Ugrás a tartalomhoz

Spongyabob Kockanadrág (4. évad)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Spongyabob Kockanadrág
4. évad
Ország USA
Eredeti adóNickelodeon
Sugárzás2005. május 6.
2007. július 24.
Magyar adóNickelodeon
Epizódok száma20 (38)
Házimozi-megjelenés2006. szeptember 12., 2007. január 9.
Kronológia
← Előző
Következő →
3. évad
5. évad
epizódlista

A SpongyaBob Kockanadrág negyedik évada az eddigi évadokhoz hasonlóan 20 részes.[1] Eredeti premierje 2005. május 6-án volt a "Herkentyűburgerek támadása/Micsoda férfi" című résszel és 2007. július 24-én a "Mini Tunyacsáp" című résszel ért véget. Magyarországon a Nickelodeon 2006 júniusában, a TV2-n pedig 2008. december 31-én volt a premierje. Az évad 2 része, Az ismeretlen lény és a Hókuszpókusz Magyarországon egy McDonald's ajándék DVD-n megtalálható volt. Jelenleg az RTL+ és a Cool TV adja.

Epizódok[szerkesztés]

# Magyar cím Eredeti cím Író Eredeti premier
1 Herkentyűburgerek támadása Fear of a Krabby Patty C.H. Greenblatt, Paul Tibbitt 2005. május 6.
Miután a Rozsdás Rákolló Plankton étterme miatt 24 órás non-stop étterem lesz, SpongyaBob egyszerre megőrül a sok munkától, s mindenhol gyilkos Herkentyűburgereket lát. A gyógyulása miatt elmegy pszichológushoz, aki valójában Plankton, aki így próbálja megszerezni a Herkentyűburger titkos receptjét.
Micsoda férfi Shell of a Man Mike Bell, Paul Tibbitt
Rák úr valamikor a tengerészetnél 'Lemezeshasú Páncélos' volt. De kihízza a páncélját, így SpongyaBob felveszi és abban megy el a tengerész társak találkozójára.
2 Az elveszett matrac The Lost Mattress Mike Bell, Tim Hill 2005. május 13.
Rák úr már egy ideje rossz matracán alszik, így egy nap megfájdul a háta. Spongyabob és Patrik vesz neki egy új matracot, Tunyacsáp a régit elviszi a szeméttelepre. De abban volt Rák úr összes pénze, ezért Spongyáék megpróbálják visszaszerezni, amihez viszont le kell küzdeniük egy őrkukacot.
Páncélos kontra Plankton Krabs vs. Plankton Mike Mitchell, Vincent Waller, Tim Hill
Plankton elcsúszik a Rozsdás Rákolló felmosott padlóján, és tábla sem volt, ami figyelmezteti a vizes padlóra. Így bepereli Rák úrt a bíróságon, hogy megszerezze a Herkentyűburger titkos receptjét. Rák úr felbérel egy ügyvédet, ám annak sérülése miatt Spongyabob lesz Rák úr ügyvédje.
3 Láttad ezt a csigát? Have You Seen This Snail? Aaron Springer, Paul Tibbitt 2005. november 11.
Dupla epizód, melyben Spongyabob hetekig nem foglalkozik Csigusszal, aki ezért elmegy egy másik városba. Patrik és Spongyabob ezért elindulnak Csigusz keresésére.
4 Az ajándékautomata Skill Crane Aaron Springer, Vincent Waller, Kyle McCulloch 2005. május 20.
Tunyacsápnak nem sikerül kihalásznia egyetlen játékot sem Rák úr új automatájából, Spongyabobnak viszont igen, aminek következményképp Tunyacsáp mindent megtesz egy ajándék kihalászásáért.
Jószomszédok Good Neighbors Mike Bell
Tunyacsáp eltervez magának egy tökéletes vasárnapot, amit SpongyaBob és Patrik tönkretesz.
5 Minden eladó Selling Out Zeus Cervas, Erik Wiese, Tim Hill 2005. szeptember 23.
Rák úr eladja a Rozsdás Rákollót egy Howard Blandy nevű étteremlánc tulajdonosnak, aki áttervezi az éttermet. Rák úr végül annyira unatkozik, hogy alkalmazott lesz az étteremben, ám az új étterem egyre kevésbé kezd tetszeni Rák úrnak.
Mókanadrág Funny Pants Luke Brookshier, Tom King, Steven Banks 2005. szeptember 30.
Tunyacsápot megőrjíti SpongyaBob állandó nevetése, s becsapja, hogy ilyen sok nevetéstől elromolhat a "nevetődoboza".Ezután Spongyabob 24 órán át nem nevet a nevetődobozának pihentetésére, de ettől már egyáltalán nem tud nevetni.
6 Fajankók és sárkányok Dunces and Dragons Zeus Cervas, Erik Wiese, Tim Hill 2006. február 20.
Dupla epizód, melyben Spongyabob és Patrik, akik egy középkori rendezvény csikóviadala közben véletlenül tényleg a középkorba kerülnek. Ott elhatározzák, hogy megmentik a lakókat a gonosz Planktomágustól.
7 Ellenség a családban Enemy In-Law Luke Brookshier, Tom King, Tim Hill 2005. október 14.
Plankton szerelmes lesz Rák úr anyjába, amit az is erősít, hogy Rák úr édesanyja is tudja a Herkentyűburger titkos receptjét. Rák úr persze próbálja ezt megakadályozni.
Hopszi és Kobaka 6 - A mozgókép Mermaid Man and Barnacle Boy VI: The Motion Picture Casey Alexander, Chris Mitchell, Paul Tibbitt 2005. október 7.
Miután a legújabb Hopszi és Kobaka filmben nem az igazi Hopszi és Kobaka szerepel, ezért Spongyabob és Patrik leforgatja saját Hopszi és Kobaka filmjét. Ám Spongyabob rájön, hogy saját filmet forgatni elég nehéz.
8 Patrik, a zseni Patrick SmartPants Casey Alexander, Chris Mitchell, Tim Hill 2005. október 21.
Patrik véletlen leesik egy hegyről, s beveri a fejét. Így ő lesz a legokosabb Bikinifenéken.
Tunyabob Csápnadrág SquidBob TentaclePants Zeus Cervas, Erik Wiese, Steven Banks 2005. november 4.
Spongyabob és Tunyacsáp teste összemosódik, amikor kipróbálják Szandi teleportációs gépét.
9 Rozsdástorony Krusty Towers Luke Brookshier, Tom King, Steven Banks 2006. április 1.
Rák úr átalakítja éttermét egy luxus hotelre, mely minden kívánságot teljesít, és ahol Tunyacsáp és Spongyabob a kiszolgáló személyzet. Ám Tunyacsáp ezt megunja, és úgy dönt, hogy a szállodában pihen.
Puff asszonyság ki van rúgva Mrs. Puff, You're Fired Casey Alexander, Chris Mitchell, Tim Hill
Puff asszonyt kirúgja Mr. Fitz, miután Spongyabob újra megbukik a vezetési vizsgán. Helyére egy tábornokot raknak, aki kőkeményen edzi Spongyabobot.
10 Majomparádé Chimps Ahoy Luke Brookshier, Tom King, Steven Banks 2006. május 5.
Szandi főnökei, a majmok meglátogatják őt, és ha nem tud jó találmányt produkálni, akkor el kell költöznie Bikinifenékről. Spongyabob és Patrik úgy döntenek, készítenek egy találmányt Szandi nevében.
Szellemjárás Ghost Host Zeus Cervas, Erik Wiese, Tim Hill
Miután a Bolygó Hollandi eltöri a hajóját, Spongyabobnál száll meg. Viszont nem egy kellemes lakótárs, és ezért próbál megszabadulni tőle.
11 Születésnap Whale of a Birthday Luke Brookshier, Tom King, Paul Tibbitt 2006. május 12.
Pearl tizenhatodik születésnapja alkalmából egy tökéletes bulit szeretne. Míg Rák úr a bulit szervezi lányának a Rozsdás Rákollóban, addig Spongyabobbal mindent megvetett, amit Pearl szeretne.
Karatesziget Karate Island Casey Alexander, Chris Mitchell, Steven Banks
Udon mester meghívja SpongyaBobot a Karateszigetre, amit Szandi nem néz jó szemmel. Később kiderül, hogy az egész átverés, és Udon mester elrabolja Spongyabobot, akit csak Szandi menthet meg.
12 Nem minden arany, ami fénylik All That Glitters Erik Wiese, Zeus Cervas, Steven Banks 2006. június 2.
Spongyabob egy Rémisztő Herkentyűburger készítése közben eltöri a húslapátját. Ezután elhatározza, hogy vesz egy új húslapátot.
Kívánságkút Wishing You Well Luke Brookshier, Tom King, Steven Banks
Rák úr úgy dönt, kívánságkutat épít, és Spongyabobot beleküldve szedi össze a bedobott pénzt. Közben Spongyabob és Patrik próbálják megtalálni a kívánság forrását.
13 Új élet New Leaf Zeus Cervas, Erik Wiese, Steven Banks 2006. szeptember 22.
Plankton úgy dönt, hogy felhagy a titkos recept ellopási kísérleteivel, és a Veszélyes Vödröt a Planktovenir nevű ajándékbolttá alakítja. Rák úr persze csalafintaságot sejt mögötte, majd később újra össze akar barátkozni Planktonnal.
Csigaveszettség Once Bitten Casey Alexander, Chris Mitchell, Steven Banks 2006. szeptember 29.
Bikinifenéken mindenki retteg Csigusztól, mivel nincs beoltva veszettség ellen. Sokan azt hiszik elkapták tőle, és ettől zombikká válnak, ezért mindenki menekülni kezd.
14 Spongyabob szabadságra megy Bummer Vacation Casey Alexander, Chris Mitchell, Dani Michaeli 2006. október 13.
Spongyabob munkamániája miatt nem vesz ki szabadságot. De mivel a Szakácsok Szakszervezet ezért megbüntetné az éttermet, Rák úr kényszerszabadságra küldi Spongyabobot, aki nem bírja sokáig a szabadságot.
Parókadivat Wigstruck Luke Brookshier, Tom King, Dani Michaeli 2006. november 17.
Spongyabob talál egy parókát, s igazán megtetszik neki, de más csak nevet rajta. Ezt viszont Spongyabob nem érti meg, és továbbra is hordja a parókát.
15 Mély Tunyacsápi utazás Squidtastic Voyage Luke Brookshier, Tom King, Dani Michaeli 2007. október 6.
Tunyacsáp Spongyabob és Patrik miatt lenyeli a klarinétja egy darabját. Szandinál Spongyabob és Patrik összezsugorodva egy hajóval megkeresik a zavaró klarinétdarabot, hogy eltávolíthassák.
Álcázás That's No Lady Casey Alexander, Chris Mitchell, Steven Banks 2006. november 25.
Patrik egy félreértés miatt rettegni kezd egy nyaralást reklámozó ügynöktől, így lánynak álcázza magát. Viszont mindenki utána bóklászik.
16 Az ismeretlen lény / A dolog" The Thing Zeus Cervas, Erik Wiese, Steven Banks 2007. február 15.
Tunyacsáp véletlenül beleszárad egy cementtömbbe, Spongyabob és Patrik pedig egy állatnak hiszi őt. Tunyacsápot végül állatkertbe rakják, ahonnan Spongyáék próbálják kiszabadítani
Hókuszpókusz Hocus Pocus Casey Alexander, Chris Mitchell, Steven Banks
Spongyabob varázskészletet rendel, ám Tunyacsáp elmenekül előle, és helyére valaki egy pisztáciás fagyit dob. Spongyabob viszont azt hiszi, fagyivá változtatta Tunyacsápot és Patrik segítségével próbálják visszaváltoztatni, majd végül megpróbálnak a varázskészlet készítője segítségéhez fordulni.
17 Jogosítvány Driven to Tears Luke Brookshier, Tom King, Steven Banks 2007. február 19.
Spongyabob már megint megbukik, ami miatt Patrik beszélni akar a vizsgáztatóval. Ám véletlenül levizsgázik, ráadásul 1 milliomodikként, ami miatt luxuscsónakot nyert.. Spongyabob féltékeny lesz rá, ráadásul Patrik henceg is.
Íme a király Rule of Dumb Zeus Carvas, Erik Wiese, Dani Michaeli
A Királyi Minisztérium szerint Patrik királyi leszármazott. Később Spongyabobtól megtudja, hogy így bármit tehet és bármit megszerezhet, ám így visszaél hatalmával.
18 Vadnak születtek Born to Be Wild Luke Brookshier, Tom King, Steven Banks 2007. március 31.
Spongyabob azt hiszi, hogy a Vadak nevű motorosbanda megtámadja Bikinifenéket, aminek csak Rák úr örül és át is tervezi a motorosoknak az éttermet. Időközben Spongyabob és Patrik próbálnak vadak lenni.
Barát vagy ellenség? Best Frenemies Zeus Cervas, Erik Wiese, Dani Michaeli
Rák úr észreveszi, hogy az italt mindenki az új italláncból, a Moszat Shake étteremből veszi. Rák úr ezért szövetkezik Planktonnal, hogy megszerezzék az ital titkos receptjét.
19 Rózsaszín enyveskezű The Pink Purloiner Luke Brookshier, Tom King, Steven Banks 2007. február 19.
Spongyabob elveszti a kedvenc ultramodern medúzahálóját, a Jó Öreg Megbízhatót. Egyre inkább azt hiszi, hogy Patrik lopta el, és próbál egyre többet kideríteni Patriktól titokban.
Mini Tunyacsáp Squid Wood Casey Alexander, Chris Mitchell, Dani Michaeli 2007. július 24.
Mivel az igazi Tunyacsáp ki nem állhatja, Spongyabob készít egy mini Tunyacsápot. Ám a mini Tunyacsáp népszerűbb, mint az igazi Tunyacsáp, habár ugyanazokat a dolgokat csinálja.
20 A legjobb nap Best Day Ever Nate Cash, Tuck Tucker, Steven Banks 2006. november 10.
Spongyabob eltervezi a Legjobb napot, amit a barátaival tölt. Ám valami miatt minden terve kudarcba fullad.
Rágógumi ajándékba The Gift of Gum Zeus Cervas, Erik Wiese, Dani Michaeli 2007. február 19.
Barátok napján Patrik a rágógumikupacával ajándékozza meg Spongyabobot. Ám Spongyabob nem szereti a rágót és próbál megszabadulni tőle, amíg csak bele nem ragad és másoknak kell őt megmenteni.

Források[szerkesztés]

  1. Archivált másolat. [2012. szeptember 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. szeptember 14.)

További információk[szerkesztés]