez. Mint a legtöbb kiegészítő csomag, így a Beyond the Dark Portal is igényli az eredeti alapjáték teljes verziójának meglétét a futtatáshoz.

Történet röviden[szerkesztés]

601: Az ősi ork sámán, Ner'zhul összegyűjtötte a megmaradt klánokat Draenorban és újra megnyitotta a Sötét Kaput. A klánokat arra utasította, hogy gyűjtsenek össze néhány ereklyét Azerothból, melyek segítségével további kapukat tud majd nyitni Draenorban.

A Szövetség a varázsló Khadgar vezetésével hadsereget küldött a Sötét Kapun keresztül, hogy megakadályozza Ner'zhul terveit. A két sereg összecsapásai hónapokon keresztül tartottak Draenor pokoli földjén.

Az ellopott ereklyék képessé tették Ner'zhult, hogy további kapukat nyisson meg Draenor világában. De mielőtt átvezethette volna rajtuk a klánokat, elvesztette a mágikus energiák feletti uralmát, és azok elkezdték felemészteni a világot és annak belső szerkezetét. A Szövetség hősei, tudván, hogy örökre itt ragadnak, lerombolták a Sötét Kaput, így Azeroth biztonságban maradt a tomboló energiáktól.

Draenor elátkozott világa darabjaira szakadt, csak egy maradványt hagyván hátra, melyet Külvilág (Outland) néven ismerünk.

Ner'zhult és az Árnyékhold (Shadowmoon) klán tagjait elfogták Kil'jaeden csapatai, amikor a Torz Alvilágba (Twisting Nether) léptek. Ner'zhult Lich királlyá változtatták és egy jégdarabba börtönözve visszalökték Azerothba, ahol Northrend Jégkorona (Icecrown) gleccserében ért földet. Ner'zhul boszorkánymestereit és sámánjait darabokra szaggatták, és Lichekként a vasakaratához béklyózták.

Újdonságok[szerkesztés]

A kiegészítő új hadjáratokkal, és multiplayer térképekkel bővíti a játékot.

A játékban tíz darab új hős mutatkozik be. Öt a szövetség, és öt a horda oldalán. Bár a Warcraft II: Tides of Darknessben is voltak hősök, azok nem rendelkeztek különleges, az alap egységektől eltérő értékekkel. A kiegészítés hősei viszont már megnövelt értékpontokkal rendelkeznek, eltérnek a megszokottaktól. A szövetség hősei:Aleria (Ranger), Danath (Footman), Turalyon (Paladin), Khadgar (Mage) anés Kurdran (Gryphon Rider hátasán Sky'ree-n). A horda hősei: Grom Hellscream (Grunt), Korgath Bladefist (Grunt), Dentarg (Ogre-Mage), Teron Gorefiend (Death Knight) és Deathwing (Sárkány).

A kiegészítő lemez egy új tereptípussal is bővíti a játékot, az új világ Draenor mocsaras tájképével.

Hivatalos weboldalak[szerkesztés]