„Wikipédia:Wikitanácsi indítványok/Turokaci” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Címke: 2017-es forrásszöveg-szerkesztő
45. sor: 45. sor:


=== További szerkesztők álláspontja ===
=== További szerkesztők álláspontja ===
Ez elmebaj, de jellemző! [[Szerkesztő:Texaner|Texaner]] <sup>[[Szerkesztővita:Texaner|vita]]</sup> 2021. november 22., 21:58 (CET)<!--
<!--
==== álláspontja ====
==== álláspontja ====
==== álláspontja ====
==== álláspontja ====
51. sor: 51. sor:
==== álláspontja ====
==== álláspontja ====
-->
-->

=== A testület állásfoglalása az ügy befogadásáról ===
=== A testület állásfoglalása az ügy befogadásáról ===



A lap 2021. november 22., 22:58-kori változata

Turokaci WP:FELÉP-pel szembemenő szerkesztései

Kezdeményező: Hungarikusz Firkász Ide írkássz!
Időpont: 2021. november 22., 09:07 (CET)

Érintett felek

Irányelvek, leírások

Igazolás az érintettek értesítéséről

Igazolás a vitarendezés más formáinak igénybevételéről (esetleges)

Hungarikusz Firkász álláspontja

A Wikipédia:Szócikkek felépítése útmutatót (továbbiakban WP:FELÉP) 2011-ben Wikipédia:Szavazás/A szócikkek egységes felépítése (2011)|szavazta meg a közösség 21:0 arányban.

Turokaci (aki 2007-ben szerkesztette először a WP-t, de komolyabban csak 2016-tól van jelen) alapjában véve hasznos szerkesztő, azonban rendszeresen és szándékosan rossz helyre helyezi el a == Jegyzetek == {{jegyzetek}} karaktersort (itt most direkt nem egymás alatt szerepelnek, hogy ne törjön meg a szöveg). A szándékoltságra bizonyíték – többek között – ezen szerkesztővitalapi beszélgetés. Már 2019-ben is kapott visszajelzés ezzel kapcsolatban, de még most, 2021 novemberében is kellett neki szólni emiatt: Szerkesztővita:Turokaci#WP:FELÉP (2) (ez november 17-i, de már november 20-án megint ugyanezt csinálta: [1], [2] és ez csak kettő példa. Már rengeteg ilyen módosítása lett visszaállítva/visszavonva, többet én magam tettem meg és a legtöbb esetben korrigáltam utána a megfelelő módra (de például itt és itt, ahol nem korrigáltam utána, másodszor is az általa preferált módszerrel tette be): [3], [4], [5] [6].

Az Igazolás a vitarendezés más formáinak igénybevételéről (esetleges) szakaszban látható, hogy többször, többen is próbáltunk beszélni vele, kértük, hogy ne így csinálja, a Jegyzetek beszúrása szakaszban hárman is megpróbáltuk jobb belátásra bírni. Azóta sem sikerült.

Az nem módszer, és nem működhet, hogy egy megerősített szerkesztő után folyamatosan menni kell, és figyelni, hogy mit csinál, mert egyszerűen nem hajlandó a megszavazott és elfogadott módszer szerint dolgozni, csak a saját elképzelései szerint. Ezzel felesleges munkát okoz más szerkesztőknek, akiknek utána korrigálnia kell ezeket, holott neki ugyanannyi idejébe és energiájába kerülne a megfelelő helyre tenni a szóban forgó szakaszt és annak tartalmát (egy időben magukat a szócikkeket tönkre is tette a kapcsolódó szerkesztéseivel, amikor is a Megjegyzések szakaszokat és azok tartalmát távolította el, nem törődve azzal, hogy az ott lévő sablon törlésre hibát generál. Erről, szerencsére, azóta leszokott.). Arról nem is beszélve, hogy többször/többedszer kell lefutni emiatt ugyanazt a kört nála, amelyben kérést/felszólítást intéznek hozzá emiatt. Ez részben a demonstrálást is kimeríti.

Fentebbiek okán kérem a WT-t, hogy fogadja be az ügyet és szólítsa fel Turokaci szerkesztőt a WP:FELÉP megfelelő használatára (vagy a vonatkozó szakasz és tartalmának elhelyezésének mellőzésére), ha pedig a felszólításnak nincs hatása, tegye lehetővé az adminisztrátorok része azt, hogy blokkolással figyelmeztessék az útmutató betartására. Természetesen végleges blokkról ebben az esetben szó sem lehet, de a pár napos/hetes blokk talán elegendő lenne.

Turokaci álláspontja

További szerkesztők álláspontja

Ez elmebaj, de jellemző! Texaner vita 2021. november 22., 21:58 (CET)[válasz]

A testület állásfoglalása az ügy befogadásáról

A WT az indítványt észlelte és annak befogadása mellett döntött. Gg. AnyÜzenet 2021. november 22., 21:49 (CET)[válasz]