Vita:Simonka György

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Wikizoli 5 évvel ezelőtt a(z) Az alkalmazott sablonról témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ez egy életrajzi szócikk.
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Életrajzi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Hová tűnt az infoboxból, hogy fideszes?[szerkesztés]

Lehet, hogy csak véletlen, de feltűnt, hogy éppen most tűnt el az infoboxból (tán az infobox cseréje következtében? - csak találgatok), hogy fideszes politikusként lett polgármester és fideszesként lett országgyűlési képviselő is.

Vagy a mai OGY határozat óta már "nem aktuális adat", hogy fideszes?--Linkoman vita 2018. október 29., 18:01 (CET)Válasz

Nincs ilyen háttérszándék, sőt. Én cseréltem le az infoboxot közel két hete, mert még polgármesterként szerepelt az előzővel... Az új sablon, a személy infobox pedig Wikidatára támaszkodik, ezért felvittem egy csomó adatot a Wikidata lapjára, de nem jöttem rá hogy hogyan kell a párthovatartozást megjeleníteni. Jó lenne, ha ez a WD-re felkerülne és a sablon e tudná szedni, mert szerintem is kifejezetten lényeges információ, hogy Fideszes, ezért engem is bosszant a jelenlegi állapot. Kell valaki, aki a személy infoboxhoz jobban ért. Mondjuk @Bencemac: vagy @Antissimo:? Piraeus vita 2018. október 29., 23:53 (CET)Válasz

Jó lenne, ha az infoboxokat rendesen beleraknánk a cikkbe, nem csak a nevüket, mert így bonyolultabb szerkeszteni... Alensha 2018. október 29., 23:56 (CET)Válasz

@Alensha: Basszus, igazad van. Bocs. Piraeus vita 2018. október 30., 09:45 (CET)Válasz

Addig is, amíg rájövünk, visszatettem a régi infoboxot, mert ez alapból kezeli. – Burumbátor Súgd ide! 2018. október 30., 07:37 (CET)Válasz

Megvan. Politikus alsablon is van. Így jó? Piraeus vita 2018. október 30., 09:49 (CET)Válasz

Az alkalmazott sablonról[szerkesztés]

Kedves @Bencemac:!

Szerintem nem érted, amit írtam, és ami miatt visszavontam a szerkesztésedet. Simonka György már nem polgármester, viszont jelenleg második ciklusát tölti parlamenti képviselőként. Jelenleg ez az aktuális információ vele kapcsolatban, és nem az hogy polgármester volt. A mentelmi jogának felfüggesztésére is azért volt szükség, mert parlamenti képviselő.

Azzal a változtatással, amit elvégeztél, kitörölted ezt a lényeges információt arra hivatkozva hogy megjeleníted a polgármesterséget. Csakhogy a polgármesterség az általad átírt verzióban is szerepelt a parlamenti képviselőséggel együtt. Tehát a jelenlegi verzióban annyi a tartalmi változás, hogy immár nem jelenik meg, hogy parlamenti képviselő. (Van az infobox végén egy „politikai pályafutása” szakasz, de abból nem derül ki, hogy képviselő, csak az hogy helyileg hol és melyik pártban politizál.) Ez így nem jó.

Az általam betett verzióban nem látom a duplázódásokat sem, amiket említesz. Mire gondoltál ezzel?

És azzal mire gondoltál, hogy „a Wikidatából nem épp felhasználóbarát alakban jelenítődnek meg a tisztségek”? Látom, hogy a személy infobox a tisztségeket nem rendezi dátum szerint sorba, ezen javítani kell, igaz. De ezen kívül látsz még valamilyen problémát?

Én szeretném, ha az infobox teljes körűen megjeleníteni a politikai tisztségeit, főleg azt ami éppen aktuális, és ami összefüggésben van az ellene zajló eljárással. Ez kell ahhoz hogy az olvas megértse a hátteret.

Üdv: Piraeus vita 2018. október 31., 09:55 (CET)Válasz

A polgármesteri tisztségekhez a {{Személy infobox/Vezető}} alsablont használunk, amivel (többek között) az előd/utód is feltüntethető. Az országgyűlési képviselőknél nem szokás az infoboxban ezen tisztségüket külön jelölni, erre ott van a szócikk bevezetője. Véleményem szerint az általad favorizált (alant látható) adattömeg egy infoboxba nem való, kerülendő.
  • magyar országgyűlési képviselő (2014. május 6. – 2018. május 7.)
  • magyar országgyűlési képviselő (2018. május 8. – )
  • polgármester (2006. október 1. – 2010. október 2., Pusztaottlaka)
  • polgármester (2010. október 3. – 2014. október 11., Pusztaottlaka)
Bencemac A Holtak Szószólója 2018. október 31., 14:13 (CET)Válasz

Szia Bencemac! Honnan jön ez a gondolat, hogy a polgármesteri tisztségre vezető alsablont használunk? Már miért lenne ez így kőbe vésve? Volt erről valahol közösségi döntés? Nem hinném. De ez engem kevésbé zavar: OK, használjuk azt, ha az a praktikus!

Ami viszont nagyon nem jó az a parlamenti képviselői tisztség kihagyása. Ahogy fentebb leírtam, Simonka parlamenti képviselősége pl. jelenleg sokkal fontosabb mint a polgármestersége. Már miért ne kellene ezt a jól dokumentálható adatot feltüntetni az infoboxban? Ugyanúgy eleje és vége van mint a polgármesterségnek, ugyanolyan tisztség. Van az országban 3200 települési polgármester és 199 parlamenti képviselő, akik a törvényeket hozzák. Semmivel sem kevésbé jelentős, poszt az utóbbi. Sőt.

Négy tisztség megadása nem adattömeg. Messze nem kezelhetetlen egy infoboxon belül. Sorba kell rendezni dátum szerint és azonnal áttekinthető lesz az olvasó számára a cikk alanyának pályafutása. Nem hogy kerülendő, de nagyon is kell az infoboxba ez a négy adatsor. Főleg akkor, amikor az érintett személy ezen funkciói kapcsán került az ügyészség látókörébe. Miért gondolod, hogy ezek nem valók oda?

Mit értettél duplázódáson és azon, hogy a Wikidatából nem felhasználóbarát módon jönnek az adatok? Üdv: Piraeus vita 2018. október 31., 14:50 (CET)Válasz

Szia @Bencemac:! Lehet, elkerülte a figyelmedet a fenti üzenet, ezért megpingellek. Változtattam annyit a személy infoboxon, hogy a tisztségeket mostantól a megválasztás ideje szerint sorba rendezve jelenítse meg. Előnézettel tesztelve a változtatás működik a cikkben is. Mostantól tehát – ha a felvetésed erre vonatkozott – már felhasználóbarát módon jönnek az adatok a Wikidatából. Nem szívesen állítanám be a személy infoboxot újra, amíg nem beszéltük meg a dolgot. Válaszodat várva: Piraeus vita 2018. november 1., 21:58 (CET)Válasz
A jelenlegi változat esztétikusan formázza polgármesterségét, nem duplázza azt, tartalmazza elődjének és utódjának nevét, nem linkel fölöslegesen a polgármester szócikkre. Továbbra is ellenzem az olvasóidegen forma erőltetését. Bencemac A Holtak Szószólója 2018. november 2., 20:00 (CET)Válasz

Ok. Szerintem ez a süketek pérbeszéde.

  • A jelenlegi forma nem tartalmazza a parlamenti képviselőségét, ami a leglényegesebb információ. Úgy harmadszorra írom ezt le. Ehhez képest marhára mellékes, hogy mennyire formázott a polgármesteri tisztsége. Nem érted amit írok, vagy nem is olvastad el?
  • Az általam javasolt forma nem duplázza a polgármesterséget, hanem kétszer volt polgármester. Félreértjük egymást, vagy el sem olvastad az információt?
  • Előd-utód forrás nélküli infó.
  • Először hallom, hogy a polgármester-re való linkelés felesleges. A korábbi kifogást, a sorrendet (ha az volt a kifogás, mert sajnos nem válaszoltál) megoldottam. Majd ezzel is igyekszem kezdeni valamit.

Ennél többe nem tudok tenni az értelmes párbeszédért. Nekem fontos az infobox tartalma. A verziót visszaállítom. Helló. Piraeus vita 2018. november 2., 20:36 (CET)Válasz

Elnézést a fenti megjegyzésért, a kevés dolgok egyike, ami tíz év után is ki tud borítani, ha egy tapasztalt szerkesztő nem, vagy foghegyről kommunikál.

Természetesen a polgármesterség és a képviselőség is a „politikai pályafutás” része, így a mostani felosztás továbbra is értelmetlen.

De ezzel le is zárom ezt a féloldalas beszélgetést. További jó szerkesztést! Piraeus vita 2018. november 4., 09:55 (CET)Válasz

A vita nem volt értelmetlen, a jelenlegi (2018. november 4-ei) változat az eddigiek közül a legjobb. Wikizoli vita 2018. november 4., 15:05 (CET)Válasz