Szerkesztővita:Mityenka

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Piraeus 6 évvel ezelőtt a(z) Válasz emailedre témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Mityenka!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Piraeus vita 2017. szeptember 2., 22:58 (CEST)Válasz

Nicholas Shear[szerkesztés]

Üdv! Értesítelek, hogy az általad létrehozott Nicholas Shear szócikkről megbeszélés kezdődött a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Nicholas Shear oldalon. Ha részt kívánsz venni a megbeszélésben, nem tartod indokoltnak a jelölést, vagy megjegyzést szeretnél tenni, azon a lapon lehet. Ha úgy érzed, még segítségre szorulsz a Wikipédia szerkesztésében (pl. annak eldöntésében, hogy mi való a Wikipédiába és hogy egy cikknek milyen formai követelményeknek kell megfelelnie), akkor javaslom, hogy olvasd át a fenti üdvözlődobozban lévő hasznos linkeket, tedd fel kérdéseidet a kezdők fórumán, vagy ha akarsz, egy tapasztalt szerkesztőt (mentort) is kérhetsz a mentorműhelyen keresztül magad mellé, aki kezdetben segít neked eligazodni. Köszönöm a figyelmedet. Piraeus vita 2017. szeptember 2., 23:05 (CEST)Válasz

Válasz emailedre[szerkesztés]

Kedves Mityenka! Ha nem haragszol itt válaszolok, mert az általad felvetett kérdésekre adott válaszaim abszolút elférnek a nyilvános térben, és ilyen esetbe szívesebben hozom olyan helyre a beszélgetést, ahol a többi szerkesztő is láthatja. (Ez a felület kifejezetten ezért van.)

Egy pici pontosítást tennék az elején: nem jelöltük a Nicholas Shear oldalt törlésre, hanem én jelöltem és mások még nem szóltak hozzá a megbeszéléshez. Nagyon hasznos lenne, ha te is ott, a cikk törlési megbeszélésén szólnál hozzá a kérdéshez. Itt ugyanis nem biztos, hogy mindenki észreveszi, aki a témához hozzászól (az én email fiókomban meg rajtam kívül végképp senki nem látja). A törlési megbeszélés nem jelenti automatikusan azt, hogy a cikk törölve is lesz, mivel ahogy a neve is mutatja az egy megbeszélés. Fontos, hogy a cikkel kapcsolatos szempontok ott hangozzanak el.

Előzetesen van egy konkrét kérésem is. A cikkből törölted a törlési megbeszélés linkjét. Kérlek ezt máskor ne tedd, amíg a megbeszélés tart, hagyd ott a sablont! (Ez a kérés a sablon szövegében is szerepel.)

És akkor rákanyarodok, hogy miért jelöltem törlésre a cikket. Jól gondolod, a Wikipédia egy közösen szerkesztett szabad enciklopédia, de vannak alapelvei, szabályai, amiket illik betartani. Az egyik ilyen a nevezetesség. Ide csak olyan témában kerülhet föl szöveg – semleges nézőpontból megírva – amit előzetesen független, megbízható forrásokban már alaposan feldolgoztak és a forrásokat fel kell tüntetni. Ez az általad létrehozott cikkből hiányzott és a megítélésem szerint hiányzik most is. Ami még élesebbé teszi a dolgot, hogy élő személyek esetén még komolyabban vesszük, hogy ne jelenjen meg forrásolatlan információ, mert az téves, az érintett számára hátrányos, sértő lehet, esetleg jogi következményekkel járhat. Élő személyről ilyen információ nem hogy „időkorlát nélkül” nem lehet fent, de azonnal eltávolítandó.

Nehéz dolog, amikor az ember magáról ír cikket. Van egy útmutatónk, ha úgy tetszik javaslatunk az ilyen öncikkekkel kapcsolatban: mivel hozzá személyesen közel álló támákban, különösen saját magával kapcsolatban senki nem tud objektív maradni, általában nem javasoljuk, hogy ilyen cikket írjon bárki is.

És még egy utolsó tartalmi szempontot hadd adjak a kérdéshez, amit szintén egy irányelvünkből idézek, és kapcsolódik a fentiekhez, illetve a leveledhez: a Wikipédia nem való (ön)reklámozásra.

Remélem sikerül a cikkhez elfogadható forrásokat találni. Ha igen, és marad a szöveg, akkor javaslom fusd majd át és alkalmazd ezt a formai útmutatót. Üdv: Piraeus vita 2017. szeptember 3., 21:12 (CEST)Válasz