Vita:Cserkészet

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kiemelt szócikk csillagA(z) Cserkészet egyike a kiemelt szócikkeknek, a Wikipédia legjobbjai közé tartozik.
A közösség szavazta meg kiemeltnek a kiemelt státuszáról szóló szavazáson.
Ha úgy érzed, tudnál javítani rajta, bátran tedd meg.

Nuvola apps iconthemes.pngEz a szócikk 2007. július 30. és 2007. augusztus 5., valamint 2016. február 22. és 2016. február 25. (ajánló) között
szerepelt a kezdőlapon. A jelölés eredményét itt találod.

Other-langs2.pngA szócikk megfelelő nyelvű párjai kiemeltek lettek az angol és portugál Wikipédián,
az onnan származó információkkal érdemes lehet kibővíteni a magyar lapot.

Nuvola apps edu phi.svgA szócikk legfőbb forrása a megfelelő angol nyelvű Wikipédia-szócikk. Ez nem jelent semmi megkötést a további szerkesztések szempontjából, de a fordítás alapjául szolgáló szócikk tagolásának követése egyszerűsíti a további munkát. Például könnyebben elkerülhetők az ismétlések, könnyebben kiegészíthetők a hiányzó források. A magyar változatban található értelmi hiba esetén először érdemes az eredetiben megnézni, nem fordítási hibáról van-e szó.

Mérföldkövek a cikk életútján
Dátum(ok: tól/ig) Esemény Eredmény
Referálás Kiemeltszavazásra ment
Jelölték kiemelt szócikknek Megkapta a kiemelt státuszt
Jelölték a kezdőlapon való megjelenésre Megjelent a kezdőlapon
Jelenlegi státusza: kiemelt szócikk

Translation[szerkesztés]

List of notable Scouts[szerkesztés]

Could someone help me to translate this article? Also are there any other famous Scouts?

--Evrik 2006. május 31., 23:16 (CEST)

Museums and Memorials[szerkesztés]

Hello Again –

There are two more articles on the English language version if anyone wants to contribute content or translate to their own language.

Yours in Scouting,

evrik 2006. július 13., 23:01 (CEST)

Psi2.svg Ez a szócikk témája miatt a Pszichológiai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Teljes Ez a szócikk teljes besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Partmoso (vita), értékelés dátuma: 2016. szeptember 12.
Pszichológiai témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Tartalom felosztás[szerkesztés]

URaMnak kössz az új beszúrásokat, viszont pár dolgot át kéne szerkeszteni. pl. a 28 millió már 2szer is benne van a cikkben. A dzsemborik felsorolása ott van a dzsembori cimszónál. Ide nem kell. az MCSSZre vonatkozó részt külön szócikkbe kéne rakni, ami még nincs megírva. A jelszó, köszöntés stb részben sikerült némi kavart kelteni, aminek nem örülök. Majd elmondom vagy megcsinálom, csak hosszú minden szót megmagyarázni.--Kun 2006. június 19., 20:01 (CEST)


  • Antissimo már összehangolt minket a dzsembori cikkel - de ha felesleges ki lehet venni... Az MCSSZ-ről ha lesz külön szócikk átírjuk a dolgokat. végülis csak ma kezdtem a wikizést :)--URaM 2006. június 19., 21:58 (CEST)
  • Az a véleményem, hogy a beszúrás az rendben van, de ha vki töröl belőle, azt beszéljük meg előre. Most pl. máris törölni kéne a 28-milliót mert 2 helyen is van. Az MCSSZ felépitését kiszedni, és átrakni egy MCSSZ cikkbe. Egyébként az angol wikin nézztek meg a Magyar Cserkészszövetség cikket, nagyon korrekt. A Dzsemborik felsorolását töröljük már ki mert azért van dzsembori címszó. Semmi értelme, hogy ugyanaz csomó helyen megvan. Ennél fontosabb dolgokról is lehetne írni, amikről nincs semmi. Ja kell még majd egy Cserkész világszövetség c. cikk is. --Kun 2006. június 19., 23:10 (CEST)
  • Mi legyen az MCSSZ cikkben? Az MCSSZ felépítése egyértelműen, de sztem mehetne oda a magyar cserkészet története (esetleg egy rövid összefoglalót lehetne hagyni a cserkészet cikkben), meg a Cserkészinduló is. Az angol cikk tényleg jó, bár nem árt azért kritikával kezelni. MCSCSSZ létezik még egyáltalán? Én nem tudok róla. --Antissimo 2006. június 20., 09:11 (CEST)
  • Szerintem eleve az egész témát minél több, de önmagában is értelmes cikkre kéne felbontani. A cserkészet lehetne egy általános ismertető, összefoglaló. Lehet, hogy kéne külön magyar cserkészet címszó (és ennek egy angol megfelelője is, csomó országról van külön Scouting in ... címmel), de ha nem, akkor a magyar cserkészetről általában kéne írni. Mondjuk hogy őszinte legyek, ez főleg az MCSSZt takarja. Az MCSSZes cikkben én elsősorban magára a szövetségre koncentrálnék, bár a fentiak miatt elgondolkodtató, hogy hol írjunk le ilyn dolgokat, mint pl. az újjáalakulás utáni időszak. Ilyenek, mint a cserkészinduló, szerintem külön szócikkbe is kerülhetne, ebben a tekintetben pl. jó példa szintén az angol verzió, ahol a Be prepared-től kezdve minden külön cikkbe kerül. --Kun 2006. június 20., 09:53 (CEST)
  • Jó, szerintem is bontsuk szét több cikkre - bár ez el fog tartani egy ideig, ha szép kerek cikkeket szeretnénk. Az MCSSZ-t elkezdtem, egyelőre áttelepítettem bele a magyar cserktörit (bár ezt át kellene írni, mert gyanúsan emlékeztet egy újságcikkre, amit nemrég olvastam), meg a szervezetet megírtam részletesebben. Képeket egyelőre nem raktam bele, mert a szerzőijogi cuccokon még nem nagyon igazodtam ki... -- Antissimo 2006. június 20., 10:21 (CEST)

Sík Sándor cikk[szerkesztés]

Akinek van kapacitása a cserkészettel csak némileg összefüggő szócikkekre is: a Sík Sándorról szóló egyelőre igencsak csonk...

Cikk[szerkesztés]

Nem dolgoztunk hiába! :) --Antissimo 2007. július 30., 21:26 (CEST)

Egy cserkészvezető véleménye[szerkesztés]

"A cserkészek megpróbálják megvalósítani a szeretet parancsát, vagyis azt tenni másokkal, amit szeretnénk, hogy mások tegyenek velünk; és innentől kezdve ezzel az egyetlen paranccsal, a szeretet parancsával, ami a cserkészekre éppúgy vonatkozik, mindent le lehet írni, és minden cserkész, ha komolyan veszi a cserkészetet, akkor így kell hogy éljen." (Paulini Levente, 2007. novemberében, egy négyszemközti interjún megfogalmazott véleménye a legfőbb parancsról a cserkészek számára)

Szócikkből áthozva. – Antissimo vita 2007. december 21., 17:58 (CET)

Képfigyelmeztetés[szerkesztés]

A következő képeket törölték vagy törlésre jelölték a Commonson. Mielőtt eltávolítod a képet a szócikkből, ellenőrizd a commonsos lapját, hátha időközben visszavonták a törlési jelölést, vagy eleve tévedés volt. A kivett képet próbáld meg helyettesíteni egy másikkal. Ezt az üzenetet a CommonsTicker írta.

-- CommonsTicker vita 2008. február 17., 19:29 (CET)

Idézik[szerkesztés]