Szerkesztővita:Tocsa71

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pagony 9 évvel ezelőtt a(z) belső égésű témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Tocsa71!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Pagony foxhole 2015. március 2., 13:48 (CET)Válasz

belső égésű[szerkesztés]

Ne haragudj, visszaállítottam, mert az Osiris Helyesírás szerint, amit irányadónak használunk, különírandó. Kérlek, fogadd el ezt! Köszönöm. --Pagony foxhole 2015. március 2., 13:56 (CET)Válasz

Kedves Szerkesztő! Köszönöm a választ, de nem tudom elfogadni, mert hibás. Attól, hogy leírta valaki a helyesírási szótárban, attól még hibás.

Kérlek nézz utána a neves oldalon, amit wikipedia-ként ismer a nagyvilág, hogy minden belsőégésű motoros bejegyzés szövegében egybeírja a szerkesztő. Egyetlen bejegyzést találtam, amely különírja: azt amelyről itt vitatkozunk.

Kérlek nézz utána a szakkönyvekben és szakfolyóiratokban, hogy megbizonyosodj róla saját magad. Nem kérem, hogy menj el a könyvtárba, csak néhány online javaslat:

http://p2.vatera.hu/photos/ac/36/f997_1_big.jpg

http://s01.static.libri.hu/cover/03/b/781891_5.jpg

http://p2.vatera.hu/photos/7a/a6/4697_1_big.jpg

https://mta.hu/cikkek/belsoegesu-motorok-albizottsag-112801/

http://www.kepzesevolucioja.hu/dmdocuments/4ap/13_0675_001_100915.pdf

Ez a hibás bejegyzés annyira összezavarta a közgondolkodást, hogy a hallgatóim összevissza használják. Kérem, javítsuk ezt ki, tegyük helyre egyszer, s mindenkorra!

Köszönettel és üdvözlettel: Tóth-Nagy Csaba