Szerkesztővita:HaZsanna

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Regasterios 3 évvel ezelőtt a(z) Horváth János (atléta) témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves HaZsanna!
If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Gerry89 vita 2020. június 1., 06:26 (CEST)Válasz

Horváth János (atléta)[szerkesztés]

Szia! Kérlek, hogy forrásold a szócikket! – Gerry89 vita 2020. június 1., 06:28 (CEST)Válasz

Képek[szerkesztés]

A képhez az engedélyt a permissions-hu@wikimedia-org címre kell elküldetni, a kép jogtulajdonosának úgynevezett szabad licenc alatt kell engedélyeznie a kép használatát. Ennek megfelelően az alábbi szöveget kell elküldeni, értelemszerűen kitöltve:

Címzett: permissions-hu@wikimedia.org


Kijelentem, hogy az alábbi kép(ek) szerzői jogainak tulajdonosaként jogosult vagyok a képek szerzői jogairól nyilatkozni:

  • <<a Wikimedia Commonsra felküldés pontos helye (vagy a kép(ek) webcíme (URL), vagy a képek bármilyen, egyértelmű meghatározása)>>

Beleegyezem, hogy a képek a Wikimédia-projektek oldalain a „Nevezd meg! – Így add tovább! 4.0” (CC-BY-SA 4.0) licenc alatt kerüljenek közzétételre.

A hozzájárulás nem korlátozódik a Wikipédiára, vagy az ahhoz kapcsolódó oldalakra. Elfogadom, hogy biztosítom a jogot a képek terjesztésére, kereskedelmi vagy nemkereskedelmi célból történő felhasználására, vagy igény szerinti módosítására, amennyiben betartják ezen licenc és a törvények szabta feltételeket.

Kérem, hogy engem mint szerzőt az alábbi módon jelöljenek meg:

  • <<a megjelölés formája>>

Jelen engedélyemmel szerzői jogaimról nem mondok le, de a mások által végzett módosítások nem lesznek nekem tulajdonítva.

Elfogadom, hogy ezt a beleegyezésemet nem vonhatom vissza. Tudomásul veszem, hogy a képeket a Wikimédia-projektek nem biztos, hogy örökké megőrzik.

[Dátum]
[A szerzői jog tulajdonosának neve]



Üdv: – Gerry89 vita 2020. június 1., 14:05 (CEST)Válasz

Horváth János (atléta)[szerkesztés]

Szia! Szóval akkor a másik kép is belekerült a cikkbe. Ha kérdésed lenne, nyugodtan írj a vitalapomra, vagy erre az oldalra is bátran. Üdvözlettel, – Regasterios vita 2020. június 27., 20:28 (CEST)Válasz

Szia, köszönöm a képfeltöltést! Visszajelzést kaptam, hogy végén felsorolt nemzetek közötti versenyeknél nem értik milyen számok vannak zárójelben ! Szerinted is kellene hozzá magyarázat ? úgy gondoltam logikus, h. a csapatok összteljesítménye és nem rúdugró eredmények a számok ! üdvözöllek, HaZsanna (...hogy lehet ezt az üzenetet elküldeni?- ez nem változtatás...ide hiányzik egy KÜLDÉS jel!) – Aláíratlan hozzászólás, szerzője HaZsanna (vitalap | szerkesztései) 2020. június 28., 09:07 (CEST)Válasz

Úgy látom, azért sikerült elküldeni az üzenetet, megtaláltad a módját. Te is alá tudod egyébként írni az üzenetedet, alább hagyok egy összefoglalót arról, mi a módja (egyébként a lényeg a négy tilde: ~~~~). Ami a számokat illeti, én inkább kosáreredményeknek nézném, mert sajnos fogalmam sincs, milyen szabályok vannak a rúdugrásban azon kívül, hogy egy magas léc felett kell átugraniuk a versenyzőknek. Valami magyarázat szerintem sem ártana ahhoz, hogyan alakul ki az eredmény egy ilyen csapatversenyen, érdemes volna beleírni. – Regasterios vita 2020. június 28., 20:31 (CEST)Válasz

Kedves Regasterios ! Ahogy ajánlottad, 3 sorban próbáltam elmagyarázni az országok közötti viadalokat. Sajnos valahogy eltorzult az alatta lévő sor és nem boldogultam a pontokkal. Légy oly jó és segíts ki megint ! Előre is köszönöm. – HaZsanna vita 2020. június 29., 19:04 (CEST)Válasz

Így most már sokkal közérthetőbb, köszönöm. A hibát javítottam. – Regasterios vita 2020. június 29., 19:14 (CEST)Válasz

Hogyan írj alá[szerkesztés]

A Wikipédiában van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat, dátumostul, mindenestül. A Wikipédiabeli speciális aláírásból nem csak a Wikipédián használt neved derül ki, hanem rögtön két linket is tartalmaz. Az egyik a többi szerkesztőnek szóló bemutatkozásodra mutat, a másik pedig arra a lapra, ahol üzenni lehet neked. Ehhez az „aláíráshoz” segítséget ad a szoftver. Elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattintasz a harmadik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Változtatások közzététele, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Az aláírásként megjelenített szöveget a regisztrált szerkesztők a „beállításaim” fül segítségével meg is változtathatják.

Megjegyzések

  • Amíg nem jelentkeztél be, az IP-címedet jelenteti meg az aláírás.
  • A bemutatkozólapodra mutató link csak akkor lesz kék, ha van rajta valami, amíg üres, addig pirosan fog virítani.
  • Az üzenőlapodra mutató link csak magán az üzenőlapon jelenik meg vastag fekete szövegként, mindenhol máshol rendes linknek mutatkozik.
  • Más módon is elérheted, hogy bekerüljön a szövegbe a négy hullámvonal, nem csak az aláírógombbal:
  • a négy tildét (hullámvonalat) a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy
  • közvetlenül is beírhatod: ~~~~.
  • az Alt Gr+1 (a fő billentyűzeten) billentyűkombinációnak (windows alapú rendszereken), és
  • az Alt+1 2 6 (a számok a számbillentyűzeten) kombinációnak (windows alapú rendszereken) is ugyanez a hatása.
  • ha a gombot használod, akkor kapsz egy gondolatjelet is az aláírásod elé.

– Regasterios vita 2020. június 28., 20:31 (CEST)Válasz