Szerkesztővita:BJG77

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves BJG77!
English language.svg If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Bible scroll template.svg Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
BildBenutzer.png Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Commons-logo-en.svg Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Vépi vita 2018. március 29., 06:49 (CEST)

Dr_BJG1.jpg[szerkesztés]

Szia! Úgy néz ki, hogy Te töltötted fel a Commonsba ezt a képet. A gond vele az, hogy nincs rá képengedély, ezért törlésre jelölték. A kép jogtulajdonosának kellene nyilatkozni a kép szabad licenc alatti közzétételéről. A jogtulajdonos jelenleg valószínűleg a fotós. Licenc nélküli használat például azért nem fog működni, mert nem közkincs a kép. A nyilatkozatot a Wikipédia OTRS-rendszerén kell felküldeni. Kérlek látogass el a törlési megbeszélésre, ahol ehhez hozzá tudsz szólni: [1]. Ezen kívül kérlek olvasd el a WP:ENGEDÉLY, WP:OTRS útmutatókat.

Emellett kérlek nézz rá az általad is szerkesztett Budai János Gergő szócikkre, sok mindent átvariáltam, kérlek nézd meg, hogy nem vétettem-e tényszerű hibát. A szövegben több helyen jelöltem, ha forrás hiányzik. Mivel élő személy szócikkében nem szerepelhet lényegi állítás forrás nélkül, ezért ezeket megfelelő forrással alá kellene támasztani. Ha nem lehetséges ez, akkor távolítsuk el. Az élő személyek életrajzi szócikkeinek külön irányelvét itt olvashatod: WP:ÉLŐ. Ha kérdésed van, kérlek írj nekem akár itt, akár a vitalapomon. Üdvözlettel: Cvbncv Vince(érveljünk) 2018. március 29., 17:07 (CEST)

Szia! Volt két hivatkozás amit eltávolítottam, mert nem említette a cikkalanyt, az ilyen közvetett utalás pedig forrásként megtévesztő lehet. De ezeken kívül remek forrásokat adtál hozzá, köszönöm a segítségedet!

A képpel kapcsolatben sikerült haladni? Ha kérdésed van, kérlek írj a jogi kocsmafalra, ott biztos lesz, aki tud segíteni Neked. Ha segítségre van szükséged, engem is kereshetsz, de a képengedélyekben nincs nagy tapasztalatom. Cvbncv Vince(érveljünk) 2018. március 29., 18:36 (CEST)

Nagyon köszönöm a sok-sok segítséget!!! Remélem így most jó és összeállt a lap. A fotót hivatalos, a Vodafone által fizetett fotós készítette számomra, enyémek a jogok, de hogy azt itt, hogy lehet bizonyítani (azt leszámítva, hogy a fotós nem vitatja), nem tudom. Kicsit úgy látom túl van pörgetve ez a kérdés. Ha leszedik, megpróbálok feltenni másikat, olyat ami a saját telefonommal készült.

Szia! Azért "van túlpörgetve a kérdés", mert gyakran kerül fel a Wikipédiára szabad felhasználásúként megjelölt, de valójában nem szabad kép, például interneten begyűjtött ilyen-olyan képek. Ezek esetén a szerzői jog tulajdonosa jogosan kérhetné a Wikipédiát, hogy távolítsa el a jogsértő képeket. Élő személy portréja esetén tipikus esetben a fotós a jogtulajdonos, vagy ha hivatásszerűen fotózott, akkor esetleg az a cég is birtokolhatja a képet, amelynek alkalmazottja. Maga a jogtulajdonos Wikipédiára feltöltéskor választhatja azt a módszert, hogy szabad licenc alatt közzéteszi a képet, hogy az felhasználható legyen a szócikkekben. Ez esetben a WP:ENGEDÉLY oldalon olvasható módon, az ugyanott látható egyik sablonlevél értelemszerű kitöltésével nyilatkozhat a kép(ek)ről, azok internetes fellelhetőségüket is megjelölve. Ha megérkezik a képengedély a Wikipédia OTRS-rendszerén, akkor a kép kap egy OTRS-engedélyszámot, amely segítségével a szabad közzétételt a Wikipédia bizonyítani tudja szükség esetén. Kérlek szólj, ha a fentiekkel kapcsolatban segítségre szorulsz. Cvbncv Vince(érveljünk) 2018. április 3., 10:24 (CEST)