Stella Artois

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Stella Artois

Típussör
Származási hely Belgium
Alapítás1926
GyártóAnheuser-Busch InBev
Alkoholtartalom%
A gyártó weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Stella Artois témájú médiaállományokat.

A Stella Artois egy belga sörmárka, amelyet az Anheuser-Busch InBev készít. A cég székhelye a belga Leuvenben található. A sör alkoholtartalma 4,8%-tól 5,2%-ig terjed. A Stella Artois támogatja a filmfesztiválokat is, többek között a Cannes-i és a Sundance fesztiválokat.

Története[szerkesztés]

1708-ban Sébastien Artois megalapított egy sörfőzdét. A cég 1926-ban már elkezdte gyártani a ma is jól ismert italt, amelyet abban az időben még csak karácsonykor forgalmaztak. 1988-ban az Interbrew cég megtervezte a Stella jelenlegi logóját, és a szimbólumnak számító kelyhet, ami a sört tartalmazza, az emblémával az elején. 1993-ban egy új sörgyárban kezdték el gyártani. 2004-ben, amikor megalakult az Inbev, a márka sikere megemelkedett. 2008-ban az InBev egyesült az Anheuser-Busch céggel, létrehozva az Anheuser-Busch Inbev-et.

A márka magyar bemutatója ismeretlen, hazánkba valószínűleg az 1990-es években jutott el. Magyarországon a Borsodi Sörgyár Zrt. állítja elő.[1]

Források[szerkesztés]

  1. A Stella Artois a Borsodi Sörgyár honlapján. [2016. szeptember 23-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. szeptember 22.)