Rák úr

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Rák uram
SpongyaBob Kockanadrág-szereplő
Rák uram, amint éppen a pénzt számolgatja
Rák uram, amint éppen a pénzt számolgatja
Megjelenési információk
Első megjelenése Alkalmazott kerestetik
Megalkotta Stephen Hillenburg
Megszemélyesítője Clancy Brown (hang)
Rák uram adatai
Faja Macrocheira kaempferi
Neme férfi
Állapota szerelmes Puff asszonyba, Spongyabob tanárnőjébe
Életkora 74
Született 1942 november 30-án
Foglalkozása A Rozsdás Rákolló alapítója és tulajdonosa
Titulusa A Rozsdás Rákolló tulajdonosa
Szülei Betsy (Rák uram édesanyja) és Victor (Rák uram elhunyt édesapja)
Házastársa nincs
Élettársa nincs
Gyermekei Pearl (örökbefogadott)
Rokonai nagyapja:Redbeard
Rák uram az IMDb-n

Rák Harold Jenő avagy Rák uram (eredeti neve:Captain Eugene Harold "Armor Abs" Krabs, Mr. Krabs, gyakran hívják a magyarban eredeti nevén, Eugene-nek) a SpongyaBob Kockanadrág című sorozat szereplője. Angol hangja Clancy Brown, magyar hangja Uri István. Akárcsak a legtöbb szereplő, ő is az Alkalmazott kerestetik című epizódban jelent meg először.

Karaktere[szerkesztés]

Rák uram egy rák, pontosabban egy Óriás japán rák. Alkalmazottai gyakran hívják Kapitány úrnak, nem véletlenül, hiszen régen a haditengerészetnél dolgozott mint szakács. Mérhetetlenül kapzsi, egy centért is megemeli az öklét. A pénzen kívül semmit nem szeret, kivéve persze puff asszonyt és a lányát, Pearl-t.

Öltözködése: Rák uram általában kék ruhát hord és barna nadrágot. Ezt gyakran este sem veszi le.

Otthona: Rák uram otthona egy óriási rozsdás vasmacska, ami egy emeletes. Felül Pearl lakik, ami nem túl jó, mert néha így leszakad a plafon. Rák uram egy hintaágyban alszik egy külön kis szobában. Továbbá van még egy garázsa is.

Munkája: Rák uram és a Rozsdás Rákolló története hosszúkás. Réges-régen még barátok voltak Planktonnal, és készítettek egy saját kifőzdét. Ám a hamburgerük iszonyatosan rossz volt, és a receptjét eltépték, majd külön utakra mentek. Ám Plankton távozáskor becsapta az ajtót, és az így valamit hozzákevert a hamburgerhez, és így létrejött a Herkentyűburger, és legyőzte Plankton hamburgerét. Később Rák uram felvásárolt egy öregek otthonát, és átalakította a Rozsdás Rákollóvá.

Barátai: Rák uramnak régen Plankton a barátja volt, ám a rossz hamburgeren összevesztek, és azóta ellenségeskednek. Plankton folyamatosan próbálja megszerezni a Herkentyűburger titkos receptjét, de mindhiába. Rák uramnak nincsen túl sok barátja, legtöbbet régről ismeri.

Források[szerkesztés]