Van Buren (Fallout 3)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Van Buren (Fallout 3)
Fejlesztő Black Isle Studios
Tervező Josh Sawyer
Motor Jefferson
Platformok Microsoft Windows
Kiadási dátum nem jelent meg
Műfaj szerepjáték
Játékmódok egyjátékos
többjátékos
Adathordozó DVD

A Van Buren volt a Black Isle által fejlesztett Fallout 3 kódneve. A játék végül anyagi okokból sosem készült el. Grafikus motorként a majdani Baldur's Gate 3-hoz készítendő Jefferson engine-t használták volna, mely az elődökkel ellentétben teljesen 3D-s volt. Egyjátékos és többjátékos mód s lett volna benne, valamint lehetőség lett volna váltani a valós idejű és a körökre osztott harc között. A projektet 2003-ban állították le végleg, akkor, amikor az engine 95%-a, a párbeszédek 75%-a, és a térképek 50%-a teljesen kész volt. Ezekből egy kivonatos játszható demót hoztak nyilvánosságra 2007-ben. Később a Fallout: New Vegas-ban az eredeti fejlesztők a Van Buren ötleteinek a többségét megvalósították.

Cselekmény[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A játék, csakúgy, mint elődei, az Egyesült Államok középnyugati részein játszódik (Arizona, Nevada, Colorado, Utah). A legnyugatabbi terület az előző részekből már ismert Új Kalifornia Köztársaság keleti határa. A cselekmény a felbukkant dokumentációk alapján 2253-ban kezdődött volna. A játékban felbukkant volna Denver, a Hoover-gát, a Grand Canyon, és több katonai objektum.

A játékban egy börtönben sínylődő rabot alakíthattunk volna. Választhattunk volna, hogy ártatlanul vagy bizonyított bűnért ítélték el. Ettől függően alakultak volna a tulajdonságaik. A kezdetekkor úgy ébredtünk volna, hogy semmire sem emlékszünk, ráadásul egy ismeretlen csoportosulás támadása miatt sikerült megszöknünk. Azonban egy tucatra való robot üldözőbe vette volna. S a legfontosabb kérdéseket ez adta volna meg: hogy kerültünk a börtönbe? Van-e összefüggés a támadás és a mi bezártságunk között?

Idővel aztán fény derült volna arra, hogy egy Victor Presper nevű tudós áll az egész mögött. Felfedezte, hogy az FEV-vírust eredetileg egy kór gyógyítására találták ki, és ezt kihasználva egy rakéta segítségével meg akarta fertőzni az egész emberiséget, hogy a "beteg" emberek elpusztuljanak. A játékos ennek a célnak a megvalósítására indult volna el.