Taylor Momsen

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Momsen 2011 áprilisában

Taylor Michel Momsen (1993. július 26, St. Louis, Missouri, USA) amerikai színésznő–énekesnő. Legismertebb szerepe a Gossip Girl-Pletykafészek-beli karaktere volt, melyben Jenny Humphrey-t játszotta. 2011-ben egy japán divatcég arca lett, és ugyanebben az évben felhagyott a színészettel is. Minden energiáját a zenekarára, a The Pretty Reckless-re fordítja.

Korai évek[szerkesztés]

Taylor Momsen 1993. július 26-án született a St. Louis-i Missouri-ban. A 2000-es évek elején Jim Carrey oldalán szerepelt a Grincs c. filmben, mely egy karácsonyi történetet dolgoz fel. Ezután modellkedéssel foglalkozott.

Színészi karrierje[szerkesztés]

Momsen a A pletykafészek című tévésorozattal vált híressé, melyben Jenny Humphrey-t testesíti meg. 4 évadon keresztül játszotta a jókislány Jenny-t, míg nem a napokban bejelentette, felhagy a színészettel, és minden erejét a bandájára, a The Pretty Reckless-re áldozza.

Zenei pályafutása[szerkesztés]

Momsen első zenekara 2010-ben írt alá egy szerződést az Interscope Records-nál. Első önálló albumuk 2010-ben jelent meg. Számos klipet készített, és számos interjút is adott zenei pályafutása alatt.

Modell karrierje[szerkesztés]

2009-ben a People magazin 100 Most Beautiful listáján 76. helyezést ért el. Arca volt a 'British Fashion chain New Look' 2010-es tavasz-nyári kollekciójának. 2010-ben kiderült, hogy Taylor lesz Madonna új, 'Material Girl' c. kollekciójának arca. 2010 július 22-én nyilvánosságra hozták, hogy Momsen John Galliano őszi kollekciójának modellje lesz, ami eddigi legkomolyabb munkája Momsennek. 2012-ben pedig egy Shing-Fashion nevű újság szerkesztője lesz.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Taylor Momsen témájú médiaállományokat.