Meantime

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Meantime
Fejlesztő Interplay
Platformok Commodore 64
Apple II
Kiadási dátum nem jelent meg
Műfaj szerepjáték
Játékmódok egyjátékos
Adathordozó Floppy

A Meantime a Wasteland című játék folytatásának készült, de végül sosem jelent meg. Ennek oka, hogy Brian Fargo, aki ekkor vezette az Interplayt, belátta, hogy a 8 bites platformok csillaga leáldozóban van. Később tervbe vették, hogy MS-DOS alá mégis megjelentetik, de az Ultima VII hatalmas sikere miatt erről is letettek. A játék borítója sosem került nyilvánosságra, de egyesek szerint maga Albert Einstein lett volna rajta, aki a játék egyik szereplője lett volna.

Története[szerkesztés]

Annak ellenére, hogy a Wastelanddel megegyező grafikus motort és játékmenetet tartalmazott volna, a Meantime sok szempontból különbözött volna elődjétől. A cselekmény szerint a játékos csapatában híres történelmi személyiségek lettek volna, akik abból a célból alkottak egy csapatot, hogy a gonosztevők által tönkretett időfolyamot helyreállítsák. Olyan hírességek lehettek volna velünk, mint Amelia Earhart vagy Wernher von Braun.

A játék fejlesztésében a Wasteland készítőinek java része benne volt, ám körülbelül 75%-os készültségi állapotban Brian Fargo törölte a projektet. 1992-ben Bill Dugan vezetésével újra nekiláttak a játék fejlesztésének, de most már DOS alá átportolva. Ám ekkor is különféle nehézségek jelentkeztek, főleg a régi kód átportolásával voltak nagy gondok; ráadásul ekkoriban jelent meg az Ultima VII is, aminek a grafikája messzemenőkig szebb és kidolgozottabb volt. Így a játékot másodszor is törölték.