„Chuck Smith” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a {{nemzetközi katalógusok}} sablon elhelyezése AWB
Penzes.tamas (vitalap | szerkesztései)
A Calvary Chapel nem önálló vallás mivel a keresztény vallás része, inkább önálló felekezetnek lehetne nevezni.
17. sor: 17. sor:
| aláírás =
| aláírás =
}}
}}
'''Chuck Smith''' ''Charles Ward Smith'' ([[1927]] – [[2013]]. [[október 3.]]<ref>[http://www.christianitytoday.com/ct/2013/october-web-only/chuck-smith-86-dies-after-cancer-battle.html?paging=off Chuck Smith, 86, Dies After Cancer Battle] {{en}}</ref>) a [[Calvary Chapel]] vallás alapítója, elismert, legfőbb vezetője az [[Amerikai Egyesült Államok]]ban.
'''Chuck Smith''' ''Charles Ward Smith'' ([[1927]] – [[2013]]. [[október 3.]]<ref>[http://www.christianitytoday.com/ct/2013/october-web-only/chuck-smith-86-dies-after-cancer-battle.html?paging=off Chuck Smith, 86, Dies After Cancer Battle] {{en}}</ref>) a [[Calvary Chapel]] mozgalom (és keresztény felekezet) alapítója, elismert, legfőbb vezetője az [[Amerikai Egyesült Államok]]ban.


== Lelkészi pálya==
== Lelkészi pálya==

A lap 2014. november 9., 09:52-kori változata

Chuck Smith
Született1927
Ventura[1]
Elhunyt2013. október 3.
Newport Beach
Állampolgárságaamerikai
Foglalkozása
IskoláiSanta Ana High School
Halál okatüdőrák
A Wikimédia Commons tartalmaz Chuck Smith témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Chuck Smith Charles Ward Smith (19272013. október 3.[2]) a Calvary Chapel mozgalom (és keresztény felekezet) alapítója, elismert, legfőbb vezetője az Amerikai Egyesült Államokban.

Lelkészi pálya

Smith a Kaliforniai Venturában született 1927-ben. A diploma megszerzése után egy továbbképzésben vett részt a LIFE bibliaiskolában. Majd pappá szentelték a Pünkösdi Négyszegletkő Apostoli Hit Nemzetközi egyház (International Church of the Foursquare Gospel) pásztoraként. Chuck Smidt 1965 decemberében az gyülekezet növelési technikák hatástalansága okozta csalódás után, befejezte a négy szegletkő egyházban végzett szolgálatát a Californiai Santa Ana-ba. Majd 25 hívőből álló csoporttal folytatta a lelkészi munkáját. Miután Lonnie Frisbee keresztény exhippiről interjúk és képek jelentek meg a Life, Newsweekben és Rolling Stone magazinokban. Ismertté, népszerűvé válásával, a Calvary Chapel név is ismertté vált, istentiszteletei ezidőtájt heti 25.000 embert vonzottak. Frisbee Amerika-szerte kíváncsivá tette az embereket. Smith kezdetben főként "The Word Today" rádióműsoron keresztül terjesztette el a tanítását. Lonnie és több más hívő közreműködésével 2000 fősre duzzadt a gyülekezet.

Calvary Chapel

Smith a Calvary Chapel mozgalom alapítója. Costa Mesából írányítja nemzetközi mozgalmát, ami 25 különböző országban van jelen. Sok exhippinek van most lelkészi állása a Calvary Chapelnél azok közül akik a mozgalom indulásakor, annak fénykorában Smith segítségére voltak. Mint például Greg Laurie, Jon Courson, Mike MacIntosh, Raul Ries, és Skip Heitzig.

Smith vezetése alatt a CC számos szervezetet hozott létre:

  • Maranatha! Zene Maranatha! Music – egy keresztény zenei kiadó vállalat
  • CSN, International – egy növekvő keresztény radió adó vállalat
  • Remény a gyermekekért Hope for the Children International- segély szervezet a szegény, belvárosi gyerekekért
  • Ige a mának The Word For Today – egy multi-média kiadó/rádio műsoraszóró vállalat
  • Maranatha keresztény főiskola Maranatha Christian Academy
  • Calvary High School
  • Calvary Chapel Bibliaiskola Calvary Chapel Bible College
  • Calvary Chapel a Szolgálat iskolája Calvary Chapel School of Ministry

Smith a közösségen elismert vezetője. Felesége Kay a Costa Mesai női szolgálat vezetője, fia Jeff a Szó a máért és a CSN International kiadónál dolgozik. Smith másik három gyereke szintén egyházi szolgálatban dolgozik.

"Jövőbeli túlélés" könyv és prófécia

Chuck Smith egy téves próféciáját is jegyzett lett, mely főként a valláskutatók körében ismert. Smith Future Survival -című könyvében azt írta, hogy "meg vagyok győződve róla, hogy Jézus még 1981 előtt visszatér." Ígérte, Jézus visszajövetele (és ezzel egyben a világ vége) ezzel ellentétben nem jött el.[3][4] [5]

Lásd még

Hivatkozások

További információk