Vita:Chuck Smith

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt ATTee 17 évvel ezelőtt

25 emberrel kiszakadt + antikarizmatikusság[szerkesztés]

Szia, Neó!

Ez az ő tollából olvasva nem így látszik. Ő egymaga jött el jól menő gyülekezetükből, amikor hívták egy másik, bezárásra váró független 25 tagú gyülekezetbe, a már létező Calvary Chapel nevűbe Costa Mesában. Abban a gyülekezetben prófécia is volt, hogy miket fog csinálni az új lelkészük, hová fognak költözni, és hogy nemzetközivé és híressé fog válni a gyülijük. És az be is vált.

Chuck egyébként nem antikarizmatikus. Csak nem szereti, ha erőltetik a karizmákat. Ezt karizmániának nevezi. Ő ugyanúgy vallja a karizmák működését ma is, és használja is, de biblikus megszorításokkal (Lásd 1Korintus 14, gyülekezeti rend).

Üdv: 2006. december 7., 22:20 (CET) Nem tudom, miért, lehagyta a nevemet: ATTee

Hogyan adhatták Lonnievel a nevet?[szerkesztés]

Ha már egyszer létezett a 25 tagú bezárásra váró Calvary Chapel, akkor hogyan adhatták ezt a nevet Lonnieval? Honnan veszed az infót? :)

ATTee 2006. december 7., 22:23 (CET)Válasz

Nem létezett csak az International Church of the Foursquare Gospel ez a 25-fős Calvary Chapel igazából 25-fős "Foursquare Gospel" -volt. Egyébként nem állítom, hogy Lonnie találta ki a Calvary Chapel nevet, csak félreértetted a szöveget. --Neo 2006. december 8., 20:40 (CET)Válasz


pbWiki és 100th Sheep[szerkesztés]

Szerintem, amíg egy másik wikin írkáló emberről nem tudjuk, kicsoda is a valóságban, addig ne építsünk keserűséggel és kritikával teljes bizonyságaira. Más fórumokon is több álnév alatt írogál és rombolja mind a CC, mind Chuck hírnevét; sőt, még azt is állította, hogy Chuck Smith nincs is megtérve - még a fórumban is megosztlást okozva ezzel. Vállalja tehát az ilyen ember a saját nevét, ha már egyszer kritizál.

Bővebben erről az Ellenőrizhetőség, és itt a "Kétséges megbízhatóságú források" cím alatt találtam segítséget.

Üdv: Váradi Attila, ATTee 2006. december 9., 21:41 (CET)Válasz