Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:E-kid

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Misibacsi 7 évvel ezelőtt a(z) Önvezető autó témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves E-kid!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: misibacsi*üzenet 2017. március 13., 19:17 (CET)Válasz

Önvezető autó[szerkesztés]

Szia!

Jól kibővítetted a cikket, esetleg te is a fejlesztők egyike vagy? A cikk szövegébe többször beszúrtál olyan fájlhivatkozást, ami külső fájlokra mutat, ezeket ki kellett szednem, mert a Wikipédia szoftvere ezek megnyitását a "Fájl:" tagon keresztül nem engedi meg. A "Külső hivatkozások", vagy "Források" szakaszban azonban ilyen fájlhivatkozások is megadhatók, tehát oda be lehet tenni őket!

Ha a cikk továbbfejlesztésén gondolkozol, a közlekedési környezet átalakítási szükséglete megérne egy nagyobb lélegzetnyi részt. Most csak meg van említve, hogy sokba kerülne a fejlesztés, de az nem derül ki, hogy mire kellene a pénz.

További jó szerkesztést! misibacsi*üzenet 2017. március 13., 19:17 (CET)Válasz

– E-kid vita 2017. március 13., 21:46 (CET)Válasz

Köszönöm! Igen, a BME-n dolgozom oktatóként, és pont ebben a témában kezdtünk elmélyedni.

Ok, akkor most átraktad jó helyre a hivatkozásokat?

Mindenképp fogom még továbbfejleszteni, a környezet átalakításról nagyon sokat lehetne még írni, akár a szokásjellemzők változásáról, a futásteljesítményről és a parkolóhelyek számának változásáról.– Aláíratlan hozzászólás, szerzője E-kid (vitalap | szerkesztései) 2017. március 13., 21:46‎

Szia!

A hivatkozásokat nem írtam át, ezt elmulasztottam; utána gondoltam, hogy rá fogsz kérdezni, és akkor elmondom hogyan kell, mert jobb, ha tudod alkalmazni.

Lényegében tehát a "Fájl:" vagy "File:" hivatkozás nem jó külső fájlokra, ilyenkor talán a "citweb" sablon használata ajánlható. Egy sablon leírását így tudod megkeresni a WP-n: "sablon:citeweb". Ha használni akarja valaki, arra szoktak lenni példák, minden esetben ezek a sablonnevek dupla kacsacsőrös zárójelek között állnak.

Úgy emlékszem, két helyen szedtem ki a cikkből a hibás hivatkozásokat. A cikken végzett módosításokat a laptörténet-nél tudod megnézni, illetve összehasonlítani, hogy milyen változások történtek két változat között. Onnan ki lehet másolni a hasznos szövegrészeket és beilleszteni az új szövegverzióba. Az Előnézet megtekintése mutatja, hogy a szöveg hogyan fog kinézni, a linkeknek elvileg kékeknek kell lenniük, és a jegyzeteknél nem szabad szintaktikai hibaüzenetnek lennie. A piros link megíratlan szócikkre utal, ez nem feltétlenül hiba, ha az a cikk még nincs megírva (de a téma szempontjából fontos). Tehát ilyet is szabad elhelyezni egy cikkben, de csak módjával.

Szerintem még biztos lesznek kérdéseid, ezeket megírhatod itt is, megpróbálok válaszolni rájuk.

Fontos, hogy a hozzászólásokat ne felejtsd el aláírni a négy hullámvonallal, ez beszúrja a szerk.nevedet és az aktuális dátumot és időt. misibacsi*üzenet 2017. március 14., 17:05 (CET)Válasz