Szerkesztővita:Battara

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Rlevente 9 évvel ezelőtt a(z) Lisznyay Szabó Gábor témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Battara!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Rlevente üzenet 2015. január 2., 11:33 (CET)Válasz

Lisznyay Szabó Gábor[szerkesztés]

Először is köszönjük az új szócikket, mellyel kapcsolatos észrevételeket, illetve több helyen feltett kérdésekre a választ itt adom meg. Mivel a Wikipédia szerkesztőközösségében a tegezés az elterjedt megszólítás, ezért ebben a formában folytatom.

  1. A cikket átneveztem Lisznyay Szabó Gábor-ra, mert a címekben csak akkor tüntetünk fel életrajzi adatokat, ha mástól való megkülönböztetésül szükséges, de jelen esetben ez nem áll fenn.
  2. Úgy nézem, több forrás alapján készült a cikk. Ez nem baj, de itt egy egységes cikknek kell lennie, tehát az nem jó, hogy kétszer van leírva az életrajza, több helyen szerepelnek ugyanazok az adatok, stb. Azonkívül a szerzői jogok tiszteletben tartása érdekében máshol közzétett szöveget nem szabad szó szerint átvenni: újra kell fogalmazni, össze kell dolgozni más forrásokból származó információkkal. Amennyiben a forrás eredeti szerzője Te vagy és a felhasználásra adtál engedélyt (az eredeti forrásban, vagy az OTRS-re elküldött levélben), akkor azt át lehet venni szó szerint, de a forrást (és az engedélyt) fel kell tüntetni.
  3. A forrásokat és azok szerzőit nem a cikk szövegében tüntetjük fel, hanem a végén adjuk meg, a Források szakaszban.
  4. A stílus megválasztásánál ügyelj arra, hogy ez enciklopédia, kerüld a személyes megfogalmazást (pl. „sokan emlékeznek a mosolygós tekintetű, szelíd és kiegyensúlyozott és mindig türelmes Tanár Úrra” vagy „elevenen élnek mindazok lelkében, akik ismerhették”) A méltatások, vélemények se ide valók. Ugyanakkor terjedelmi korlátaink nincsenek, ezért rövidítések használata sem indokolt.
  5. Képek feltöltésének módját és szabályait a Felküldési útmutató írja le. Saját kép esetét forrásnak írd, hogy saját kép, szerzőnek a Wikipédiás vagy a valódi nevedet.

Egyelőre ennyi. Nézd át a fenti üdvözlősablonban és az üzenetemben levő hivatkozásokon található tájékoztatókat. Ha kérdésed van, jelezd nyugodtan itt, vagy a vitalapomon. (az előbbi hivatkozásra vagy az aláírásom utáni "üzenet" szóra kattintva) --Rlevente üzenet 2015. január 2., 12:09 (CET)Válasz