Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:Breuer Hanna

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Piraeus 8 évvel ezelőtt a(z) Linkek, források és nowiki témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Breuer Hanna!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Piraeus vita 2015. január 11., 16:14 (CET)Válasz

Linkek, források és nowiki[szerkesztés]

Kedves Hanna!

Köszönjük, hogy ápolod a Bogyay Katalin cikket! :-)

Viszont mielőtt tovább szerkesztenél, arra kérnélek, hogy olvasd végig a Wikipédia:Az első lépések oldalakat, különös tekintettel a belső hivatkozásokra és külső hivatkozásokra vonatkozó részt. Láthatóan még picit bizonytalan vagy ezekkel kapcsolatban, és könnyítené az életünket, ha magabiztosan és hibátlanul tudnád ezeket beilleszteni, és nem kellene utánad javítgatni őket.

„Nowiki”-t is használtál a linkek beillesztésénél, pedig nem volt rá szükség. Ez az eszköz arra való, hogy ha egy-egy Wikikódban ne jelenjen meg. Mutatok egy példát:

  • Ha három aposztróf közé teszek egy szöveget, akkor az vastag lesz. Íme: kisnyúl.
  • Ha viszont nowikit használok körülötte, akkor a három aposztróf nem lép működésbe (a szöveg nem lesz vastag) hanem olvashatóan megjelenik. Íme: '''kisnyúl'''.

És még egyet hadd írjak le neked: a Wikipédia a Wikipédiában nem forrás, azaz a Wikipédiában szereplő információkra nem hivatkozunk, mivel nem lehetünk saját magunk forrásai. Erről itt olvashatsz.

Ha kérdésed van, írj bátran! További jó szerkesztést! Piraeus vita 2015. július 31., 10:19 (CEST)Válasz