Rozsdás Rákolló

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Rozsdás Rákolló
Rozsdás Rákolló.jpg
Adatok
Típus étterem
Alapító Rák úr
Séf Jim (korábbi)
Spongyabob Kockanadrág (jelenlegi)
Cím
Település Bikinifenék

A Rozsdás Rákolló (eredeti név: Krusty Krab ) egy kitalált étterem a SpongyaBob Kockanadrág című sorozatban. Az étterem alapítója és tulajdonosa Rák úr, a pénztáros Tintás Tunyacsáp és a szakács Spongyabob Kockanadrág. Az étterem specialitása a Herkentyűburger. Az étteremmel szemben van a Veszélyes Vödör étterem, aminek tulajdonosa Sheldon J. Plankton, aki szeretné megszerezni a Herkentyűburger titkos receptjét, és így fellendíteni az éttermét.

Rák úr és Plankton kiskorukban a legjobb barátok voltak. Aztán Rák Úr létrehozta a rozsdás rákollót.Plankton megépítette a veszélyes vödört.Rák úr megírta a herkentyűburger titkos receptjét, amit senkinek nem mondott meg, csak Jimnek a korábbi szakácsának (ma már Spongyabob Kockanandrág). Még Planktonnak sem mondta meg. Ezért vesztek össze. Jim viszont felmondott, mert nem kapott fizetést a kapzsi főnöktől. Utána Spongyabobot vette fel séfnek, aki nagyszerűen sütötte a herkentyűburgert, bár Jim jobban csinálta. Egyes epizódokban Patrik is ott dolgozott.

Nevek[szerkesztés]

Az étteremnek és Plankton éttermének is sok különböző neve volt. Kezdetben még Rozsdás Ráktanyaként emlegették, aztán az első évad néhány részétől már Rozsdás Rákollónak hívták, Plankton étterme pedig a Veszélyes Vödör nevet viselte. A mozifilmben az étterem neve Rákcsáló lett, Plankton étterme pedig Nagy Fogás néven jelent meg. A további évadokban az étterem neve nem változott, Planktoné viszont minden évadban: a negyedikben Lyukas Vödör, az ötödikben csak Vödör, a hatodikban pedig Csámcsogó lett.

Külső hivatkozások[szerkesztés]