Szerkesztővita:Orbaiszék

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Linkoman 8 évvel ezelőtt
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Orbaiszék!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Linkoman vita 2016. április 30., 12:08 (CEST)Válasz

Csutak Zsolt (1976.05.24, Székelyudvarhely, Erdély, Románia) == ifjúsági vezető, nyelvtanár, idegenvezető, oktatáskutató. Nagycsaládos, Budán él.

Családfa: Tősgyökeres székely kisnemes családból származik; a háromszéki kovásznai ill. Orbai-széki Csutakok először 1609-ben, majd 1650-ben is megerősítést nyertek nemességükben Rákóczi György erdélyi fejedelemtől.A felmenők közül említésre méltó személyiség volt Csutak József, 1848-as székely huszárkapitány ill. tekintetes Csutak József, segesvári bíró az 1900-as években, továbbá Csutak Vilmos, a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum őre és neves igazgatója.A román megszállás és a kommunizmus éveiben a tehetős família minden vagyonát elveszítette és tagjai kulák-listára kerültek.

Tanulmányok:


2015-től a BME APPI Közoktatásvezetői Pedagógus Szakvizsga szak, a finn és a skandináv oktatási modellek kutatója. Tanulmányút a Tamperei Alkalmazott Tudományok Egyetemének Nemzetközi Tanárképző Központjába, 2016. 2001-ben MA diplomát szerzett a Szegedi Tudományegyetem BTK Amerikanisztika, EU tanulmányok,ill. Politikaelmélet szakjain.1997-ben elvégezte a lakiteleki Népfőiskolán a Deák Ferenc Politika Iskolát.

Közéleti tevékenység:

Aktív ifjúsági élet szervező és vezető már középiskolás kora óta: egyik alapítótagja és képviselője a székelyudvarhelyi Udvarhelyi Fiatal Fórumnak (UFF), az Állampolgár Menedzser Egyletnek (ÁME). Részt vett az erdélyi Magyar Ifjúsági Tanács megalakításában 1995-ben. A romániai Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetségének (MISZSZ) külképviselője volt. A szegedi egyetemi évek alatt a JATE EHÖK Külügyi Bizottságának tagjaként egyik alapítója és szervezője a nagyon népszerű és sikeres Szeged-Kolozsvár hallgatói csereprogramnak. Alapítótagja a Garaboncziás Egyesületnek, a Futurope Egyesületnek, szegedi Erasmus Egyesületnek, ill. a DKMT Eurórégió Ifjúsági Szövetségnek 2001-ben. 1998-2000 között ifjúsági vezetőként és képzőként önkénteskedett a strasbourgi Európa Tanács Ifjúsági Igazgatóságának nemzetközi programjaiban Franciao.-tól Moldáviáig. Résztvett a magyarországi Ifjúsági Tanács létrehozásában is ill. 2009-2010-ben a soros magyar Európai Tanács elnökségi feladatok előkészítésében az Európai Néppárt Európai Tan.-ok Központja és a PMA Alapítvány szervezésében.

Publikációk:

Oktatási, eszmetörténeti jellegű tanulmányok, cikkek egyetemi lapokban többek között a szegedi Belvedere Meridionale, Magyar Nemzet, Modern Iskola, Tanárblog oldalain.