Miller Genuine Draft

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Miller Brewing Co. 1855-ben nyitotta meg kapuit Milwaukee-ban. 3 fő márkája a Miller Lite, a Miller Genuine Draft és a Miller High Life. A Miller Genuine Draft 1986-ban indult világhódító útjára, és mára már több, mint 100 országban kapható.

2002 nyarán a Miller Brewing egyesült a South African Brewery-vel, mely 1993 óta a Dreher Sörgyárak Zrt. tulajdonosa, megalapítva ezáltal a SABMillert, a világ második legnagyobb sörgyártó vállalkozását.

Ízjellemzők: A Miller Genuine Draft lágy, frissítő ízélményt nyújt. Kellemesen keserű, komlós aroma jellemzi, mérsékelten testes és finom maláta utóízzel.

A Miller egyedülállóan lágy ízét a különleges Cold-filtering (hidegen szűrés) technológiának köszönhetően nyeri el. Ez az egyetlen sör, amelynek készítése során ilyen technológiát alkalmaznak.

Összetevők: víz, árpamaláta, maltóz szirup, komló, komlókivonat

Alkohol tartalom: 4,7% V/V

Kiszerelés: 0,33 l-es üveg

Díjak:

  • Nagy Amerikai Sörfesztivál (Great American Beer Festival) – 1 arany, 5 ezüst és egy bronzérem
  • Sör Világkupa (World Beer Cup) – ezüstérem

Cold-filtering (hidegen szűrés) A sörfőzést követő fázisban a sörlét azonnal 35Co-ra hűtik, hogy megőrizzék a sör friss, telt ízét, a négyszeres szűrési folyamatig pedig fagypont közeli hőmérsékletig hűtik tovább. A különleges tisztaságú, aranysárga sör eléréséhez az utolsó szűrési fázisban a jéghideg sörlevet egy porózus kerámia szűrőn folyatják keresztül, amelynek segítségével eltávolítják az összes szennyeződést, amely károsíthatja a sör ízét. A szűrt sört rendkívül tiszta körülmények között, sterilizált üvegekbe és dobozokba, illetve hordókba töltik, így biztosítva a pasztörizálatlan sör eltarthatóságát.

Külső hivatkozások[szerkesztés]