Vita:Florida

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Flag of the United States.svg Ez a szócikk témája miatt az USA-műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Dorgan (vita), értékelés dátuma: 2014. november 7.
USA-val kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index
Disambig.svg

Ezt a szócikket a Wikipédia:Egyértelműsítő lapok alapján egyértelműsíteni kellene.

Egyért[szerkesztés]

Jó vicceid vannak Csurla.. Gondolom a következő lépésben Budapestre is beadod az igényt, hogy egyért. kellene.. mert hát van ilyen település az USA-ban is... Csak úgy néz már meg hány nyelven van egyértelműsítve ez a név.. – Milei.vencel vita 2018. július 4., 05:52 (CEST)

@Milei.vencel: Rengeteg Florida van, amelyek összekeverhetőek. Ez alapján hasznos az egyértelműsítés, hogy a hivatkozások jó helyre mutassanak. Csurla vita 2018. július 4., 10:20 (CEST)

A Florida lap tetején lehet utalni az egyértelműsítő lapra és azon belül a jelentéktelen településekre, ahogy a legtöbb wiki is teszi. üdv. – Milei.vencel vita 2018. július 4., 10:23 (CEST)

@Milei.vencel: A lap tetején lévő utalás nem oldja meg a hivatkozások kérdését. - Csurla vita 2018. július 4., 10:27 (CEST)

Kérdezzük meg Zerindet – aki Latin-Amerikára specializálódott – mi a véleménye az átnevezésről. – Milei.vencel vita 2018. július 4., 10:32 (CEST)

Ha már kérdés, akkor inkább a Kocsmafalat javaslom és lásd Verona (Olaszország) esetét. Azt akkor annak idején elég alaposan megvitattuk. Csurla vita 2018. július 4., 10:36 (CEST)

Szerintem ebben a kérdésben nem számít, hogy valaki Latin-Amerikára specializálódott-e :) Köszönöm az említést, de nem nagyon akarok a vitába beleszólni, mert emlékszem a régi megbeszélésekre pl. Bartók Béla egyértelműsítésével kapcsolatban is... ott eléggé elszabadultak az indulatok. Ez ugyanolyannak tűnik. Zerind üzenőlap 2018. július 4., 10:37 (CEST)

Verona egyértelműsítése is valamely őrültnek a fejéből pattanhatott ki.. nem is akarok utánanézni, kiéből... se az olasz nyelvben, se a többi fő nyelven nincs egyértelműsítve, ahogy Florida sincs, még a spanyolon sem... pedig ha szükséges lenne, azok már inkább megtennék.. Innentől kezdve elgondolkozhatnál hogy valóban kell-e ide is egyértelműsítés. – Milei.vencel vita 2018. július 4., 11:09 (CEST)

Kedves Milei.vencel: WP:CIV. A szerkesztőtársaid nem őrültek. A hivatkozások miatt a megfelő megoldás az egyértelműsítés. Csurla vita 2018. július 4., 11:15 (CEST)

Lehet hogy nem őrültek, de a legtöbben eléggé amatőrök a cikkekhez. A Florida az átlagembernek az USA tagállamot jelenti, nem egy porfészket Latin-Amerikában vagy az USA-ban. Ha egyértelműsíted a lapot, a legtöbb hivatkozásnál rózsaszín kiemeléssel fog megjelenni, most is, meg a jövőben is. Ha új cikket írnák, hivatkozásnál én se keresnék rá, pontosan milyen egyért. nevet találtak ki a magas tudású magyar WP-földrajzszakértők a Florida névre. – Milei.vencel vita 2018. július 4., 11:40 (CEST)