Szerkesztővita:AgiPalotas

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Piraeus 10 évvel ezelőtt a(z) S. Hegyi Lucia témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves AgiPalotas!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Piraeus vita 2013. május 23., 14:09 (CEST)Válasz

S. Hegyi Lucia[szerkesztés]

Kedves Ági!

Két sablont is elhelyeztem a cikken, amit átírtál, mivel oly mértékben reklámízű lett, hogy ebben a formájában szerintem nem való az enciklopédiába. Nem vontam vissza a változtatásaidat, mert szeretném, ha inkább javulna és bővülne a cikk, de arra kérlek olvasd el a fenti üdvözlőben elérhető alapelveket, különösen azt ami a semleges nézőpontra utal. Van egy irányelvünk is, ami szerint a szócikkek nem propagandák vagy reklámok.

Nagyon fontos továbbá a megfelelő források használata. Bevallom az általad betett nagy mennyiségű információ miatt most nem tudom ellenőrizni, hogy ez ebben az esetben mennyire valósult meg, de a szubjektív megfogalmazásokból („Magyarország vezető divattervezői között tartják számon”, „Évfolyamtársaival ellentétben a gyors meggazdagodás helyett a lassú, biztos gyarapodást választotta”) kiindulva gyanítom nem teljesen.

Ha tudok segíteni a cikk átalakításában, hogy az megfeleljen a Wikipédia elveinek, akkor kérlek jelezd! Üdv: Piraeus vita 2013. május 23., 14:20 (CEST)Válasz

Kedves Ági!
Köszönöm a választ! Végeztem, néhány változtatást a cikkben, de első körben inkább csak formaiakat. Inkább leírom, hogy mi az ami tartalmilag szükséges változtatás lenne. Nem akarok ugyanis nagyon brutálisan belenyúlni a munkádba. Minden, amit csináltam, visszavonható a laptörténet segítségével.
Egyetlen tartalmi változtatásom, a bevezető átalakítása volt.
És akkor a formai változtatások: Kiszedtem a cikkből vastagításokat, mivel a formai útmutatónk vonatkozó szakasza szerint a cikkekben csak a tárgy első említése van vastagon szedve. A cikk végét átalakítottam a szócikkek felépítésére vonatkozó útmutatónak megfelelően. Minden általad linkelt cikk a „További információk” szakaszba került, mert pillanatnyilag nem világos, hogy mit használtál fel valóban forrásként.
Mi az amit szerintem tartalmilag nagyon át kéne alakítani?
Nagyon fontos, hogy S. Hegyi Lucia élő személy, így minden kijelentést ami róla szól, forrásokkal kell alátámasztani. Ami nincs alátámasztva ily módon, azt élő személyek esetében töröljük. Azt javaslom, hogy amit nem fogsz tudni alátámasztani, azt inkább hagyd ki. (PL.: „Magyarország vezető divattervezői között tartják számon.” Ez elég szubjektív kijelentés és aligha találsz rá forrást.) A kevesebb több, és meglátod a tömör szöveg mennyire ütős lesz.
Máris elég sok hivatkozást tettél a cikkbe, ami nagyon jó, de a formázatlanságuk miatt pillanatnyilag nehezen áttekinthető, hogy ezek közül melyik tartalmaz releváns információt. Ezen segítene ha lábjegyzetté alakítanád őket. Beépítettem egy ilyen jegyzetet a bevezetőbe. Érteni fogod a logikáját: a „Források” szakaszban találod a javát, a bevezetőben pedig egy ráutalást. Ha gondolod, használd ezt mintának!
Azt gondolom, hogy bizony ki kellene törölni a cikkből a divatház fejlődésére és termékeire vonatkozó szakaszokat. Ha ez a divattervező személyéről szóló cikk, akkor arról kell szólnia. Ha a cég elég nevezetes lenne ahhoz, hogy cikk lehessen róla a Wikipédián, még akkor sem feltétlenül lenne helye a portfólióját, termékeit részletező szakaszoknak. Ez szimpla reklám, aminek nincs létjogosultsága itt.
És egy utolsó tipp: amíg dolgozol a cikken, helyezz el rajta egy Sablon:Tataroz. Így elkerülheted, hogy mások jelentősen belenyúljanak a cikkbe, amíg el nem készülsz vele.
Írj, ha bármit tehetek érted! Piraeus vita 2013. május 24., 10:55 (CEST)Válasz

Kedves Ági!

OK, értem a cég jelentőségét. Akkor csak annyi kell, hogy ezt is írd le, és a cég történetét jól támogasd meg forrásokkal a cikkben.

Sajnos olyan forrást nem tudsz használni, amit még nem publikáltak. A Wikipédia ugyanis csak olyasmire támaszkodik, ami már megjelent. Ha a szakdolgozat valahol publikálásra került, akkor már megfelelő forrás lehet. De ki tudod ezt küszöbölni: minden valamire való szakdolgozat forrásokra épít (leszámítva a saját kutatást, de ebben a tárgyban ennek viszonylag kicsi az esélye), így azokat te is fel tudod használni.

Üdv: Piraeus vita 2013. május 24., 13:07 (CEST)Válasz

Szia Ági!
Köszönöm az üzenetedet és levettem a sablonokat. Gratulálok: szépen alakul a cikk! Egy dolog eszembe is jutott róla: ha jól sejtem, a Magyar jelmeztervezők kategóriába is beillik a cikk. De ezt inkább neked kell megítélned.
(Egy megjegyzés: a vitalapomon úgy írtál üzenetet, hogy közben egy jó nagy szövegrészt kitöröltél. Nincs vele semmi baj, helyreállítottam. De figyelj erre, mert máshol ebből félreértés és konfliktus lehet, főleg, ha más vitalapján történik meg.)
Maradj közöttünk ha kész leszel a cikkel. Van még mit megírni a magyar Wikipédián a témakörben. Például olyan sincs még, hogy divattervezés... Pedig egy hozzáértő biztos el tudná kezdeni. ;-) Üdv: Piraeus vita 2013. június 3., 20:09 (CEST)Válasz